Rozmiary butow Asics vs. New Balance?

Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktos z Was ma moze pojecie, jak sie ma rozmiarowka butow Asics w stosunku do New Balance?

Zaczely sie teraz wyprzedaze i rozgladam sie za kolejna pare na wiosne / lato - rozwazam model NB 890, ktory znalazlem w przyzwoitej cenie.

Niestety, nie wiem jak tam jest z wielkoscia, bo wszystkie buty biegowe ktore mam, zrobil Asics (ale gdy uswiadomilem sobie ich lekcewazenie polskich klientow (brak mozliwosci jakiegokolwiek kontaktu po sprzedazy, gdy juz dostana pieniadze. Wiecej pisalem tutaj: viewtopic.php?f=42&t=35042&start=0) nie chce im juz dac zarobic.)

Kilkanascie lat temu biegalem w dwoch modelach NB - jeden udany, drugi porazka - ale moze pora, aby dac temu producentowi druga szanse (zwlaszcza, ze ten model ma zdecydowani pozytywne recencje).
Idealnie byloby, gdyby ktos uzywal Asics rozmiar US 44,5 - i biegal rowniez w New Balance, wtedy mialbym bardzo wiarygodna informacja, jak to sie przeklada na wymiar u drugiego producenta.
PKO
Awatar użytkownika
wug
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

U mnie ten sam rozmiar (43.5). Co do NB, to nie zawiodły mnie jeszcze.
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

Asicsa mam 45 ( wkładka 29cm) i NB890 dokładnie w tym samym rozmiarze....chociaż subiektywnie wydaje mi się ze NB jest minimalnie dłuższy

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ