Ścieżki Biegowe - Poznań

rzagorski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Byłem i sprawdziłem boisko przy Taborowej. Ziemia z odrobina trawy, jak na moje nogi bardzo fajne i równe. Wieczorem póki są zajęcia oświetlone pózniej nieco ciężej jest :)
New Balance but biegowy
Ludziowiec
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:02
Życiówka w maratonie: 3:20:20

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Panowie, moi biegowi koledzy na sobotnie spotkania BBL i niedzielne zBiegiemNatury wsiadają w tramwaj i jadą aż Rataj nad Rusałkę :)... Z Grunwaldu, z którego ja akurat dojeżdżam autem, jest do Rusałki 4km, a na Marcelin 3km, tramwaj w kilka chwil dowiezie np. na Ogrody, a stamtąd Botaniczną i jesteście w biegowym raju :) . Ja zbudujecie formę, można dobiegać na takie miejsca, jak mój kolega, Maciek. Ja ograniczam do minimum asfalty, dlatego jadę w teren za każdym razem.
Oczywiście, trzeba mieć choć "odrobinę" kondycji, by dobiec do Lasku Marcelińskiego lub Rusałki, tam pobiegać i wrócić.
Do Lasku mam 1.2 km a do przejścia przez przejazd kolejowy przy Rusałce (od strony ul. Polskiej i jakiejś tam - wzdłuż nasypu kolejowego) wychodzi ok. 2,8 km licząc od skrzyżowania ulic Marcelińska - Bułgarska (GF 305).
Jak wspominałem, to nie wszystko:
1. najkrótsza ścieżka biegowa wokół "Górki" w Lasku to chyba ok. 800m-1,1 km (licząc od "początku Polany" od strony parkingu)
2. przy "skrzyżowaniu" ścieżek w Lasku jest tablica z trasami: jedna liczy sobie chyba niecałe 4 km, a druga ok. 5 km
5. Ścieżka Nike wokół Rusałki (od strony Nasypu kolejowego, o którym wcześniej) to 5,15 km
6. ścieżka wzdłuż linii brzegowej, to chyba ok. 4,2 km (nie biegam, jedynie słyszałem - sorry)
7 i oczywiście ścieżka do Strzeszyna:
a) z Nasypu prosto do Strzeszyna, to do miejsca połączenia ścieżek w literę "T" i skrętu w lewo (od tej właśnie strony - TYLKO) to ok. 4,6 km
b) trasą "w górę" przy starym drzewie ok. 150 m z ul. Lutycką (?) i po obiegnięciu nieużytku rolnego trasą "końską" w górę do szerokiej polany, wzdłuż drogi chyba Biskupińskiej do skrzyżowania z ścieżką biegową (po Naszemu) i dalej w górę a nie tradycyjnym szlakiem do Strzeszyna, i za stawem pod górę wzdłuż ogródków a po ok. 200 m skręt w lewo i w dół daje ok. 6-6,4 km - jedno ale: to trasa raczej TRUDNA, zwłaszcza rozważając podobny powrót, i tutaj jest sens mierzyć przewyższenia
c) sam Strzeszynek ma chyba ok. 4,8 km...

Wybaczcie częste używanie "ok." ale mimo GF nie włączam "okrążeń i tym samym nie mierzę krótkich odcinków. Rzecz jasna podałem długości poszczególnych odcinków. Zatem całość należy zliczać odpowiednio do wybranej trasy.
Dla niektórych szkoda, że nie ma gdzie zostawić rower pod "nadzorem". Jakieś rozwiązanie dla tych dojeżdżających.

Mam nadzieję, że te informacje wielu osobom pozwolą zaplanować biegi w tych częściach Poznania.
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
rzagorski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a wiecie może w jakich godzinach otwarta jest Olimpia? Chodzi mi głównie o godziny późno wieczorne :)
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

w jaki dzień i o której rusałka i malta?
dzkzsl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MikeWeidenbaum pisze:
P@weł pisze: Trochę późno, ale tak na przyszłość - ja korzystałem późną jesienią z dostępnego dla ogółu stadionu na Zawadach (za Śródką, ul. Gdańska). Świetny, stosunkowo świeży obiekt, czasem graja tam dzieciaki jakieś treningi w nogę, ale jeśli nie ma zawodów, to można wejść i pobiegać bez kłopotu. Stadion, co mniej ważne teraz, bo dzień długi, był oświetlony nawet o 21ej. Nie byłem tam od końca zeszłego roku, więc jeśli się coś zmieniło, niech ktoś skoryguje.
Bywam regularnie ostatnio, przeważnie boisko piłkarskie pełne, a tory biegowe zupełnie puste :). Biegałem nawet jak były zawody, rodzice-kibice bez żadnych fochów schodzili z pierwszego toru.

Nie biegałem tam nigdy przy sztucznym oświetleniu, ale rozmawiałem kiedyś z "woźnym" i mówił że można przychodzić codziennie od 6 do 22.
Ok, może kiedyś skorzystam. A powie mi ktoś jak z tą Olimpią? Można tak o się wbić i pobiegać?
http://ponownie-zarazony.blogspot.com/

Czyli o powrocie do pasji z dzieciństwa
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

orientuje się jaki jest kilometraż dookoła rusałki? bez żadnych bocznych ścieżek, po prostu dookoła.
Ludziowiec
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:02
Życiówka w maratonie: 3:20:20

Nieprzeczytany post

amator_k pisze:orientuje się jaki jest kilometraż dookoła rusałki? bez żadnych bocznych ścieżek, po prostu dookoła.
Żuć okiem nieco wyżej: podano dość dokładnie całą ścieżkę Nike "z pominięciem" palików i prawdopodobną (nie mierzoną dokładnie) wzdłuż linii brzegowej.

To ledwie dwa- trzy wpisy wcześniej na tej samej "Karcie" :ojnie:
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
Awatar użytkownika
maratończyk
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35min
Życiówka w maratonie: 2h45min

Nieprzeczytany post

Zapraszamy na wyjątkowy kameralny półmaraton do Grudziądza. U nas liczy się oprawa a nie frekwencja.
http://www.polmaratongrudziadz.pl/
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 g:m:s
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
ODPOWIEDZ