mógłbyś jeszcze podeprzeć wypowiedź datąAdam Klein pisze:W poniedziałek.
Komentarz do artykułu Nowi gracze na rynku - Garmin Forerunner 220 i 620
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
- DarioS
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: 00:54:25
hyzop pisze:Pewny jesteś że bieżnia pokazuje prawidłowo, znam takich co chodzili do klubu biegać, na bieżni osiągali tempo ok 4 min/km, chodzili bardzo dumni, tylko jak wystartowali w zawodach na ulicy to nie zeszli poniżej 55mmin na dychę.DarioS pisze:Witam.
Jestem użytkownikiem FR220. Jak dostąd nie mam zastrzeżeń, co do urządzenia. Ostatnio udałem sie na siłownię, by wypróbować zegarek na bieżni. Tu niestety pojawiły sie znaczne różnice z tym co podawał mi FR220, a wynikami bieżni.
Czy można to w zegarku jakoś ustawić, skalibrować. Na 1 km różnica dochodziła nawet do 1,5 minuty.
Nie biegam od dzisiaj. Z bieżni korzystam sporadycznie (właściwie w tym roku po raz pierwszy). Nie ma możliwości żebym biegł 6.30-7.00 min /km.
*** Biegam bo Lubię ***
-
hyzop
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
Nie biegam od dzisiaj. Z bieżni korzystam sporadycznie (właściwie w tym roku po raz pierwszy). Nie ma możliwości żebym biegł 6.30-7.00 min /km.[/quote]
Fakt to by był chód z lekkim podbieganiem
Fakt to by był chód z lekkim podbieganiem
-
Gadam123
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
Wracajac do wątku kiepskiego GPS wlasnie udostepniono nowy firmware do GPS - wersja 2.90 dostepna przez webupdater.
Ja juz zainstalowalem i bede testowal....moze anuluje procedure zwrotu
Ja juz zainstalowalem i bede testowal....moze anuluje procedure zwrotu
-
sevrond
- Wyga

- Życiówka na 10k: 1.15
Dwa kolejne treningi w FR620 tym razem na bieżni mechanicznej na pobliskiej siłowni - czyli test bez GPS:
1. Rozbieganie + interwały. Wykonałem w sumie 12 km, FR620 zmierzył 11.200 km
Przy spokojnym biegu około 6:30 / km Garmin nieco dodawał mi prędkości ( wskazania w okolicach 6 )
Jednak po przyśpieszeniu do około 5:30 nieco odejmował mi prędkosći (+/- 5:45)
Generalnie po 8 km wyszedłem na zero z różnicami.
Przy interwałach robionych na zasadzie 800 m x 6:30 /km // 200 m x 2:30 Dokładność dość mocno się psuła, gdyż FR620 wykazał po treningu ze najwyższa uzyskana prędkość to 3:35 min/km, i na tych 400m straciłem wspomniane 800m.
2. Spokojny rozbieg, jednostajnym tempem, generalnie statystyka sie rozjeżdża jeżeli nie mamy aktynwego GPS a polegamy tylko na czujniku.
Biegnac w okolicach 6:00 tym razem wskazania oscylowały 6:20-6:10 co przy włączonym planie treningu było nieco irytujące ze wszystkimi tymi powiadomieniami
W obu biegach różniła się technika biegu oraz buty w ktorych biegłem w biegu 1 były to Pegasusy 29+ w biegu drugim pierwsze bieganko we flyknit trainer+ wiec pewnie dokładnosć pomiaru dużo zależy od poprawnej techniki i pracy rąk w czasie biegu.
1. Rozbieganie + interwały. Wykonałem w sumie 12 km, FR620 zmierzył 11.200 km
Przy spokojnym biegu około 6:30 / km Garmin nieco dodawał mi prędkości ( wskazania w okolicach 6 )
Jednak po przyśpieszeniu do około 5:30 nieco odejmował mi prędkosći (+/- 5:45)
Generalnie po 8 km wyszedłem na zero z różnicami.
Przy interwałach robionych na zasadzie 800 m x 6:30 /km // 200 m x 2:30 Dokładność dość mocno się psuła, gdyż FR620 wykazał po treningu ze najwyższa uzyskana prędkość to 3:35 min/km, i na tych 400m straciłem wspomniane 800m.
2. Spokojny rozbieg, jednostajnym tempem, generalnie statystyka sie rozjeżdża jeżeli nie mamy aktynwego GPS a polegamy tylko na czujniku.
Biegnac w okolicach 6:00 tym razem wskazania oscylowały 6:20-6:10 co przy włączonym planie treningu było nieco irytujące ze wszystkimi tymi powiadomieniami
W obu biegach różniła się technika biegu oraz buty w ktorych biegłem w biegu 1 były to Pegasusy 29+ w biegu drugim pierwsze bieganko we flyknit trainer+ wiec pewnie dokładnosć pomiaru dużo zależy od poprawnej techniki i pracy rąk w czasie biegu.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

A ja musiałem zwolnić nieco pamięci bo w fr620 nie chciało się zainstalować
przy okazji fenix też się zaktualizował jeśli chodzi o chipset GPS.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

hyzop pisze:No to do testów, no i oczywiście coś napiszcie
Dla mnie po dzisiejszym treningu było normalnie, bez znaczących odchyłek typu nagły skok o 100m.
Innych różnic nie zauważyłem. Poza tym wcześniej tylko raz zaświrowało i to w złych warunkach.
- zapa
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Mam wrażenie, że po aktualizacji tempo chwilowe mniej skacze i przy równym biegu wskazuje stałą wartość. Wczesniej pomimo, że bieglem równo to tempo się zmieniło dość często. Dzisiaj po aktualizacji przez większość treningu widziałem stała wartość. Też tak macie?
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu
- testy, recenzje, porady, relacje,
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach

tak.zapa pisze:Mam wrażenie, że po aktualizacji tempo chwilowe mniej skacze i przy równym biegu wskazuje stałą wartość. Wczesniej pomimo, że bieglem równo to tempo się zmieniło dość często. Dzisiaj po aktualizacji przez większość treningu widziałem stała wartość. Też tak macie?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tutaj moja opinia ale niestety na temat wersji z oprogramowaniem 2.30, nie mam niestety teraz tego zegarka, notabene na stronie Garmina nie ma właściwie oficjalnej informacji o nowym fixie.
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=6108
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=6108