Cześć,
Moje wysłużone Ekideny powoli udają się w kierunku zasłużonego spoczynku, w związku z czym chciałbym kupić buty bardziej dopasowane do moich stóp i trasy po której się poruszam.
Krótko o mnie:
- Biegam 2-3 razy w tygodniu (ok. 80-90 km miesięcznie)
- Stopa pronująca
- 190 cm / 100 kg
- Biegam głównie po asfalcie
Mój budżet wynosi ~300zł (mogę delikatnie go przekroczyć)
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc.
Dobór obuwia
- Ejdem
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48m15s
- Życiówka w maratonie: brak
to zależy. osobiście biegam niewiele więc jak padną po dwóch latach to kupię nowe. do na jesień/zimę mam drugą parę butów (terenowe). Latem w GT-1000 pomykam też po lesie. W butach z większa ilością amortyzacji było mi zwyczajnie źle.
Lepiej postawić na technikę biegu niż dużą ilość amortyzacji. Poprawiłem technikę i zrobienie 2x 10km dzień po dniu (10 i 10) nie jest dla mnie problemem (jeśli chodzi o stawy).
Fakt, że biegam głownie po lesie. Jednak z tego co ostatnio zaglądam to wszelkie problemy z okostną lub ze stawami są raczej z powodu złej techniki lub zbyt dużej ilości kilometrów spędzonych na trasach
Lepiej postawić na technikę biegu niż dużą ilość amortyzacji. Poprawiłem technikę i zrobienie 2x 10km dzień po dniu (10 i 10) nie jest dla mnie problemem (jeśli chodzi o stawy).
Fakt, że biegam głownie po lesie. Jednak z tego co ostatnio zaglądam to wszelkie problemy z okostną lub ze stawami są raczej z powodu złej techniki lub zbyt dużej ilości kilometrów spędzonych na trasach