Ja też Dzięki za linka, będę testowałcichy70 pisze:dzięki, normalnie piwo w Twojej intencji wypijesiena_driver pisze:http://www.seckle.ch/tools/suunto-ambit ... erval-app/
piramidę czy inne interwały bez problemu tym wygenerujesz
Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
- merlin
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:30:23
Ze sportowym pozdrowieniem,
Michał Szerling
[url]http://trifit.pl[/url]
Michał Szerling
[url]http://trifit.pl[/url]
- TriSzerpa
- Wyga
- Życiówka na 10k: kiepska
- Życiówka w maratonie: kiepska
Mam pytanie do użytkowników Ambita 2 - czy ktoś z Was testował go na próbkowaniu 60 sek ?
Jak wygląda kwestia dokładności tempa? Czy puls też jest próbkowany z taką częstotliwością?
No i jak długo działa - okolice 50 godzin są rzeczywiście realne?
Jestem na kupnie ambita 2 i głównym powodem,dla którego go wybrałem jest własnie czas działania,
zależy mi bardzo na czymś,co co najmniej 35 godzin wytrzyma.
Jak wygląda kwestia dokładności tempa? Czy puls też jest próbkowany z taką częstotliwością?
No i jak długo działa - okolice 50 godzin są rzeczywiście realne?
Jestem na kupnie ambita 2 i głównym powodem,dla którego go wybrałem jest własnie czas działania,
zależy mi bardzo na czymś,co co najmniej 35 godzin wytrzyma.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44 min
Na stronie dcrainmaker.com w dziale testy znajdziesz test ambita2 wraz ze sladem z treningu biegowego zapisywanego co 60sek.
Ten tryb nadaje sie tylko do pieszych wedrowek, spacerow.
Czy ktos testowal czas na baterii przy 1 sek pomiarze z pulsometrem bez dodatkowych appek i z appkami.
Ciekaw jestem czy appy maja jakis wplyw na czas pracy.
Druga pytanie, sprawdzaliscie moze czas przy 5 sek pomiarze i pasku HR?
Ten tryb nadaje sie tylko do pieszych wedrowek, spacerow.
Czy ktos testowal czas na baterii przy 1 sek pomiarze z pulsometrem bez dodatkowych appek i z appkami.
Ciekaw jestem czy appy maja jakis wplyw na czas pracy.
Druga pytanie, sprawdzaliscie moze czas przy 5 sek pomiarze i pasku HR?
- zyghom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 54
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
wkurza mnie w Suunto 2S mala wada: nie mozna ustawic dlugosci basenu ponizej 15 jardow (czyli 13,5 metra)
a moj ma 12m
a z drugiej strony: w trybie serwisowym moj 2S pokazuje... temperature
czyli czujnik wbudowany jest
dranie software wylaczyli zeby mozna bylo kupic drozszy (ale i ciezszy)
a to dranie
a moj ma 12m
a z drugiej strony: w trybie serwisowym moj 2S pokazuje... temperature
czyli czujnik wbudowany jest
dranie software wylaczyli zeby mozna bylo kupic drozszy (ale i ciezszy)
a to dranie
zyga
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:24
dcrainmaker twierdzi, ze tempo chwilowe pokazywane jest co 05 sek/milę, czyli 6:30, 6:35, itd.
Czy to prawda?
Czy ktoś miał problem z niedokładnym pomiarem dystansu w czasie zawodów w mieście (wśród bloków, wieżowców)?
Czy to prawda?
Czy ktoś miał problem z niedokładnym pomiarem dystansu w czasie zawodów w mieście (wśród bloków, wieżowców)?
-
- Rozgrzewający Się
Tak, tempo chwilowe pokazywane jest co 5 sekund (5:55, 6:00, 6:05 itd.) Ale tempo średnie lapa lub treningu (można ustawić wyświetlanie.) pokazywane jest co sekundę. Wbrew pozorom jakos specjalnie to nie przeszkadza.
Co się tyczy odbioru pomiedzy budynkami i drzewami to jeszcze nie wiem, krótko używam.
Grzesiek
Co się tyczy odbioru pomiedzy budynkami i drzewami to jeszcze nie wiem, krótko używam.
Grzesiek
- Gregz
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:42
Mam takie pytanie do bardziej zorientowanych
Wczoraj pierwszy raz biegłem z moim nowym Ambitem 2S. Ogólnie wrażenia bardzo dobre, kopie dupę mojemu poprzedniemu Gremlinowi 405. Robiłem trening po bardzo dużych górkach, na wzniesieniach czekanie na grupę, więc trochę stania w miejscu i dalej bieg czyli interwały gdzie tętno skakało dosyć mocno (dystans ok. 10km w 1g17m). I teraz pytanie: Ambit pokazał mi, że spaliłem 1345kcal, czy to wg Was możliwe? Wydaje mi się to strasznie dużo. Czy Ambit 2s licząc to uwzględnia tętno? Nie żeby był to dla mnie najważniejszy parametr, ale lubię to wiedzieć. Do tej pory używałem Garmina FR405, bez paska HR i przeważnie podobny trening to było 800-900kcal.
Wczoraj pierwszy raz biegłem z moim nowym Ambitem 2S. Ogólnie wrażenia bardzo dobre, kopie dupę mojemu poprzedniemu Gremlinowi 405. Robiłem trening po bardzo dużych górkach, na wzniesieniach czekanie na grupę, więc trochę stania w miejscu i dalej bieg czyli interwały gdzie tętno skakało dosyć mocno (dystans ok. 10km w 1g17m). I teraz pytanie: Ambit pokazał mi, że spaliłem 1345kcal, czy to wg Was możliwe? Wydaje mi się to strasznie dużo. Czy Ambit 2s licząc to uwzględnia tętno? Nie żeby był to dla mnie najważniejszy parametr, ale lubię to wiedzieć. Do tej pory używałem Garmina FR405, bez paska HR i przeważnie podobny trening to było 800-900kcal.
- zyghom
- Wyga
- Kontakt:
uwzglednia tetno, tempo, typ cwiczenia, przewyzszenia, wage twoja itpGregz pisze:Mam takie pytanie do bardziej zorientowanych
Ambit pokazał mi, że spaliłem 1345kcal, czy to wg Was możliwe? Wydaje mi się to strasznie dużo. Czy Ambit 2s licząc to uwzględnia tętno?
ja mam po plaskim ok 1000kcal/1h przy srednim tetnie 160bpm
zyga
-
- Zaprawiony W Bojach
fajnie macie. mój godzinny trening to 600-700 kcal i więcej być nie chce (Ambit z pulsometrem, prawidłowo wprowadzone wszystkie dane).
- zyghom
- Wyga
- Kontakt:
i pewnikiem lzejszyprorok pisze:Bo jesteś bardziej wytrenowany
zyga
-
- Zaprawiony W Bojach
78 kilograhamów.
- Gregz
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:42
Dzięki za odpowiedzi. Ja faktycznie jestem po 5 tygodniowej przerwie spowodowanej chorobą, więc nie dość że takie górki spowodowały niezłą zadyszkę to poziom wytrenowania jest na pewno duuużo niższy niż u Qby.
Wagę mam ok 75-76kg więc nie jest to jakoś mega dużo. Z garminem 10km truchtania po płaskim (ale bez paska) to 800-900 czyli różnica spora.
Jeżeli faktycznie dobrze pokazuje to nic tylko walić po górkach w różnym tempie z podejściami pod niemal pionowe górki
Wagę mam ok 75-76kg więc nie jest to jakoś mega dużo. Z garminem 10km truchtania po płaskim (ale bez paska) to 800-900 czyli różnica spora.
Jeżeli faktycznie dobrze pokazuje to nic tylko walić po górkach w różnym tempie z podejściami pod niemal pionowe górki
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:24
Przepraszam, ale mam pytanie typowego laika, przyszłego posiadacza (czki) Ambita 2 S: Jak skorzystać optymalnie z funkcji tego zegarka, jeśli zamierzam pobiec PM np. w 1:45, czyli w średnim tempie 4:58/km, ale pierwsza połowę wolniej, np. 5:00, a drugą odpowiednio szybciej. Jak korzystacie z tego sprzętu na zawodach, kiedy ważne jest uzyskanie konkretnego czasu, a więc dość precyzyjne pilnowanie tempa?
-
- Zaprawiony W Bojach
Ambit to nie jest najlepszy zegarek do takich zastosowań, to raczej zegarek w teren niż do płaskiego biegania. Ja zrobiłem sobie appkę coś ala wirtualny partner i inaczej sie tego raczej nie ogarnie. Samą appkę można zrobić za to na wiele sposobów w zależności co chcesz dokładnie widzieć na ekranie i jak dużo cierpliwości do bawienia się app zone masz