Komentarz do artykułu Nike+ Sport Watch GPS - TEST

rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Zaczynam dopiero bawić się w bieganie a na gwiazdkę dostałem własnie ten zagarek.

Dzisiaj zaliczyłem swój pierwszy bieg. Zagarek mam ustawiony prawidłowo, nawet ustawiłem go z mil na kilometry itp.
Problem: gdy podłączam się do kompa to ściaga mi ostatnie dane, loguję się do Nike+ i .... nic tam nie widzę oprócz tego że jestem zalogowany, żadnych danych na temat mojego biegu czy mapy z trasą którą przebiegłem. Hmm. Wiecie moze co to za problem albo gdzie tego w ogóle szukać?

pozsrawiam
PKO
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50'31''

Nieprzeczytany post

- obadaj inną przeglądarkę ( inną przeglądarkę zrób jaką default )
- sprawdź czy jesteś zalogowany ( w ogóle )
- sprawdż czy masz najnowszą wersję nikeplus - tej przystawki do zaciągania danych z zegarka
- tak nieco bliżej opisz ( jeśli powyższe nie zadziałają ) :)

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przegladarkę mam Mozile.

Zalogowany jestem, ta zassarka zasysa mi dane z zegraka (tak pokazuje) ale ich nigdzie nie widać. Wersja to v 6.2.4.
Coś czuję , że oddam go do sklepu bo jak już zaczyna się meczyc na samym poczatku to rece opadają. Oczywiście temat zacząłem czytać jak już dostałem ten zegarek. :tonieja:
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- hm....czy Kolega klika w przeglądarce na stronie najka na zakładkę Dashboard/tablica ( po zalogowaniu się na stronie najka ) - czy jakoś tak - nie pamiętam ?
- pobiera dane z biegu ?
- aktulizuje satelity ?

- sugeruję inny / drugi port w lapku/kompie
- sugeruję kontakt z supportem -jest po polsku i w miarę pomocny
- sugeruję też wymianę - jeśli masz rachunek na inny model - shit happens ( niektórzy twierdzą że żółte bywają felerne )

- pisz - tema się przyda innym

=====
edit : sprawdź zalogowanie z chroma ( nie z firefoxa ), mozilla może nie ma wszystkich niezbędnych dodatków,chrom je pobiera w locie,java aktualna ?

pozdro
pawson ( drugi rok używam i tfu tfu bez problemów )
______
pawson

Obrazek
rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kolego, jak podłączam zegarek to włącza się sam program i zasysa mi dane oraz aktualizuje GPS czy jakoś tak. Potem się już nic nie dzieje. Wchodze na stronę Nike + i się loguję a tam pusto tak jak było na początku, nawet jak sobie założyłem plan treningowy, że chcę spalić 1200 kalorii w tydzień, to też to stoi w miejscu.

pozdrawiam

ps. napisałem do nich ale jak cos takiego widze juz na początku to lekka przeginka hehe
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- tja
- shit happens
- jak masz rachunek : reklamuj
- jak masz chwilę to pisz/dzwoń do nich - oddzwaniają by załatwić sprawę
- daj cynk jak sprawa się toczy/rozwiązuje - aby czytający mieli obraz działań i pomoc ew. na przyszłość w podobnych przypadkach

pozdro
pawson

==============
Should you have any queries or requests in the future, please contact Nike+ by following this link: http://swoo.sh/17EmMyQ. We will be happy to help you!

Poland
Nike Poland, SP. z o.o.
Crown Square
Ul. Przyokopowa 31
01-208 Warszawa
48 22 535 2040
48 22 535 2041 (fax)

===========
______
pawson

Obrazek
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

A czy wpisałeś dane do logowania w aplikacji Nike+ ?? Należy je uzupełnić w zakładce Profil. Założyłeś konto na stronie Nike plus? Jak masz wszystko dobrze skonfigurowane to po pobraniu treningu samo Ci otwiera przeglądarkę i stronę Nike. Nic nie musisz sam robić.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak. Podłączam zegarek i otwiera sie aplikacja Nike, aktualizuje GPS itd, potem nic sie nie dzieje, nie przerzuca mnie na stronę Nike +. Tam jestem na stałe zalogowany ale nic tam sie nie dzieje , na środku tej strony w zakładce pulpit, na środku jest cały czas napis: Nike + - Zapraszamy, wyjdź z domu i zacznij biegać. Jak to się włącza to jakby przez sekunde zanim sie załaduje ten napis przebijają sie jakieś cyfry :)
wierciu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:04
Życiówka w maratonie: 3:21:26

Nieprzeczytany post

W aplikacji masz taki przycisk Przywróć ustawienia fabryczne. Wciśnij to. Skonfiguruj wszystko jeszcze raz. Zrób trening. Jak to nic nie pomoże to serwis i tyle.
5 km: 18:15
10 km: 38:09
21 km: 01:24:54
42 km: 03:06:28
rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Koledzy dzięki za pomoc! Zresetowałem urządzenie (przywróciłem ustawienia fabryczne) i wszystko działa :) idę biegać

pozdrawiam
rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Koledzy a jak wrzucić mój bieg na facebooka? jak robie udostepnij to na fejsie nic sie nie pokazuje, jest tu jakiaś ukryta wtyczka?
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hej

nie , nie ma ukrytej wtyczki , były i są problemy z fajsowaniem biegów około 10km i wyżej , cierpliwości i luzu zyczę , w takim przypadku można/polecam :

- a) kontakt z naikem jak tu niżej - oddzwonią
- b) samemu , reset ustawień poprzez procedurę : wytnij z fejsa w "ustawieniach" w "aplikacje" soft najka , na swojej stronie najka w ustawieniach ( społeczne czy jakoś tak ) "rozłącz" fejsa / wyczyśc ciasteczka w przeglądarce / po wymienionych czynnościach ponownie na swojej stronie najka "włącz" fejsa - teraz wrzucą się biegi lub i nie.
- c) olej powyższe bo i tak działa lub nie ( jak chce ), reset do ustawień fabrycznych ? nie działa w tym przypadku.
- d) zanim zaczniesz powyższe - obadaj czy wrzuci ci się bieg BEZ TEMPA I SLADU GPS ( wtedy na fejsie powinieneś mieć taką powiedzmy "ograniczoną i ubogą ikonę" o odbytym biegu - takie coś jest zawsze - natomiast pełnego sladu gps nie zawsze udaje się wrzucić - mnie się odechciało walki bo raz działa a raz nie a kontakt z najkiem kończy się uprzejmymi poradami jak punkt b - które raz działają a raz nie. Trudno co chwila robić takie resety więc olałem i jak widzę że pełny ślad gps dziś nie wchodzi to robię drugi zrzut bez śladu gps , a krótsze niż 10km biegi podobno wszystkie wchodzą )

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
rentgen
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady hehe ,i na razie nie robi nic, nawet samego czystego z rzutu a biegi mam na razie poniżej 10 km. Przed chwila chciałem udostępnić na fejsa to mi wyskoczyła strona logowania ale jak sie zalogowałem to na tym koniec :hahaha:
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- shit ( jednak ) happens !
- właśnie mi paruje od 3-ech biegów ( paruje i burczy przy ładowaniu )
- bez wcześniejszego upadku ani żadnych objawów wstępnych - all of the sudden !
- nawiązałem kontakt ze sprzedawcą , potwierdza procedurę wymiany przy braku oznak upadku lub uszkodzeń , odszukam rachunek i odstawiam do wymiany ( nie minęły jeszcze dwa lata ... )
- zalecam - trzymać rachunki !

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
pawson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

- inf reklamacja została uznana ( parowanie po prawie 2 latach )
- odesłali gotówkę
- nowy model "Nike+ sportwatch gps" - ma wejść do połowy 2014 - ale patrząc na pęd do "wszystko-mania" jak np adidas - to pewnie i nowy najk będzie miał "wszystko" za stosowną cenę...nie za bardzo akurat mi o to chodzi.
- reasumując ....mając gotówkę - ponownie wybiorę sport watcha - może teraz ten ceglany.
- sklep for..p...ro - trzyma dobrą cenę i pełen asortyment kolorów no i z ew. reklamacją nie powinno być problemów - a wiadomo że shit lubi happens...

pozdro
pawson
______
pawson

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ