Witam
Interesuja mnie informacje na jakiej podstawie program wylicza obciążenie, wiem ze bierze kilomety i czas w z powolijakim to wszystko się odbywało jako skladowa), a szczegolnie rytm (co oznacza np w rytmie 2:35 min/km)
Jak analizowac te wykresy?
Wykres nr 5 jest dla mnie częściowo zagadką lecz i tak dojdę ale może jakieś sugestie na ten temat. Będę wdzięczny.
Wykresy z polara S-series
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
rytm 2:35/km oznacza że zapier... szybko albo masz źle pomierzoną trasę 
mi działa wszystko ok.
co do wykresu nr5 to ... może zamieść lub opisz bo nie pamiętam.
zdaje się 'Obciążenie i Rytm' czyli na moją skromną główkę jaki działa w celu poprawy szybkości przebyty dystans (bardzo upraszczam)

mi działa wszystko ok.
co do wykresu nr5 to ... może zamieść lub opisz bo nie pamiętam.
zdaje się 'Obciążenie i Rytm' czyli na moją skromną główkę jaki działa w celu poprawy szybkości przebyty dystans (bardzo upraszczam)
- lukasz
- Zaprawiony W Bojach
Troche nie rozumiem, a 2:35 min/km to pewnie rytm z jazdy roweremQuote: from jozefa25 on 8:35 pm on Nov. 17, 2003
Witam
wiem ze bierze kilomety i czas w z powolijakim to wszystko się odbywało jako skladowa), a szczegolnie rytm (co oznacza np w rytmie 2:35 min/km)

łukasz
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Program wylicza obciążenie wykorzystując"swoje"współczynniki obciążenia(exertion factors) i współczynniki dyscypliny(sport factors);więcej informacji w pomocy programu Polar;najogólniej mówiąc ta funkcja pozwala dobrać czas potrzebny na regenerację,by rozpocząć następny trening w odpowiednim momencie wykorzystujac zjawisko superkompensacji.Ciężko powiedzieć,czy jest to na tyle wiarygodna opcja,aby oprzeć sie tylko na niej i zastosować ją w planowaniu treningu nie znając dobrze swojego organizmu.

T.