Buty dla pronatora

Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55.13,---
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Proszę o polecenie mi jakichś dobrych butów dla pronatora w cenie około 300zł.
Mam 177cm wzrostu, waga 65kg.

Dziękuję z góry za odpowiedzi, Pozdrawiam ;)
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
TadX
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy bardzo zbliżone "parametry", ja 174 i 65kg, oczywiście pronator (choć ta pronacja wygląda masakrycznie) :). Zimą biegam w Nike Lunarglide+ 3 Shield, w lecie w Adidas Snova Sequence 5. U mnie wszystko w porządku.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja biegam od dwóch miesięcy w Asics Patriot 6 i są problemy, potrafią mnie cisnąć na śródstopiach, ale (co dziwne) nie zawsze tak jest ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Laufer pisze:Proszę o polecenie mi jakichś dobrych butów dla pronatora w cenie około 300zł.
Mam 177cm wzrostu, waga 65kg.

Dziękuję z góry za odpowiedzi, Pozdrawiam ;)
Szukałam dobrego modelu ze 3 miesiące. Dużo dobrego się naczytałam o Nike Zoom Structure+ 16, po jednym bieganiu trudno powiedzieć zbyt wiele, ale jak na razie jestem zachwycona.
Awatar użytkownika
Laufer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nike Zoom Structure+ 16 wizualnie zapowiadają się obiecująco, daj znać jak się dalej w nich biega, może na wiosnę sobie sprawię taki prezent ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pierwszą przebieżkę miałam w nich krótką, biegło mi się lekko i swobodnie, po wczorajszych 10 km... Hm... mam mieszane uczucia.
Ja naprawdę lubię dobrą amortyzację, ale tutaj to już chyba przesadzili. Miałam wrażenie, że w ogóle nie czuję pracy stopy, co gorsza pierwszy raz od przeszło pół roku rozbolały mnie piszczele w czasie biegu. Być może podświadomie próbowałam korygować krok i to dlatego. ;/

Nie twierdzę, że wszystkiemu winne są buty, bo ja mam dosyć skomplikowane stopy - odcisk w zasadzie neutralny, ale sklepienie stopy mam dosyć wysokie, jak u supinatorów, natomiast stawianie stóp i zdzieranie butów jak u lekkich pronatorów.

Tym niemniej - miałam też pozytywne wrażenia. W stopy ciepło, ale nie nadmiernie. Chociaż - osoby, które nie są zmarzluchami, mogą je uznać za zbyt ciepłe.

Edit.Wizualnie - ja mam czerwone z szarymi wstawkami. Boskie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ