Chciałem troche napisac o moim bieganiu. Biegam od 3,5miesiąca, w tym czasie przebiegłem 190km.
W środe poraz pierwszy przebiegłem 10km w czasie 1godz. Przedtem biegałem juz 6-8km.
Biegam 3-4 razy w tygodniu, około 15-20km, ale mam zamiar zwiększyc ten dystans. Nie jest to duzo, zdaje sobie sprawe, ale biegam dla kondycji, zdrowia, moze na wiosne czy lato pobiegne jakies zawody

Po tych 10km troche bolało mnie podkolanami, ale był śnieg to troche sobie przyłozyłem, troche zimna woda i juz prawie ok

Na wzmocnienia kolan robie przysiady i wykroki z obciążeniem.
Przy okazji chciałem sie zapytać, jak u was wyglądały pierwsze miesiące z bieganiem, moze zna ktos jakies dobre ćwiczenia na wzmocnienie kolan. Mam 16 lat 68kg i 192cm- wiem że jestem strasznie chuby, ale odkąd biegam to przytyłem 2kg, także nie chudne

A i jeszcze jedno, nogi od kolan w dół tak jakby sie minimalnie rozchodzą, zataczają jak by mały łuk i kolana sie troche inaczej ułozyły niż przed bieganiem, czy to normalne? Dodam że miałem kiedys zapalenie stawu biodrowego, ale to nie przez to, bo w tak jest w obydwóch nogach.
Pozdrawiam