10 km w 30 min

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

tompoz pisze:Widzę że w bieganiu jest tu lukka wielka brak jest okreslonych zawodów wyłaniajacyhc najlepszycvh biegaczy amatorów w poszczególnycvh kategoriach wiekowych.

Tompoz
Teraz zrozumiałem, bo trochę skomplikowanie to u góry opisałeś.

Ale podział na kategorie wiekowe jest tez w bieganiu. Niestety w Polsce są takie zawody bardzo mało popularne, ale na zachodzie bardzo dobrze odwiedzane... ale dopiero od M40, bo M30 i M35 nie umieją się pozbierać do treningu.
PKO
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@barcel, czemu nie prowadzisz swojego blogu... to można by było trochę podpatrzeć...
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Adam dobrze napisal nie od razu biegasz 30 min dyche.
Chcieliscie trening na 30min to podalem przyklad (znam ludzi co
na takim treningu i 30min lamali ).
Trening taki zrszta to nic nadzwyczajnego. Po pierwsze jesli jestes
na tyle to i potyle biegasz nie ma tajemnic -tylko systematycznosc.
Wezmy kilku studentow :Andrzeja Nowaka, Roberta Kowalskiego, Mitaka
przeciez biegalo sie tylko jak byl czas , a wyniki jakies tam byly.
Robert 13:50 5km , Andrzej nawet 2:11 w maratonie (postrach biegow ulicznych),
Mitak 3:45 1.500m ,ale nie myslcie , ze chlopacy byli slabi : Masz te cos to biegasz.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:@barcel, czemu nie prowadzisz swojego blogu... to można by było trochę podpatrzeć...

Szczerze, to dlatego, że za dużo tu (na forum) ekspertów, i przeraża mnie prawdopodobna lawina krytyki np. za wolno biegasz zakresy, za mało kilometrów, po co tyle interwałów itp. :-p to mi do szczęścia nie potrzebne, więc wolę robić swoje i monitorować postępy.
A krytyce poddaję się w węższym gronie znajomych :-D
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barcel pisze:
Rolli pisze:@barcel, czemu nie prowadzisz swojego blogu... to można by było trochę podpatrzeć...

Szczerze, to dlatego, że za dużo tu (na forum) ekspertów, i przeraża mnie prawdopodobna lawina krytyki np. za wolno biegasz zakresy, za mało kilometrów, po co tyle interwałów itp. :-p to mi do szczęścia nie potrzebne, więc wolę robić swoje i monitorować postępy.
:spoko: rozumiem.
Szkoda.

Dobrze ze na MD nikt tu nie ma pojęcia, bo u mnie nie ma żadnych komentarzy.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
barcel pisze:

:spoko: rozumiem.
Szkoda.

Dobrze ze na MD nikt tu nie ma pojęcia, bo u mnie nie ma żadnych komentarzy.

trochę, żartuję. Nie mam czasu przysiąść i pisać, po prostu. Może jak się jakoś ustabilizuje to zacznę prowadzić blog i przedstawiać moją myśl szkoleniową, hehe
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

adam1adam pisze:Plan na 30min na 10km.
Wez plan Skarzynskiego maraton ponizej 3h , biegaj 70% objetosci tego co w planie
dwa obozy , i na wiosne 10 x 400m po 1min na 3 min przerwach .
I jestes gotowy na 30min. - proste!
ale nie rozumiesz co piszę, nie chodzi mi o realizowanie planu na 30 min/10 km, tylko zobaczenia jak trenują najlepsi (może być i 27 min na dychę). Na bieganie.pl jest kilka artykułów nt. jak biegają najlepsi w maratonie a nie ma jak biegają do dychy.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 19:05 przez harpaganzwola, łącznie zmieniany 1 raz.
R.S.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barcel pisze:

prowadzić można blog, a krytyka jak krytyka zawsze może pomóc, a na te niewłaściwe nie zwracać uwagi. Mi tam się nie chce bawić w pisanie blogów.
R.S.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze:
Wez plan Skarzynskiego maraton ponizej 3h , biegaj 70% objetosci tego co w planie
ale nie rozumiesz co piszę, nie chodzi mi o realizowanie planu na 30 min/10 km, tylko zobaczenia jak trenują najlepsi (może być i 27 min na dychę). Na bieganie.pl jest kilka artykułów nt. jak biegają najlepsi w maratonie a nie ma jak biegają do dychy.

jak poszukasz w sieci, to są plany podopiecznych Canovy, co biegają 5k i 10k, zarówno kobiet i mężczyzn :-)
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barcel pisze:
harpaganzwola pisze:

jak poszukasz w sieci, to są plany podopiecznych Canovy, co biegają 5k i 10k, zarówno kobiet i mężczyzn :-)

podaj maila to CI wyślę pliki pdf :-p
Awatar użytkownika
piglet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:43
Życiówka w maratonie: 3:15:06

Nieprzeczytany post

Biegam bardzo wolno w porównaniu z Tobą, ale znam cztery osoby, którym ten plan pomógł : http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=8992
1000m - 2:56, 1500m - 5:18, 3000m - 11:09, 5km - 19:07, 10km - 39:38, 15km - 1:00:06, 21,1km - 1:28:28, 42,2km - 3:15:06
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale mi te plany nie są potrzebne do trenowania tylko do analizy. Mam trenera i biegam wg jego wskazówek. Poszukuję planów topowych w celach zdobycia większej wiedzy nt. treningów
R.S.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piglet pisze:Biegam bardzo wolno w porównaniu z Tobą, ale znam cztery osoby, którym ten plan pomógł : http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=8992
w tym planie łatwo jest zauważyć, że ten plan jest co najwyżej dla tych co biegają 35 min na dychę. BC2 w tempie maratońskim to dla takich co biegają maraton w 3 godziny. Jeśli biegasz maraton szybciej to BC2 już będzie tempem wolniejszym jak tempo maratonu.
R.S.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Zobacz to: http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=1237
lub to:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=177 (tu są opisane tylko kluczowe treningi).

Ale musisz pamiętać, że to są już zawodnicy na bardzo wysokim poziomie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ