Pulsometr BEURER-PM62...pierwsze wrażenie (test)
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:26:54
Może też troszkę dziegciu do tej beczki miodu...Używam ten pulsometr od ponad 1.5 roku i:
- raz łapie sygnał szybko (w ciągu kilkunastu sekund), a czasem muszę poczekać nawet kilka minut. Zwilżenie pomaga więc zwilżam.
- bardzo często, praktycznie zawsze gdy wychodzę na trening już mam wyświetlone wskazanie pulsu. I po przełączeniu na trening i start puls "wiesza" się na wartości sprzed treningu. Nawet do kilku minut (a i ponad 1h treningi się zdarzało) pokazuje stały puls by potem wskoczyć już na właściwy. Dzieje się tak przy migającym serduszku (tzn że sygnał jest).
- częste problemy przy przesyłaniu danych w aplikacji beurer. Mimo właściwego podpięcia program międli i międli by zakomunikować Error. Właśnie kilka dni temu musiałem odłączyć baterię by mu zresetować pamięć (była zapełniona a przesłać danych się nie udało mimo kilkunastu prób)
- kilka razy zawiesił się na jakiejś wartości pulsu i ... kiszka. pomagało wyjęcie baterii.
Po za tym jest b.ładny i szybko reaguje na zmiany pulsu, wygodne przyciski, z funkcji diod i dźwięku nie korzystam. Te wszystkie wkurzające sprawy były przyczyną już 3 krotnego odesłania pulsometru do serwisu. Za każdym razem dostawałem nowy! Ale wolę by pracował dobrze niż wysyłać do serwisu i czekać 2-3 tygodnie. Gwarancji jest 3 lata i za każdą wymianą na nowy liczy się od nowa.Jeśli problemy z przesyłaniem danych będą się powtarzać to znów go odeślę ale poczekam do zimy na zakończenie startów. Gość w punkcie autoryzowanym mówił, że ludziska masowo przychodzą z wadliwymi pulsometrami beurera, szczególnie z tymi tańszymi (ich najwięcej się pewnie sprzedaje).
Przyznam że oczekiwałem czegoś więcej od niezawodnej niemieckiej myśli technicznej.
Dodam, że kupiłem go za 299zł w łódzkiej firmie, potem widziałem, że na Conrad były dużo tańsze ale GW krótsza i pewnie trzeba odsyłać do Niemiec.
- raz łapie sygnał szybko (w ciągu kilkunastu sekund), a czasem muszę poczekać nawet kilka minut. Zwilżenie pomaga więc zwilżam.
- bardzo często, praktycznie zawsze gdy wychodzę na trening już mam wyświetlone wskazanie pulsu. I po przełączeniu na trening i start puls "wiesza" się na wartości sprzed treningu. Nawet do kilku minut (a i ponad 1h treningi się zdarzało) pokazuje stały puls by potem wskoczyć już na właściwy. Dzieje się tak przy migającym serduszku (tzn że sygnał jest).
- częste problemy przy przesyłaniu danych w aplikacji beurer. Mimo właściwego podpięcia program międli i międli by zakomunikować Error. Właśnie kilka dni temu musiałem odłączyć baterię by mu zresetować pamięć (była zapełniona a przesłać danych się nie udało mimo kilkunastu prób)
- kilka razy zawiesił się na jakiejś wartości pulsu i ... kiszka. pomagało wyjęcie baterii.
Po za tym jest b.ładny i szybko reaguje na zmiany pulsu, wygodne przyciski, z funkcji diod i dźwięku nie korzystam. Te wszystkie wkurzające sprawy były przyczyną już 3 krotnego odesłania pulsometru do serwisu. Za każdym razem dostawałem nowy! Ale wolę by pracował dobrze niż wysyłać do serwisu i czekać 2-3 tygodnie. Gwarancji jest 3 lata i za każdą wymianą na nowy liczy się od nowa.Jeśli problemy z przesyłaniem danych będą się powtarzać to znów go odeślę ale poczekam do zimy na zakończenie startów. Gość w punkcie autoryzowanym mówił, że ludziska masowo przychodzą z wadliwymi pulsometrami beurera, szczególnie z tymi tańszymi (ich najwięcej się pewnie sprzedaje).
Przyznam że oczekiwałem czegoś więcej od niezawodnej niemieckiej myśli technicznej.
Dodam, że kupiłem go za 299zł w łódzkiej firmie, potem widziałem, że na Conrad były dużo tańsze ale GW krótsza i pewnie trzeba odsyłać do Niemiec.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Niestety również jestem zmuszony prosić o polską instrukcję !!
Dzięki mili ludzie
tomekx28@poczta.onet.pl
Niestety również jestem zmuszony prosić o polską instrukcję !!
Dzięki mili ludzie
tomekx28@poczta.onet.pl
-
- Rozgrzewający Się
Witam,
również bardzo proszę o przesłanie instrukcji w języku polskim do beurera pm 62. Z góry dziękuję. arturtk@wp.pl
Pozdrawiam
również bardzo proszę o przesłanie instrukcji w języku polskim do beurera pm 62. Z góry dziękuję. arturtk@wp.pl
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
-
- Rozgrzewający Się
-
- Rozgrzewający Się
Witam, nie wiem czy ktoś tu zagląda ale jeżeli tak to ja też bym prosił o instrukcję i w najgorszym wypadku mógłby odpowiedzieć na kilka pytań, które zrodzą mi się podczas próby użytkowania. Pozdrawiam, mój mail: piaskun9@op.pl
-
- Rozgrzewający Się
Witam Wszystkich dobrych Ludzi .
Jeśli mogę tą drogą prosić o przesłanie instrukcji do PM62 w ojczystym języku.
Będę bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Wojtek
<wojtek_net@o2.pl>
Jeśli mogę tą drogą prosić o przesłanie instrukcji do PM62 w ojczystym języku.
Będę bardzo wdzięczny
pozdrawiam
Wojtek
<wojtek_net@o2.pl>
-
- Rozgrzewający Się
-
- Rozgrzewający Się
Wysłałem osobom instrukcję z ostatniej strony postu.
-
- Rozgrzewający Się
Witajcie, proszę o instrukcję PL.
Od siebie dodam, bo nie jestem pierwszy ani ostatni proszący o pomoc.
Najwygodniejszym rozwiązaniem wydaje się umieszczenie pliku na serwerze, aby każdy zainteresowany mógł pobrać instrukcję.
epkk82@gmail.com
Pozdrawiam
Kangupyhota
Od siebie dodam, bo nie jestem pierwszy ani ostatni proszący o pomoc.
Najwygodniejszym rozwiązaniem wydaje się umieszczenie pliku na serwerze, aby każdy zainteresowany mógł pobrać instrukcję.
epkk82@gmail.com
Pozdrawiam
Kangupyhota
- mambiałebuty
- Rozgrzewający Się
Tworząc ten temat nie wiedziałem, że tak się wam spodoba i że instrukcja po polsku bedzie miała takie wzieńcie.
Piszecie że przydało by się wrzucić na serwer ale gdyby się tak stało nie poznał bym tak wielu z was - ba z niektórymi nawet się zaprzyjaźniłem. W sprawie instrukcji wysłałem już grubo ponad 100+ maili i liczba ciągle rośnie. Czesto nie tylko piszecie o instrukcje lecz dopytujecie sie o sam pulsometr przed zakupem jak i o rzeczy których ona nie zawiera np. jak wprowadzić w stan podróżny.
Wiec niech tak zostanie mój mail niedojdzie@gmail.com
... w sprawie instrukcji.
Dzieki za maile i za życzenia jak podczas świąt.
Piszecie że przydało by się wrzucić na serwer ale gdyby się tak stało nie poznał bym tak wielu z was - ba z niektórymi nawet się zaprzyjaźniłem. W sprawie instrukcji wysłałem już grubo ponad 100+ maili i liczba ciągle rośnie. Czesto nie tylko piszecie o instrukcje lecz dopytujecie sie o sam pulsometr przed zakupem jak i o rzeczy których ona nie zawiera np. jak wprowadzić w stan podróżny.
Wiec niech tak zostanie mój mail niedojdzie@gmail.com
... w sprawie instrukcji.
Dzieki za maile i za życzenia jak podczas świąt.
-
- Rozgrzewający Się
Kolejna osoba zainteresowana instr. w języku polskim. Bardzo prosze o podesłanie kopii na adres rafal.chmielewski@hotmail.com
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję
- mambiałebuty
- Rozgrzewający Się
chesteking instrukcja już u ciebie na skrzyneczce czeka na Ciebie
-
- Rozgrzewający Się
Witam! Jestem kolejny "nowy" prośbą o instrukcję po polsku do beurer pm62. Z góry WIELKIE DZIĘKI za pomoc!!! bartekf@interia.eu