Igrzyska Olimpijskie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
JestemDawid
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, jestem ciekawy jak się dostać na igrzyska olimpijskie do 4x100m sztafety czy innych konkurencji jak 100m 200m czy 60m, na internecie nic na ten temat nie znalazłem mógł by mi ktoś to wytłumaczyć ? Chodzi mi o biegi na bieżni.
Pozdrawiam.
Pamiętaj żeby zawsze dążyć do życiowego celu wyznaczonego przez siebie.
PKO
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na 60 się nie biega na IO z tego co mi wiadomo. A dostajesz się jak zrobisz minimum
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27

Nieprzeczytany post

Trzeba zrobić minimum, na zawodach odpowiedniej rangi. Jakie to są minima i jakie zawody można znaleźć na stronie PZLA. Chociaż z tego co pamiętam to uzyskanie minimum też nie zawsze oznacza uwzględnienie w kadrze (w sensie finansowania wyjazdu, pobytu, sprzętu itd.), a jak się nie jest w kadrze (a zrobiło się minimum) to jeśli kogoś stać to może pojechać "na własną rękę".
Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 19:12 przez MikeWeidenbaum, łącznie zmieniany 1 raz.
JestemDawid
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Właśnie pomyliłem się co do 60m ale z tego co mi wiadomo chyba na hali są organizowane biegi na 60m ?

Najbardziej mnie interesuje jedna rzecz, natomiast mam 14 lat (rocznik 1999) -_- Więc do jakiej kategorii bym się wliczał do Juniorów Młodszych czy Młodzików ? A obw łydki wynosi 44cm po napięciu bez napięcia 41
Mój czas na 60m = 7.0s - na pewno większość z Was uzna : kolejny bajkopisarz, ale piszę prawdę
Mój czas na 100m = 11.07s - i tutaj to samo ;p
Ale wszystko mierzone stoperem to nie wiem :(
Wierzcie mi, że nie kłamie bo kłamanie na ten temat to oszukiwanie samego siebie i jedynie poprawienie swojego samopoczucia, a ja tutaj potrzebuje szczerości ;p
I właśnie i tutaj najważniejsze pytanie czy waszym zdaniem mam jakieś szanse coś osiągnąć ? I czy jest sens kontynuować to co zacząłem, żeby nie potrzebnie zaniżać swoje stopnie w szkole.
JestemDawid
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Trudno sam będę musiał sobie odpowiedzieć na to pytanie :<
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JestemDawid pisze:Trudno sam będę musiał sobie odpowiedzieć na to pytanie :<

trenuj i popraw się w szkole za razem, wówczas wygrasz swój wyścig, a czy się to skończy na IO, tego CI życzę :-)
Runner11
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po co podajesz obwód łydki ? :bum:

Musisz mieć co najmniej 4 czas w Polsce, trenować razem z resztą drużyny na obozach no i oczywiście razem musicie zrobić minimum na IO (musicie? chyba w złej osobie pisze xD)
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie to masz zepsuty stoper, bardzo zepsuty ;)
Rekord Polski młodzików na 100m: 11.08 - ustanowiłeś nowy, lepiej się upomnij :bum:
Najlepszy wynik w zeszłym sezonie na 100m młodzików 11.16 :bum:
Najlepszy wynik w zeszłym sezonie na 60m młodzików: 7.25.
Pewnie jeszcze biegłeś w trampkach po betonie? :bum:
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dybkos pisze:Jak dla mnie to masz zepsuty stoper, bardzo zepsuty ;)
Rekord Polski młodzików na 100m: 11.08 - ustanowiłeś nowy, lepiej się upomnij :bum:
Najlepszy wynik w zeszłym sezonie na 100m młodzików 11.16 :bum:
Najlepszy wynik w zeszłym sezonie na 60m młodzików: 7.25.
Pewnie jeszcze biegłeś w trampkach po betonie? :bum:
napisał, że ktoś mu mierzył stoperem, więc spokojnie można przyjąć spory błąd pomiaru. Niemniej jeśli nawet biega około 12 sek na 100m w wieku 14 lat, to przyzwoity wynik, który pozwala mu marzyć o IO.
Każdy kto w takim wieku zaczyna i kilka lat później marzy o IO :-)
Ale, żeby to osiągnąć trzeba dużo pracy i poświęceń, no i bez dobrego Trenera się nie obejdzie :-0
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli biega 12 sek to dobrze, ale błąd pomiarowy to nie jest 0.93s.
Za wcześnie żeby mówić o IO, najbliższe na które może się wkręcić to te w 2020r. Do tego czasu może się zająć nawet baletem. Jak będzie myślał o IO to się chłopak zajedzie przez nadmierne dążenie do celu zamiast podchodzić do tego stopniowo. Najpierw mistrzostwa województwa -> OOM -> ME i dopiero można mówić o IO. Mądry trener to podstawa.
Awatar użytkownika
leandros
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:56

Nieprzeczytany post

Mateusz Listek pisze:
MikeWeidenbaum pisze:Trzeba zrobić minimum, na zawodach odpowiedniej rangi. Jakie to są minima i jakie zawody można znaleźć na stronie PZLA. Chociaż z tego co pamiętam to uzyskanie minimum też nie zawsze oznacza uwzględnienie w kadrze, a jak się nie jest w kadrze (a zrobiło się minimum) to jeśli kogoś stać to może pojechać "na własną rękę".
paranoja pzpn xd ;d
*PZLA!!!

Poszukaj klubu, blisko twojego miejsca zamieszkania, zapisz się do niego, tam niech ktoś zmierzy Ci czasy. Jeśli będą one naprawdę dobre(7,5 - 60m; 11,5 - 100m) to trenuj, biegaj, wygrywaj :oczko:
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn

Blog treningowy.

Komentarze.

5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Dybkos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

leandros pisze:Jeśli będą one naprawdę dobre(7,5 - 60m; 11,5 - 100m)
Ale jeśli będą gorsze to też:
leandros pisze:trenuj, biegaj, wygrywaj
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dybkos pisze:Jeśli biega 12 sek to dobrze, ale błąd pomiarowy to nie jest 0.93s.
Za wcześnie żeby mówić o IO, najbliższe na które może się wkręcić to te w 2020r. Do tego czasu może się zająć nawet baletem. Jak będzie myślał o IO to się chłopak zajedzie przez nadmierne dążenie do celu zamiast podchodzić do tego stopniowo. Najpierw mistrzostwa województwa -> OOM -> ME i dopiero można mówić o IO. Mądry trener to podstawa.

Czy się "zajedzie", tego nie wiemy. W dużej mierze zależy od jego charakteru i mądrości szkoleniowca, czy opiekuna. Niemniej uważam, że należy go wspierać w dążeniu do osiągnięcia takiego poziomu, ale również dać mu do zrozumienia, że tą drogę z sukcesem pokonują nieliczni :-) Żeby nie było wielkiego rozczarowania.

Sam trening, wiele wnosi w życie codzienne i kształtowanie młodego człowieka. Może on zaowocować IO, ale nie musi :-)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Ty chyba nie wiesz co oznacza IO?
Nikt nie pojedzie na IO, kto o tym sobie marzy... Żeby tam pojechać, trzeba żyć dla sportu i wszystko, wszystko po ten cel podporządkować... wtedy masz mała szanse, bardzo mała szanse.

Pierwszym krokiem jest klub LA.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Ty chyba nie wiesz co oznacza IO?
Nikt nie pojedzie na IO, kto o tym sobie marzy... Żeby tam pojechać, trzeba żyć dla sportu i wszystko, wszystko po ten cel podporządkować... wtedy masz mała szanse, bardzo mała szanse.

Pierwszym krokiem jest klub LA.

a czy podporządkujesz wszystko pod trening do IO nie marząc o nich ???

Od marzeń się zaczyna. Realizacja, to długi proces i nie zawsze efektywny, ale przez cały czas towarzyszą CI marzenia :-)
tak? czy nie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ