Garmin f305

Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Głośnik, jak prawie zawsze. Jeżeli teraz "pika" cicho to możesz być prawie pewny, że niedługo przestanie w ogóle. Przerabiałem to samo. Zresztą nie tylko ja. Jeżeli masz gwarancję to reklamuj :)
New Balance but biegowy
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

TSte pisze: Mam osobiste wrażenie, że firma Garmin tak celowo ustawia żywotność zegarka, na lekko ponad dwa lata,
aby dalej korzystać z "propozycji nie do odrzucenia" wymiany na "nowy" za 391 zł.
Wracając jeszcze do tej opcji to chyba i tak jest całkiem dobra cena...
Wczoraj odebrałem grudniowy nr "Bieganie" i na okładce jest piękny Garmin 620 -cudo :sss: więc szybciutko na alle.. i co widzę ? Cenki od 1600 zł...(fakt, ma trochę więcej funkcji- jak dla mnie nie przydatnych)
Przyznaję, że nie znam rynku zegarków, bo póki co mój działa bez zarzutu, ale może ktoś poleci coś w lepszej cenie od tego "nowego z wymiany"
oczywiście z porównywalnymi funkcjami.

pozdrowionka
emilr10
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:39:30
Życiówka w maratonie: 03:05:09

Nieprzeczytany post

Może się komuś przyda;
http://www.youtube.com/watch?v=8vQTHF76B6A
-wymiana baterii w garminie 305
Obrazek
Awatar użytkownika
b0b3k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:32
Życiówka w maratonie: 3:43

Nieprzeczytany post

Tak się zastanawiam, kupiłem używanego garmina f305, koleś na allegro zapewniał mnie że bateria przy treningu trzyma mu do 6h. Jest to garmin 4 letni.
Kupiłem tego garmina w październiku, zrobiłem z nim około 30 treningów, może około 50h. I teraz bateria wytrzymuje mi tylko godzinę z kawałkiem.
Zastanawiam się czy jest możliwość żeby tak nagle bateria padła, czy sprzedawca błędnie mnie poinformował o wytrzymałości baterii.
Bo rozumiem że stopniowo stan baterii powinien się zmniejszać, ale nie tak drastycznie że teraz 2h trening jest niemożliwy.
Obrazek
5km - 19:12, 10km - 41:32, półmaraton 1:29:47, maraton 3:43
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myślę, że po tak starej baterii w każdej chwili można spodziewać się zgonu, nie tylko spadku wydolności. nie da się powiedzieć, czy kolega, który ci to sprzedał, zauważył już oznaki demencji ogniwa, to wie tylko on i św. Garmin.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b0b3k pisze:Tak się zastanawiam, kupiłem używanego garmina f305, koleś na allegro zapewniał mnie że bateria przy treningu trzyma mu do 6h. Jest to garmin 4 letni.
Kupiłem tego garmina w październiku, zrobiłem z nim około 30 treningów, może około 50h. I teraz bateria wytrzymuje mi tylko godzinę z kawałkiem.
Zastanawiam się czy jest możliwość żeby tak nagle bateria padła, czy sprzedawca błędnie mnie poinformował o wytrzymałości baterii.
Bo rozumiem że stopniowo stan baterii powinien się zmniejszać, ale nie tak drastycznie że teraz 2h trening jest niemożliwy.

tak z ciekawości - ile kosztował taki 4 letni gremlinek ?

pozdrowionka
Awatar użytkownika
b0b3k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:32
Życiówka w maratonie: 3:43

Nieprzeczytany post

human pisze:
b0b3k pisze:Tak się zastanawiam, kupiłem używanego garmina f305, koleś na allegro zapewniał mnie że bateria przy treningu trzyma mu do 6h. Jest to garmin 4 letni.

tak z ciekawości - ile kosztował taki 4 letni gremlinek ?

pozdrowionka
360
Obrazek
5km - 19:12, 10km - 41:32, półmaraton 1:29:47, maraton 3:43
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bylem na badaniu wysilkowym i sie okazalo ze musze zbudowac baze tlenowa... i musze biegac poczatek20minut tetno do 145.pozniej kolejne 20minut tettno max do 170..i pozniej znowu tetno 145..i tak w kolko..i moje pytanko czy w zegarku moge ustawic zeby mi pipalo caly czas jak przekrocze tetno..??20minut145-20minut 170 mozna tak ustawic w zegarku?? :)
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Można.
W opcji treningi - trzeba sobie wpisać taki trening.
Lub przez Garmin Connect - Planuj -> Treningi.
Trzeba dodać nowy trening. Jako "Czas" podawać "czas", a jako "Cel" podawać "strefa tętna".
Obrazek
Awatar użytkownika
amroz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Panowie muszę podmienić baterie w 305 ale nie wiem którą tzn gdzie ja znaleść :( czy jesteście mi wstanie pomóc podjąć link. Wiem ze jest to NP-40 ale nie chcę kupować zastepczaka tylko jakaś "firmówkę" która nie padnie po 6 miesiącach.
emilr10
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:39:30
Życiówka w maratonie: 03:05:09

Nieprzeczytany post

amroz pisze:Panowie muszę podmienić baterie w 305 ale nie wiem którą tzn gdzie ja znaleść :( czy jesteście mi wstanie pomóc podjąć link. Wiem ze jest to NP-40 ale nie chcę kupować zastepczaka tylko jakaś "firmówkę" która nie padnie po 6 miesiącach.
Tutaj masz jak wymienic,może i model bateri będzie :)

http://www.youtube.com/watch?v=8vQTHF76B6A&hd=1
Obrazek
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy oryginalna jest w ogóle do kupienia, zobacz tę:
http://allegro.pl/aku-do-garmin-forerun ... 38283.html
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
amroz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Widziałem filmik i widziałem akumulator :)

Zamiennikiem jest np. Fuji NP-40. Różnica że nie ma wyprowadzonych kabli :) ale do sedna, rozpiętość cen i pojemności jest od:
ceny: 9zł - 65zł
pojemność 700- 2900 mAh

wiec która? nie chce kupić badziewia a wszystkie firmy to zamienniki.
Może doradzicie którą wybrać?
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Najbardziej pojemną. 700 to trochę mało, choć nie wiem ile mają oryginalne.
A tak na marginesie, powiem Ci, że jeden gość wymieniał i po pół roku szlag trafił zegarek, wilgoć go zżarła od .środka.
Po otwarciu, a w zasadzie po rozerwaniu go, bardzo ciężko go powtórnie uszczelnić.
Próbuj, może Ci się uda...
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
amroz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oryginał ma 750 :) zastanawia mnie jak wsadzili 2900 do identycznej wielkości i kosztuje 18 zł ??? Co do klejenia to chyba mu coś kiepsko wyszło albo oszczędzał na kleju. Powstały małe szpary i ... po Garminku :(
ODPOWIEDZ