Sigma PC 14.11 jak to jest z tym gps ?

walek77
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43,29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam planuję zakupić pulsometr z gps mam już dość uciążliwego biegania z telefonem (endomondo) jednak budżetowo jestem jeszcze w stanie złapać się na tą sigmę ale męczą mnie pewne opinie.
1. Czy to prawda że tak bardzo przekłamuję na przebiegniętych km oraz prędkości ? Czy to jest zależne od (sygnał,ew.błędy pomiaru)oraz miejsca zamieszkania (warszawa w moim przypadku) ?
2. Czy można eksportować trening w postaci plików .gpx .tcx własnie na wspomniane wyżej endomondo
3. A może ktoś poleci inny monitor treningu w podobnym przedziale cenowym ?
PKO
Awatar użytkownika
zbiniek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:59
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie znam modelu, o którym piszesz w temacie, czyli PC 14.11. Jednak jeżeli masz na myśli Sigmę RC 14.11, to poczytaj sobie ten wątek:
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=37&t=26650
Ostatnio zmieniony 20 sty 2014, 11:16 przez zbiniek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm... a skąd pomysł, że ta sigma ma GPS?
To nie jest zegarek z GPS'em. Tutaj za pomiar dystansu i prędkości słuzy pasek tętna z wbudowanym czujnikiem inercyjnym., który nie będzie dokładny.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
walek77
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43,29

Nieprzeczytany post

zbiniek tak oczywiscie chodzi mi o RC 14.11 źle napisałem własnie poczytałem ten wątek i to przekłamywanie mnie przeraża bo o ile na stałym tempie z tego co piszecie jest ok to co będzię podczas interwału :) ?
piechu również poszedłem o krok do przodu z tym gps .. chodziło mi po prostu o pomiar prędkości itp na jakiej zasadzie to działa czy granica błędu zależy od jakiegoś sygnału (np ze względu na miejsce zamieszkania/treningów) itp
Awatar użytkownika
zbiniek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 51:59
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak będziesz robił cały czas takiej same długości kroki, to będzie OK. Ale przy interwałach, czy podczas wbiegania czy zbiegania możesz o tym zapomnieć - przynajmniej tak mi się wydaje. Na płaskim po winno być dobrze. I błąd nie zależy wcale od gęstości zabudowania, bliskości urządzeń elektroenergetycznych, pogody itp. Te wymienione mają z kolei wpływ na działanie GPS'ów.

P.S. I zmień tytuł wątku, bo może wprowadzać w błąd.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ