Komentarz do artykułu Nowe FlyKnit Lunar - na wiosnę
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Nowe FlyKnit Lunar - na wiosnę
- Bartek Olszewski
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 2:25:16
- Kontakt:
Ciekawy jestem tych butów. O ile uwielbiam system ZOOM (Zoom Elite i Zoom Streak to moje ulubione buty) i piankę EVA w Nike to ten Lunar nigdy mnie nie przekonał do końca. Moim zdaniem kiepsko się przetaczały, trochę "klapałem" całą podeszwą w ziemię jak biegłem z pięty.
A tak poza tym to Nike zawsze był mistrzem reklamy. A Kobe to chyba już tylko reklamówki pozostały. Zerwany Achilles, teraz pęknięte kość. Szkoda go trochę...
A tak poza tym to Nike zawsze był mistrzem reklamy. A Kobe to chyba już tylko reklamówki pozostały. Zerwany Achilles, teraz pęknięte kość. Szkoda go trochę...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mi Lunary pasują, ale w żadnych Zoomach nigdy nie biegałem. Spróbuje jak schudnę. 

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Spokojnie Adam, te poduszki zoom nie pękną pod tobą... Swoją drogą to poduszka zoom jest też przecież np. w Pegasusach, w nich też nigdy nie biegałeś?Adam Klein pisze:Spróbuje jak schudnę.

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Pisząc tego posta zastanawiałem sie, czym sie różni zoom od Air, ale juz nie chciało mi sie sprawdzać, i uznałem, że zoom jest typowe dla jakich szybszych, lżejszych butów, a w Pegasusie jest Air 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No widzisz, całe życie sie człowiek uczy. Tak czy inaczej nie biegałem chyba w butach, które nazywają się Zoom coś tam. Pegasus jednak nazywa się Air Pegasus.
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Bardzo mi się nie podoba ten dziwaczny wzorek na podeszwie. Oczywiście tłumaczą to jakąś technologią z księżyca (
), ale w moim odczuciu szpeci to całego buta, niepotrzebnie udziwacznia. Ja mam najwyraźniej dużo bardziej konserwatywny gust. Jeden głupi wzorek sprawił, że już przestałem być nań targetem.
Ubolewam nad faktem, że nie rozwijają już projektu Racera, czy Trainera
Nike, poproszę o reedycję:

Ubolewam nad faktem, że nie rozwijają już projektu Racera, czy Trainera

Nike, poproszę o reedycję:

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Sylwek nad tym "wzorkiem" pracowały najtęższe umysły amerykańskich naukowców.
Wygląda to jakby skopiowano jakiś graficzną wizualizację rozkładu sił przy zetknięciu śródstopia z podłożem... Widać tu kawał "prawdziwej nauki"
No ale cóż, nie ma co rzucać pereł przed... ten tego
Wygląda to jakby skopiowano jakiś graficzną wizualizację rozkładu sił przy zetknięciu śródstopia z podłożem... Widać tu kawał "prawdziwej nauki"

No ale cóż, nie ma co rzucać pereł przed... ten tego

Temu się darzy, kto dobrze waży.
- FORPROpl
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Pegasusy 30 mają poduszkę Zoom Air (tak jak w Vomero) system Air był wykorzystywany w starszych modelach. Zoom Air jest systemem bardziej responsywnym zapewniającym amortyzację i lepsze czucie podłoża.Adam Klein pisze:Pisząc tego posta zastanawiałem sie, czym sie różni zoom od Air, ale juz nie chciało mi sie sprawdzać, i uznałem, że zoom jest typowe dla jakich szybszych, lżejszych butów, a w Pegasusie jest Air
Jedyny w Polsce sklep z panelem pogodowym dopasowującym ubrania do pogody w twoim mieście! http://www.forpro.pl
Aplikacja doboru obuwia dla biegaczy: http://www.forpro.pl/dobieraniebutow
Aplikacja doboru obuwia dla biegaczy: http://www.forpro.pl/dobieraniebutow