Urządzenia typu AB-Gymnic
- Bil
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat, tak ostatnio reklamowanych w przeróżnych TV shopach, elektrycznych pasów, motylków itp. do ksztaltowania sylwetki. Czy to naprawde działa, czy może to kolejny bubel stworzony by wyciągnąć od ludzi pieniądze. Chciałem popracować szczególnie nad brzuszkiem
,bo biegając wszędzie trochę zrzuciłem, a mięsień piwny nadal ma się dobrze! Czy taki gadzet komuś pomógł?

Bil
[b]"Jeśli chcesz pobiegać - pobiegnij na milę.
Jeśli chcesz doświadczyć innego życia - wystartuj w maratonie."[/b]
[b]"Jeśli chcesz pobiegać - pobiegnij na milę.
Jeśli chcesz doświadczyć innego życia - wystartuj w maratonie."[/b]
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Zwykle unoszenie tulowia lezac na podlodze zadziala na pewno tak samo jak nie lepiej. Tylko musi sie chciec cwiczyc. Niestety, wiekszosci ludzi kupujacych te gadzety wystarcza sam fakt kupienia,przyrzad zbiera kurz, sumienie czyste bo "przeciez cos zrobilem" a brzuch rosnie.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- Murat
- Zaprawiony W Bojach
Te elektryczne gadżety w TV to kompletna bzdura obliczona na naiwność znudzonych gospodyń domowych oglądających przed południem programy typu "Mango" itp.
Żeby mieć tak zwany "kaloryfer" na brzuchu nie trzeba nawet specjalnie ćwiczć mięśnie brzucha-wystarczy się pożądnie odtłuścić-dietka plus dużo ćwiczeń aerobowych /na niskim tętnie/.
Bil-nie zawracaj sobie głowy tym badziewiem,lepiej się trochę więcej poruszj-rowerek,basen,truchcik itp.
Pozdrawiam i życzę sukcesów!
Żeby mieć tak zwany "kaloryfer" na brzuchu nie trzeba nawet specjalnie ćwiczć mięśnie brzucha-wystarczy się pożądnie odtłuścić-dietka plus dużo ćwiczeń aerobowych /na niskim tętnie/.
Bil-nie zawracaj sobie głowy tym badziewiem,lepiej się trochę więcej poruszj-rowerek,basen,truchcik itp.
Pozdrawiam i życzę sukcesów!
- Oti
- Zaprawiony W Bojach
mam inne zdanie na ten temat
podczas rechabilitacji u ludzi z zanikiem miesni stosuje sie wlasnie ta metode. -stymulowanie miesnie pradem-
wiec to dziala .
jest tez druga strona medalu. miesnie pobudzane w ten sposob rozrastaja sie nienaturalnie - podobno nie wzmacniaja sie - jakies tam wiazania- mam skleroze wiec niepamietam jakie.
osobiscie wole robic pompki i brzuszki ;-)
niz lezec z czyms takim na brzuchu.
prubowalem > to jest nieprzyjemne uczucie. to jak niekontrolowane skurcze miesni.
podczas rechabilitacji u ludzi z zanikiem miesni stosuje sie wlasnie ta metode. -stymulowanie miesnie pradem-
wiec to dziala .
jest tez druga strona medalu. miesnie pobudzane w ten sposob rozrastaja sie nienaturalnie - podobno nie wzmacniaja sie - jakies tam wiazania- mam skleroze wiec niepamietam jakie.
osobiscie wole robic pompki i brzuszki ;-)
niz lezec z czyms takim na brzuchu.
prubowalem > to jest nieprzyjemne uczucie. to jak niekontrolowane skurcze miesni.
moje tipi twoim tipi
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Mam podobny aparacik ale jego zastosowanie jest inne - pobudzenie bolacych miesni do szybszej regeneracji . W tym wypadku to swietnie dziala i zaoszczedza $ oraz czas bo nie trzeba chodzic na wizyty do fizykoterapeuty .
Mialem juz kilka naciagniec i boli przeciazenienowych , ktore wlasnie tak zlikwidowalem .
Duze partie miesni rzeczywiscie smiesznie drgaja ( przy nastawieniu nawieksza intensywnosc) ale jak na razie nie przyszlo mi do glowy trenowanie miesni ta metoda .
Mialem juz kilka naciagniec i boli przeciazenienowych , ktore wlasnie tak zlikwidowalem .
Duze partie miesni rzeczywiscie smiesznie drgaja ( przy nastawieniu nawieksza intensywnosc) ale jak na razie nie przyszlo mi do glowy trenowanie miesni ta metoda .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- kussy
- Wyga
ja uwazem ze aparaty tego typu nie maja zastosowania
po pierwsze ich sila jest zbyt mala
a po drugie mowimy o miesniach zdrowych
te aparaty dzialaja w podobny sposob jak przyrzady uzywane w gabinetach fizykoterapi z ta roznica ze tamte sa stosowane przy miesniach porazonych odnerwionych czy o obnizonym napieciu miesnowym
maja elektrody ktore umieszcza sie na przyczepach miesniowych i pradem (trojkatnym czy prostokatnym) pobudza sie grupy miesniowwe do skurczu
tak wiec zakladajac taki magiczny pasek na brzuch nic nie osiagniemy miesnie nie pracuja brakuje bodzca (zblizania i oddalania przyczepow)
wiec uwazam ze to strata czasu i pieniedzy radze samemu popracowac
po pierwsze ich sila jest zbyt mala
a po drugie mowimy o miesniach zdrowych
te aparaty dzialaja w podobny sposob jak przyrzady uzywane w gabinetach fizykoterapi z ta roznica ze tamte sa stosowane przy miesniach porazonych odnerwionych czy o obnizonym napieciu miesnowym
maja elektrody ktore umieszcza sie na przyczepach miesniowych i pradem (trojkatnym czy prostokatnym) pobudza sie grupy miesniowwe do skurczu
tak wiec zakladajac taki magiczny pasek na brzuch nic nie osiagniemy miesnie nie pracuja brakuje bodzca (zblizania i oddalania przyczepow)
wiec uwazam ze to strata czasu i pieniedzy radze samemu popracowac
- Murat
- Zaprawiony W Bojach
W reklamach "abgymników" pokazują najpierw spasionego gostka,który po zastosowaniu oferowanego urządzenia w cudowny sposób odzyskuje linię i zdobywa super muskuły 
1.co do chudnięcia-w jaki sposób tłuszczyk akurat w pasie ma się wessać?Rozpuści się i wyparuje?Żeby się go pozbyć trzeba wykonać solidny wysiłek -który zmobilizuje rezerwy energetyczne organizmu/1kg sadła=10000kcal!/.Np 1 godzina biegu to 700kcal,ciekawe ile pracy licząc w kcal wykonają kurczące się mięśnie brzucha np. przez pól godziny-myślę,że gdzieś tak na oko z 10 .
2.co do przyrostu masy mięśniowej-żeby mięsień urósł to trzeba go zmusić do wykonania solidnej pracy=silnego skurczu,tak,żeby go trochę "zniszczyć"-to wtedy się odbuduje z niewielką górką/zjawisko superkompensacji/.Taki śmieszny i łaskoczący skurczyk ma w porównaniu z podniesieniem realnego ciężaru skutek równie śmieszny.
Co do walorów rechabilitacyjnych takich urządzeń to nie mam wyrobionego zdania-ale producenci łudzą potencjalnych klientów głownie działaniami opisanymi w pkt 1 i 2.

1.co do chudnięcia-w jaki sposób tłuszczyk akurat w pasie ma się wessać?Rozpuści się i wyparuje?Żeby się go pozbyć trzeba wykonać solidny wysiłek -który zmobilizuje rezerwy energetyczne organizmu/1kg sadła=10000kcal!/.Np 1 godzina biegu to 700kcal,ciekawe ile pracy licząc w kcal wykonają kurczące się mięśnie brzucha np. przez pól godziny-myślę,że gdzieś tak na oko z 10 .
2.co do przyrostu masy mięśniowej-żeby mięsień urósł to trzeba go zmusić do wykonania solidnej pracy=silnego skurczu,tak,żeby go trochę "zniszczyć"-to wtedy się odbuduje z niewielką górką/zjawisko superkompensacji/.Taki śmieszny i łaskoczący skurczyk ma w porównaniu z podniesieniem realnego ciężaru skutek równie śmieszny.
Co do walorów rechabilitacyjnych takich urządzeń to nie mam wyrobionego zdania-ale producenci łudzą potencjalnych klientów głownie działaniami opisanymi w pkt 1 i 2.
-
- Zaprawiony W Bojach
Walory rehabilitacyjne - TAK!
Chodzi także o zdrowe,ale zmęczone mięśnie. Takie urządzonko pomaga szybciej usunąć toksyny z mięśni,dzięki czemu przyspieszają regenerację.
Nie jest to jednak rewelacja w porównaniu ze sprzetem profesjonalnym.
Chodzi także o zdrowe,ale zmęczone mięśnie. Takie urządzonko pomaga szybciej usunąć toksyny z mięśni,dzięki czemu przyspieszają regenerację.
Nie jest to jednak rewelacja w porównaniu ze sprzetem profesjonalnym.
- Oti
- Zaprawiony W Bojach
och calkowicie sie z toba zgadzam Murat .
1)
triki reklamowe to triki reklamowe i niezle mozna sie ubawic jak sie oglada taka reklamowke.
2)
a ja pisalem o samej metodzie. pobudzania skorczow impolsami elektrycznymi
a nie o tym ze te urzadzenie jest dobre.
ps. odrazu przypomina mi sie krzeslo elektryczne
albo dr. frankenstin hehehe
1)
triki reklamowe to triki reklamowe i niezle mozna sie ubawic jak sie oglada taka reklamowke.
2)
a ja pisalem o samej metodzie. pobudzania skorczow impolsami elektrycznymi

ps. odrazu przypomina mi sie krzeslo elektryczne
albo dr. frankenstin hehehe
moje tipi twoim tipi