ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

to nie jest już nowość, więc może nie być takiego wyboru. za to nie są już takie drogie :)
Zobacz tu: http://www.forpro.pl/
i tu: http://www.run4fun.pl/
(nie zebym miala reklamowac ktores z tych miejsc, ale to są sprzedawcy nike)
Obrazek
PKO
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Papillon, na 95% podroby.
Tzn. prawdziwe zdjecie i dostaniesz podrobione buty. Zapytaj sprzedawce, czy jesli Ci jednak nie beda pasowac mozesz JEMU zwrocic. Zapewne okaze sie (obym sie mylila...) ze nie i musisz odsylac do "dalekich krajow" czyli Chin na wlasny koszt, prawie rowny butom. Bylam w outlecie Nike w Chinach i zdecydowanie nie jest tak, ze dostaniesz kazde buty w kazdym kolorze i rozmiarze. Panowie ciagna z fabryki chinskiej najprawdopodobniej :taktak:
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję, szukałam w tych sklepach, ale nie mają, jedynie dual fusion były. Czytałam o tym sklepie forpro ponoć problematyczny właściciel i kilka razu nie uznał reklamacji. Nie wiem jak u nich byłoby ze zwrotem. No i obdzwoniłam pół trójmiasta! NIC!!!!!!! A w jednym sklepie są ale czarne.

Może wezmę z netu i jak będzie coś nie tak to mam 10 dni na zwrot najwyżej będę w plecy o koszt wysyłki...
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie te są z Polski niby... jest opcja zamówienia w stanach... ale bez zwrotu i oczekiwanie do 30 dni chyba
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Papillon, nie zebym Cie zniechecala, bo Twoje buty, kazdy nosi, co chce, dziele sie wiedza tylko :oczko:
Jak buty sa z Polski to jest opcja zwrotu, nasze prawo daje 10 dni przy zakupach online. Sklepy, ktore linkowala Matika beda ok.
Jak nie ma prawa zwrotu i jest to 15-30 dni to buty sa z Chin w 99, 99%. Zreszta to, co jest przy tej aukcji napisane "o butach jadacych z dalekich krajow" + wybor kolorystyki + wybor rozmiarowki pelny jest typowy dla podrobek z Chin. Jak jeszcze sprzedawca ma inne rzeczy sportowe w bogatej kolorystyce i rozmiarowce, to juz w ogile :oczko:
A Nike w Chinach jest modne i drozsze niz w Europie tak btw.
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i nie kupię, bo doczytałam, że sprzedawca Polski i w 1 - 3 dni wysyłają 10 dni mam na zwrot, ale paczka idzie do 30 dni. Żadnej aukcji z wysyłką z Polski Wrrrr

A gdzieś podawali sklep z USA gdzie można zamawiać, takie sklepy jak nasze z odzieżą i butami biegowymi.
A w naszych rodzimych sklepach już wyczyszczone i nic ciekawego nie mają... jakieś dzikie fiolety... albo czerń! :wrrwrr:
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Go Hard Or Go Home
rosalka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Matika, dziękuję za radę. Zgodnie z zaleceniami poszłam dziś biegać, przebiegłam 6 km a dla mnie to już całkiem dużo :D Nie rozkręciłam się jeszcze tak jak Wy, ale jak Was czytam to się motywuję.

Ja też z dwójką dzieci, drugie urodziło się 10 mies. temu i dzięki temu zaczęłam biegać, bo chciałam zrzucić kilogramy. I wciągnęło mnie to. Rzeczywiście z dwójką jest łatwiej, zaczynam to odczuwać, bo mam 4 latka już w domu i powoli zaczynają czasem razem rozrabiać. W związku z tym czasem mam wrażenie ze sprzątanie w domu nie ma żadnego sensu bo za 5 min jest to samo :hej:

Odnośnie izolujących się znajomych, to niestety czasem tak bywa. Ale tez niekiedy bywa na odwrót, że jak rodzi się dziecko i chwilowo nie ma się czasu na wyjścia, to nagle okazuje się za 3 miesiące nikt o tobie nie pamięta. Ja na szczęście mam taki swój krąg mamusiek ze studiów, z którymi spotykamy się cyklicznie po to, żeby właśnie nie rozmawiać o dzieciach tylko zwyczajnie pożartować i oderwać się od domowych spraw :). Szkoda tylko że na bieganie nie mogę ich namówić :ojoj:
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM DZIĘKUJĘ! Też przeszukuję internet niestety uparłam się na te http://marta-biega.pl/wp-content/upload ... Run+-3.jpg
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Odnosńie free runów na Allegro to wszystko z Chin podróby, sama znam str z której mogę zamówić każdy kolor, każdy rozmiar w cenie od 33$ :taktak: wiec same wiecie jak to jest!

Zastanawiałam się czy zamówić ale z myślą o chodzeniu na codzień, nie do biegańia bo mi akurat w tej dyscyplinie się nie spisują. Tyle ze obawiam się ich jakości, a właściwie jej braku :hej:
Poczekam zatem do wiosny, ruszę na zachód do sąsiadów i tam kupie w normalnym sklepie.

Dziś byłam biegać z bratem, on oczywiście zrobił trasę z Przesieki do Karpacza (przez Odrodzenie), ja tylko do Dwóch Mostów ale i tak te góry dały mi wycisk.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmmm... nie wiedzialam, ze tak wygląda sprawa z nike free :jatylko: Ja w sumie nie dużo kupuję na Allegro i w ogóle jakąś dziwną ufność do ludzi prezentuję ;-)
Nike free kupilam w sklepie Nike w Warszawie, ale lunarspidery zamówiłam z netu, chyba z Zalando, bo akurat mieli dobrą cenę. Odnośnie Forpro, to lubię ten sklep, ale na zasadzie pójść, pooglądać, bo tam ładnie jest i ładne nowe kolekcje i duży wybór. Ceny już mniej ładne, a personel, hmmm... tu miałabym najwięcej zastrzeżeń...
Swoją drogą, to gdzie są produkowane oryginalne Nike? Na obu moich parach jest, że w Chinach. Rozumiem, że tu jest oficjalna fabryka Nike, a za rogiem mniej oficjalna ;-) Czyli i tak jeden szajs, ale może przynajmniej z tej mniej oficjalnej lokalne spoleczeństwo jest w stanie więcej wyciągnąć. Nie żebym popierała podróbki, ale wiadomo jak wygląda organizacja pracy w azjatyckich fabrykach znanych marek.
Obrazek
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ja też nie wiedziałam, że z Nike Free Run tak wygląda dopóki nie chciałam ich kupić! Ja moje chciałam do chodzenie i na bieżnię, oraz do łażenia po siłowni. Ale nie wiem czy te z netu warte... Swoją drogą Ma_tika ma rację, jeden szajs, a moja koleżanka kupiła w Bangladeszu i też nie sądzę by oryginalne, mimo że tak myśli.

Chętnie bym kupiła w sklepie i dała ludziom normalnie zarobić gdyby tylko był mój kolor, albo chociaż miętowe.
Za miedzę się nie wybieram niestety nie mam takiej opcji, nikogo też nie mam kto by mógł mi je kupić za granicą. Może kupię tam gdzie mają gwarantowany zwrot i najwyżej je oddam jak coś będzie nie tak...?
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

a ja mam problem, szukam butów. sama nie wiem jakich, oglądam, szukam, czytam i nic!

może lunarspidery, lunarglide a może dual fusion?
a może jakieś asicsy lub new balance?

chciałabym buty lekkie, raczej z małą/średnią amortyzacją, do biegania raczej po asfalcie.
mnóstwo takich jest ale w głowie pustka.
no i wiadomo, kolor :hej: :hej: musi mi się podobać! absolutnie nie czarne :taktak:

najbliższy sklep decathlon lub inny taki to Wrocław, czyli 120km.
łatwo więc nie jest!

Co do butów nike- są produkowane w Chinach, Tajlandii, Indonezji i chyba właśnie Bangladeszu. Także czasem w Turcji (choć tu chyba częściej adidas). Wiadomo, że wiele podróbek (z fabryki za rogiem) niczym się nie różni od tych z fabryk nike jednak jakiś niesmak pozostaje.
Pamiętam jak napisałam kiedyś do dziewczyny, czy to na pewno oryginalne free runy (cena 260zł), to mi pięknie odpisała- to repliki :niewiem: wiec w tym temacie wszystko jasne. butów nie kupiłam.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

PaulinaJ a saucony? sa piekniusie i super solidne http://www.saucony.eu/pl-PL/4888/green- ... ri-lc.html
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillon, poszukaj na brytyjskim amazonie lub w innych brytyjskich sklepach. ale jak się zafiksowałaś na ten jeden jedyny kolor, to może być trudno. wersje kolorystyczne zmieniają się w zależności od sezonu, a te łososiowe to może być stara kolekcja.
albo bierz te z allegro (ciiii, nikomu nie powiemy ;-)), albo inny kolor i bedziesz miala pretekst do zmiany garderoby :hahaha:
PaulinaJ pisze:Pamiętam jak napisałam kiedyś do dziewczyny, czy to na pewno oryginalne free runy (cena 260zł), to mi pięknie odpisała- to repliki :niewiem: wiec w tym temacie wszystko jasne. butów nie kupiłam.
to i tak ładnie ci odpisała. ostatnio szukalam konkretnego naszyjnika z Zary i ponieważ w sklepach stacjonarnych ani on line nie bylo, szukałam na allegro. prawie dalam się nabrać, bo opis byl mniej wiecej w stylu "wyjatkowy naszyjnik kwiaty j. Zara" - to "j." ledwo zauważyłam i to dopiero przy którymś kolejnym przeglądaniu ;-) W sumie nie ma się czego czepiać, czarno na białym przyznają że to j. Zara :hahaha:
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ