Kolano - coś nietypowego !!!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Marcin1986
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)

Od 3 miesięcy mam ten sam nietypowy problem tzn. boli mnie kolano po wewnętrznej stronie - podczas bieganie nie odczuwam bólu !!! boli mnie jeśli przestane biegać np. chce poczekać na światło zielone (30 sek) i odczuwam ból przy ruszaniu, który przechodzi po pokonaniu 300-500 m. Po skończonym biegu jest to samo zastygam i boli mnie kolano np. przy wchodzeniu na schody:/

Mam po prostu spory problem żeby ruszyć po zatrzymaniu się :/:/ odczuwam ból, wręcz kuleję i przechodzi po przebiegnięciu kilkudziesięciu metrów.

Proszę o pomoc !!
PKO
dr1321
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Według mnie może to był w jakimś stopniu zapalenie więzadeł. Określenie straszne jednak samo w sobie nic poważnego przy szybkim rozpoznaniu.
Proponuje zrobienie usg kolana tzn. więzadeł, rzepki.
Proponował bym min. tydzień odpoczynku i oszczędzania nogi może to potrwać do dwóch tygodni a nawet miesiąca ja tak miałem z więzadłami rzepki.
Ale oby to nie było to tylko czasami zdarząją się gorzej rozciągnięte mięśnia które promieniują
Biegozaurus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38,12

Nieprzeczytany post

więzadła to nic zabawnego.

Ja zerwałem 2 lata temu i niestety noga już nigdy nie jest tak pewna jak była ;/
Moja pasja - motocykle
dr1321
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zerwanie jak najbardziej, natomiast zapalenie to całkiem inna bajka. Zapalenie więzadła jest praktycznie to samo co przetrenowanie mięśnia gdzie tworzy się kwas mlekowy i powstają tzw. Zakwasy mięśni.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawić : )
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ