Legginsy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Ja bym się pod tym podpisał, tylko trochę zmodyfikował i dodał radę wojtka z kolejnego postu.Kangoor5 pisze:Arekngr, w takich o które pytasz biegam już kilka zim z rzędu i są całkiem dobre. Gdy temperatura spada poniżej -10, zakładam pod nie kalesony temoaktywne (Berkner Ultra). Jeśli jest poniżej -15, ratuję się dodatkowo spodenkami i opaskami na łydki (te miejsca mi najszybciej przemarzają).
Jeśli chodzi o skalę izolacji termicznej, to w kolejności od najmniejszej:
- cienkie legginsy,
- cienkie leginsy + kalesony,
- ciepłe legginsy,
- ciepłe legginsy + kalesony.
- do zera lub ciut poniżej - cienkie legginsy,
- do -10 ciepłe legginsy,
- do -15 bielizna termo + ciepłe legginsy,
- poniżej -15 bielizna termo + luźne spodnie wiatroszczelne (ja biegam w "ortalionach" ale przymierzałem się do fajnych luźnych spodni Saucony z windshieldem z przodu).
Ja luźnych spodenek na wierzch nie używam, gdyż moim zdaniem niewiele dają. W 4 litery to mi nigdy podczas biegania zimno nie jest, a poza tym bluza czy kurtka i tak sporo zasłania przed zimnem.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki Tobie poznaje nowe znaczenia, szczerze mówiąc nie wiedziałem kto to jest... ale cóż człowiek całe życie się uczy.WojtekM pisze:nowy Grim Reaper?
pozdrawiam i życzę sukcesów.
Wracając do tematu tutaj jak najbardziej przyznaje Wam rację, bieganie to nie rewia mody. Tak jak wyczytałem ma być tanio, dobrze i wygodnie. Wobec powyższego dziękuje zainteresowanym za wszelkie rady i życzę miłego dnia.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48:16
A ja zupelnie nie przejmuje sie tym jak wygladam podczas biegania, czy spodenki na leginsy to obciach czy nie i czy jestem ubrany pod kolor oraz czy ciuchy sa z tego sezonu czy poprzedniego. Podczas biegania mam radoche z biegania i nie zepsuje mi tego zadna ww. bzdura.
W temacie: polecam jak koledzy spodenki na legginsy (roznego rodzaju - ciensze, grubsze, krotsze dluzsze w zaleznosci od pogody/potrzeby). Bielizna termoaktywna pod legginsy mi nie pasuje, nie czuje sie komfortowo.
W temacie: polecam jak koledzy spodenki na legginsy (roznego rodzaju - ciensze, grubsze, krotsze dluzsze w zaleznosci od pogody/potrzeby). Bielizna termoaktywna pod legginsy mi nie pasuje, nie czuje sie komfortowo.
5 km: 21:18 ## 10 km: 44:52 ## Półmaraton: 1:43:34 ## Maraton: 4:24:54
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Chuck Finley pisze:A ja zupelnie nie przejmuje sie tym jak wygladam podczas biegania, czy spodenki na leginsy to obciach czy nie i czy jestem ubrany pod kolor oraz czy ciuchy sa z tego sezonu czy poprzedniego. Podczas biegania mam radoche z biegania i nie zepsuje mi tego zadna ww. bzdura.
Pewnie tak samo uważają POLSCY turyści w np. Egipcie tuptając w Sandałach i Wielkich SKARPETACH. Im tez pewnie nikt wakacji nie zepsuje przez "bzdurę".... przecież mają radochę z korzystania z należnego urlopu.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
a ich radość to dla kogoś problem?jedz_budyn pisze:przecież mają radochę z korzystania z należnego urlopu
ludzi to jednak trudno zadowolić;arekngr pisze:Przed rejestracja myślałem, że trafiłem na normalne forum
nikt nie odpowiada na wątek przez 30 min - pretensje.
pod pytaniem rozpętuje się żywiołowa dyskusja - pretensje
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
moim zdaniem słabe porównanie, bo moim zdaniem skala nieporównywalna.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48:16
Ich święte prawo tak uważać i tak się ubieraćjedz_budyn pisze:Chuck Finley pisze:A ja zupelnie nie przejmuje sie tym jak wygladam podczas biegania, czy spodenki na leginsy to obciach czy nie i czy jestem ubrany pod kolor oraz czy ciuchy sa z tego sezonu czy poprzedniego. Podczas biegania mam radoche z biegania i nie zepsuje mi tego zadna ww. bzdura.
Pewnie tak samo uważają POLSCY turyści w np. Egipcie tuptając w Sandałach i Wielkich SKARPETACH. Im tez pewnie nikt wakacji nie zepsuje przez "bzdurę".... przecież mają radochę z korzystania z należnego urlopu.

Ja ubieram się tak abym ja się czuł dobrze - z tego powodu nie założę skarpetek pod sandały i z tego samego powodu ubieram się do biegania tak jak napisałem. To co myślą o mnie inni - i don't give a shit

Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 12:33 przez Chuck Finley, łącznie zmieniany 1 raz.
5 km: 21:18 ## 10 km: 44:52 ## Półmaraton: 1:43:34 ## Maraton: 4:24:54
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
i jeszcze jedno:
bo powszechnie wiadomym jest że to wyłącznie polskie zjawiskojedz_budyn pisze:POLSCY turyści
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Zatem proponuję by sezon letni 2014 w dni niebiegowe przechodzić w sandałach z założonymi na stopy wielkimi skarpetami najlepiej kompresyjnymi. Dodatkowo proponuję by Adam zamówił dla Was koszulki z oczojebnym napisem bieganie.pl byście się mogli wzajemnie na wakacjach ( i nie tylko) pozdrawiać tudzież rozpoznawać.

- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
skarpetki (najlepiej z dużym logo) należy zakładać na sandały. również w dni biegowe.
do tego legginsy z decathlonu i krótka spódniczka (może być szkocka). tylko trzeba uważać na dżenderowców i anty-dżenderowców, bo jeszcze uznają za odpowienio: przyjaciela/wroga.
do tego legginsy z decathlonu i krótka spódniczka (może być szkocka). tylko trzeba uważać na dżenderowców i anty-dżenderowców, bo jeszcze uznają za odpowienio: przyjaciela/wroga.