Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1.15
- Życiówka w maratonie: brak
Otrzymujemy ładowarkę na USB z magnesem, możemy podpiąć pod laptop lub ładowarkę stacjonarną z wejściem usb.
Przy przesuwania laptopu zdarza sie ze się rozłączy, z obrazków w necie ładowarki FR610 rozwiazanie bardzo podobne
Przy przesuwania laptopu zdarza sie ze się rozłączy, z obrazków w necie ładowarki FR610 rozwiazanie bardzo podobne
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
na pewno to Kopernik nie żyjeprorok pisze:To na pewno problem butów

po czym wnosisz ?
proszę o odpowiedz czy ten 220 warto czy nie ?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Na moje zdanie musisz jeszcze chwilę poczekać ale są tu już chyba jacyś zadowoleni użytkownicy 220ki.marius-p pisze:proszę o odpowiedz czy ten 220 warto czy nie ?
Tak generalnie, z zakupami zegarków, czy czegokolwiek jest pewnie tak, że po zakupie jakoś sobie to racjonalizujemy, nawet jeśli coś nie działa do końca tak jak chcemy. Choć z drugiejh strony możę jesteśmy bardziej wkurzeni?

Ja te zegarki do testów dostaję więc takich dylematów nie mam.
Ale dzisiaj dostałem maila z pytaniem: No to jaki zegarek w końcu polecasz?
I stwierdziłęm, że musimy chyba oficjalnie zrobić jakąś formę nagrody za: Gear of the Year

Może też but - choć to jest bardziej subiektywne.
- kruczek79
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:07
- Życiówka w maratonie: 3:09:57
Ile ludzi tyle opiniimarius-p pisze:na pewno to Kopernik nie żyjeprorok pisze:To na pewno problem butów
po czym wnosisz ?
proszę o odpowiedz czy ten 220 warto czy nie ?

Wcześniej miałem onmove 700 i jedyną zaletą nad FR220 jest jak dla mnie możliwość wprowadzania treningów z zegarka.
Takie opcje jak bieg z wirtualnym przeciwnikiem są nie dla mnie. Musze mieć konkretne tempo z międzyczasów.
Mogę przytoczyć tu jeszcze więcej porównań ale po co? To co dla mnie jest wadą dla drugiego będzie zaletą.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1.15
Gadam123 pisze:prorok pisze:To na pewno problem butów)
To co w takim razie wpłynęło że w jednym treningu FR620 cały czas zawyżał prędkość , a w drugim zaniżał ?
Biegacz ten sam, bieżnia ta sama, tempo na maszynie to samo. Techniki biegu raczej nie zmieniłem w ciągu dwóch dni, nie zacząłem biegać nagle z palców, ale zmieniłem but w którym biegałem. Z obudowanego pegasusa, na Flyknity o sporo mniejszym dropie, but "szybszy" w moim odczuciu.
Jeśli macie inne pomysły to jestem ciekaw.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Ja jestem jakoś pozytywnie zadowolony z zegarka, nie mam mu nic do zarzucenia, w każdym urządzeniu zawsze coś jest nie tak ale to kwestia odpowiedniej aktualizacji i rozwiązania problemu. Wasze fochy i niezadowolenie głównie wynika z braku umiejętności obsługi tego zegarka i nie do końca rozumienia zasady działania niektórych funkcji. Z jednym się zgodzę, cena jest za wysoka, model 620 powinien być w cenie modelu 220, a model 220 w cenie wyższej niż model 210. Ale jeśli te zegarki mają utorować nam drogę do kolejnych lepszych, mam tu na myśli zapowiadany model 920 czy też możliwe że hybrydę 910/fenix to jestem gotów przełknąć tą ślinę i przeczekać na modelu 620 do tego czasu. Nawet jeśli miałby kosztować 3 tyś w wersji performance jak słyszałem.
Co do karcenia zegarka za to ze jest zabawkowo lekki, przecież sami wciąż gonicie za minimalizmem gdzie mała waga i lekkość jest wszędzie wyszukiwana. Modele owszem są i bardzo lekkie, ale to zegarek treningowy który ma nam towarzyszyć w dziennych treningach, i ma być na nadgarstku nieodczuwalny. Dla odmiany niech ktoś poćwiczy w ambicie 2 w szafirze to zrozumie o co biega. Wg. mnie test Adama był zrobiony na szybko i po łebkach. Bez stosownego zrozumienia zasady działania i rozumienia funkcji. Widocznie co niektórzy są mało reformowalni i niezbyt ufają nowemu. Dla mnie temat zamknięty, proponuję zrobić mega test (sponsorowany) przez nowego Polara.
Co do karcenia zegarka za to ze jest zabawkowo lekki, przecież sami wciąż gonicie za minimalizmem gdzie mała waga i lekkość jest wszędzie wyszukiwana. Modele owszem są i bardzo lekkie, ale to zegarek treningowy który ma nam towarzyszyć w dziennych treningach, i ma być na nadgarstku nieodczuwalny. Dla odmiany niech ktoś poćwiczy w ambicie 2 w szafirze to zrozumie o co biega. Wg. mnie test Adama był zrobiony na szybko i po łebkach. Bez stosownego zrozumienia zasady działania i rozumienia funkcji. Widocznie co niektórzy są mało reformowalni i niezbyt ufają nowemu. Dla mnie temat zamknięty, proponuję zrobić mega test (sponsorowany) przez nowego Polara.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
jedz budyn- jakie fochy? Garmin sam oficjalnie potwierdza, że z oprogramowaniem jest skucha i że będzie poprawiał a Ty mówisz fochy? To samo z WiFi.
To Ty w tym momencie strzelasz fochy, że nie zachwycam się zegarkiem który kupiłeś.
Niezrozumienie jakich funkcji spowodowało krytykę zegarka?
I co sugerujesz żę powinniśmy zrobić mega sponsorowany test Polara?
To Ty w tym momencie strzelasz fochy, że nie zachwycam się zegarkiem który kupiłeś.
Niezrozumienie jakich funkcji spowodowało krytykę zegarka?
I co sugerujesz żę powinniśmy zrobić mega sponsorowany test Polara?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 56:00
dzięki za test, moim zdaniem świetny, co najważniejsze OBIEKTYWNY 
miałem chętkę na 620-kę, ale kupiłem sobie footpoda do 610-ki i na razie nic nie wymieniam, dobrze jest jak jest, a bajery w stylu asystent odpoczynku, czy jakieś kąty pochylenia, to raczej nie dla mnie

miałem chętkę na 620-kę, ale kupiłem sobie footpoda do 610-ki i na razie nic nie wymieniam, dobrze jest jak jest, a bajery w stylu asystent odpoczynku, czy jakieś kąty pochylenia, to raczej nie dla mnie

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Adam, każda pliszka swój ogonek chwali, tym bardziej jeśli ten ogonek kosztował ~2000 zł. Pomijam już fakt czy tych 2k jest wart, wg mnie nie.Adam Klein pisze:To Ty w tym momencie strzelasz fochy, że nie zachwycam się zegarkiem który kupiłeś.
Zresztą sam o tym wspomniałeś :
Adam Klein pisze:Tak generalnie, z zakupami zegarków, czy czegokolwiek jest pewnie tak, że po zakupie jakoś sobie to racjonalizujemy
Ostatnio zmieniony 14 sty 2014, 12:56 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Ja akurat jestem zwolennikiem Fenixa który wykorzystuję wszechstronnie, więc moja opinia na temat 620 nie jest ujęta emocjami czy ogonkiem wartym 2000 PLN.. Kosztował by i 5 tyś i tak bym go kupił dla samej chęci pobawienia się nim, więc nie traktujcie tego tak emocjonalnie. Wyrażam swoje zdanie.Piechu pisze:Adam, każda pliszka swój ogonek chwali, tym bardziej jeśli ten ogonek kosztował ~2000 zł i wg mnie nie jest tych 2k w ogóle wart.Adam Klein pisze:To Ty w tym momencie strzelasz fochy, że nie zachwycam się zegarkiem który kupiłeś.
Zresztą sam o tym wspomniałeś :Adam Klein pisze:Tak generalnie, z zakupami zegarków, czy czegokolwiek jest pewnie tak, że po zakupie jakoś sobie to racjonalizujemy
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Wybacz budyń ale to Ty podszedłeś niezwykle emocjonalnie do recenzji Adama.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Piechu pisze:Wybacz budyń ale to Ty podszedłeś niezwykle emocjonalnie do recenzji Adama.
....tylko dlatego że nic nie zrobił w kierunku by zegarek wypuścić do użytkowników forum na indywidualne testy, a możliwość taka w garminie jest, kwestia rozmowy z przedstawicielem i przedstawienia chęci.
No nic, robię do tego podejścia reset i czekam na pojawienie się 920 tudzież 910/fenix.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
no to chyba jeszcze poczekam na więcej recenzji tego 220
a tak wogóle to czemu oba modele są w jednym temacie ?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Za cztery dni postaram sie mieć jakies zdanie.marius-p pisze:no to chyba jeszcze poczekam na więcej recenzji tego 220
Tematy podzielimy, masz racje.