Zimowe buty do biegania.
- GabiB
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Biegam w NorthFace Ultra i jestem z nich bardzo zadowolony. Niestety nie nadają się na zimę ze względu na dość przewiewną siatkę na poszyciu. Zimą stosowałem jednak patent zwany szelściakiem (cienki worek foliowy na stopę) i na śniegu, błocie zalodzeniach trzymały rewelacyjnie. Model z wkręcanymi kołkami był jeszcze niedawno do kupienia w sklepie firmowym NorthFace w Poznaniu (ok 500 PLN). Sprzedawcy są bardzo mili i uczynni, więc na pewno sprowadzą potrzeby model. Mojego rozmiaru niestety nie było. Teraz czaję się na IceBugi
Gabi
- GabiB
- Wyga
Też zamówiłem, kosztują 320 PLN plus koszty przesyłki. Już zaczyna mnie zjadać ciekawość. Podaję niumer telefonu dla zainteresowanych
Piotr Kobieracki
tel. 022 761 92 85, 0601 303060
Na łamach forum chciałbym podziękować panu Piotrowi za zainteresowanie i pomoc w zdobyciu niszowego w końcu produktu
Piotr Kobieracki
tel. 022 761 92 85, 0601 303060
Na łamach forum chciałbym podziękować panu Piotrowi za zainteresowanie i pomoc w zdobyciu niszowego w końcu produktu
Gabi
- Ula
- Zaprawiony W Bojach
no a jak sie nie spodobaja i nie beda lezec na nozce to zawsze mozna zwrocic czy moze maja klauzule ze musisz zapewnic ze je kupisz?
bo wiem ze nie maja prawa tego zadac ale wiesz jak sie zgodzisz to klops. wiec jak jest?
bo wiem ze nie maja prawa tego zadac ale wiesz jak sie zgodzisz to klops. wiec jak jest?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Grek
- czy dostałeś te buty;
- jaka cena;
- jak się sprawują;
- czy są dostępne tylko przez internet?
Jakoś też chyba muszę zabezpieczyć się przed atakującą zimą.
- czy dostałeś te buty;
- jaka cena;
- jak się sprawują;
- czy są dostępne tylko przez internet?
Jakoś też chyba muszę zabezpieczyć się przed atakującą zimą.
biegowa recydywa
- Ula
- Zaprawiony W Bojach
spytaj sie prosze o buty dla kobitki, lekko supinujacej ale tak bardzo lekko..biegajacej po asfalcie..czy maja jakis model dla mnie i tak cirka ile kosztuja, coo?
- Ula
- Zaprawiony W Bojach
ja wiem wiem ale ja nigdzie nie moge znalezc takich u mnie do asfaltu i zeby byly na zime, dlatego pytam.. trailowe maja dobra amortyzacje i na zime powinny wystarczyc.
- romek
- Zaprawiony W Bojach
to ja dodam jeszcze takie uwagi
- z tego co wiem uzywanie butów trialowych na asfalcie wiąże się z szybszym zużyciem bieżnika; osobiście nie testowałem (:)); może w przypadku icebuga nie jest źle, ale myśle, że wiarygodnej opinii w tej kwestii nie uzyskasz - pozostaje Ci samodzielne przetestowanie
- w przypadku butów trailowych producenci nie zwracają zbytniej uwagi na pronacje/supinacje, bo przy bieganiu w terenie nie jest to takie istotne jak po płaskim
- icebug robi wersje damskie niektórych swoich modeli, ale z ich www widzę, że nie tego modelu, co sprowadzili; oczywiście najlepiej spytać się u źródła
Wydaje mi się, że TNF (The North Face) robi coś, co mogłoby Cię zainteresować, ale gdzie to dostać w Polsce???
- z tego co wiem uzywanie butów trialowych na asfalcie wiąże się z szybszym zużyciem bieżnika; osobiście nie testowałem (:)); może w przypadku icebuga nie jest źle, ale myśle, że wiarygodnej opinii w tej kwestii nie uzyskasz - pozostaje Ci samodzielne przetestowanie
- w przypadku butów trailowych producenci nie zwracają zbytniej uwagi na pronacje/supinacje, bo przy bieganiu w terenie nie jest to takie istotne jak po płaskim
- icebug robi wersje damskie niektórych swoich modeli, ale z ich www widzę, że nie tego modelu, co sprowadzili; oczywiście najlepiej spytać się u źródła
Wydaje mi się, że TNF (The North Face) robi coś, co mogłoby Cię zainteresować, ale gdzie to dostać w Polsce???
- Ula
- Zaprawiony W Bojach
na icebug wydziergam pieniazki ale na the north face juz nie dam rady bo to juz o wiele wyzsza polka gdzies kolo 500 zł pewnie...a cierpie na dziure budzetowa 

-
- Stary Wyga
Przed chwilą odebrałem buty MultiRun Dual, zapłaciłem łącznie z wysyłką 337,40. Pierwsze wrażenie: leciutkie i miękkie. Wydaje mi się , że podeszwa buta jest tak cienka, że niemal czuję te kolce, które wgryzają się w podłogę. Właśnie - kolce są ekstra
. Jedyny minus - niestety buty nie posiadają tej membrany BugDri, dlatego jest obniżona cena (z tej zakładanej początkowo 350 zł). Z tego, co zrozumiałem z rozmowy telefonicznej, buty z membraną musiałyby kosztować sporo drożej, i importer nie zdecydował się na ich sprowadzenie przewidując mały popyt. Nie wiem, czy zdecyduję się na ich testowanie w błocie, czy zaczekam na pierwszy śnieg.
pzdr

pzdr
grek