W dniu 15 grudnia, w południowo-zachodniej części Holandii(niedaleko Rotterdamu), w mieście Spijkenisse odbędzie się Maraton.
On Sunday 15 December 2013 the eighth marathon of Spijkenisse will take place.
The marathon is organized by SPARK athletics.
Do you still have a question after reading the information on this site, please contact us at sparkmarathon@xs4all.nl
Spijkenisse is situated near Rotterdam.
Apart from the whole marathon there are various other distances.
Program
Start
entrance fee
entrance fee
on the day of the marathon
5 km
11.30 h € 4.00 € 6.00
10 km
11.30 h € 6.00 € 9.00
½ marathon
11.15 h € 8.00 € 12.00
marathon
11.00 h € 17.50 € 25.00
- there are enough shower en changing facilities
- first aid helpers will be present
- each participant will receive a medal
- the 1/2 marathon has a time limit of 2.5 hours.
- wheelers can not participate
- total amount of prize money is max. € 3000, divided between the distances and categories.
- the categories in the Marathon are: M, M35+, M40+, M50+, M60+, F, F35+, F40+, F50+, F60+
special information about the marathon:
- about every 5 km there are water and energy drinks (Isostar lemon) available, at 25 km there are also bananas and from 30km on there is warm tea available.
- each km is marked
- after the finish there is energy drink (Isostar lemon), water, beef tea and fruit available
- the time limit for the marathon is 5 hours.
- Participation is at your own risk. The minimum age for the marathon is 18 years.
Foreign participants can enter via the entry form but if they have a Dutch bank account they can also use form da. Pre entrance is possible until December 10th 2013.
If the organisation has to cancel the run, for instance because of extreme weather conditions, half of the entrance fee will be repaid.
Race regulations and General conditions
List of competitors: competitors2013
In previous marathons we have had competitors from Belgium, the USA, the United Kingdom, Canada, Portugal, Republic of South Africa and from Germany.
Hotel arrangement: especially for the participants of the Spark marathon Spijkenisse two hotels have special offers.
Carlton Oasis offers a double room for € 60; breakfast included. The hotel is situated 2.5 km from the start and has a swimming pool en sports facilities.
Atlas hotel is situated within walking distance from the start and offers a double room for €75; breakfast included. In this hotel you do not have to check out until 17.00 hours.
For both arrangements you have to contact the hotel personally and mention the special offer.
http://www.avspark.nl/index.php/spark-w ... sh-version
https://www.youtube.com/watch?v=Q_53x8YvHbQ
Może ktoś jest chetny wziąć udział tym biegu? Ja w niedziele z rana bede ruszał pociagiem z Amsterdamu. Jeśli ktoś jest chetny , to prosze o wiadomość na priv
Spijkenisse Marathon supports Hospice de Waterlelie 15.12.13
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
Dobra, mały raport z mojej strony o tym maratonie...
Pod względem organizacyjnym nie wszystko wypadło dobrze. Oznakowanie trasy, z tym roznie bywało. Na początku, było sporo tabliczek, pewnie ze wzgledu na mniejsze organizowane biegi, pozniej informacje o przebytych km były coraz rzadziej..Biegne, biegne i nie wiem ile przebiegłem. Akurat nie miałem sport trackera, wiec troche lipa była, szczególnie w koncowce kiedy dosłownie dopadł mnie szatan-skurcze, ból kolana, ból pleców....a kazdy przebiegniety wówczas km byl na wage złota.Nie przygotowałem się odpowiednio, więc wszystko wyszło,mało tego "przewiało" mnie jeszcze w dodatku. Podejrzewam, że po maratonie, po prysznicu miałem lekko mokra głowę, która dobrze nie zakryłem. Wyszło to po kilku dniach, ze wstajac z łożka rano, nie moglem ruszyc głową.Na trasie, jak sie nie myle, było dużo punktów z wodą i kilka jeszcze ciepła herbatą, ale chyba tylko jedno z bananami....
Ten bieg, nie jest jakąs wielką prestiżową imprezą. Wzieło udział ponad 1000 uczestników. Po maratonie, skorzystałem z darmowego masażu, trwał gdzies z 15 minut.Potem poszedłem na stacje benzynową. Nie miałem peiniędzy przy sobie, miałem karte bankową,którą n ie mogłem zapłacic, wiec za to że przebiegłem maraton-ciepła czekolade otrzymalem za freee;]ale to tylko taki szczegół.
Pogoda w miarę dopisała tego dnia. Słoneczko gościło na niebie, ale był troche nie przyjemny wiatr. Oczywiście, to co najbardziej lubie -Holendrzy-bardzo fajnie dopingują na trasie maratonu, widać ich szczere uśmiechy na twarzach. Super są pod tym względem.
Warto było wziąść udział w tym maratonie, nie załuje, medal na scianie jest i trzeba zapracować na następne.... a gdzie to jeszcze nie wiem wracam do ojczyzny, a do Nl wróce na 99% na maraton jesienny w Amsterdamie...
Pod względem organizacyjnym nie wszystko wypadło dobrze. Oznakowanie trasy, z tym roznie bywało. Na początku, było sporo tabliczek, pewnie ze wzgledu na mniejsze organizowane biegi, pozniej informacje o przebytych km były coraz rzadziej..Biegne, biegne i nie wiem ile przebiegłem. Akurat nie miałem sport trackera, wiec troche lipa była, szczególnie w koncowce kiedy dosłownie dopadł mnie szatan-skurcze, ból kolana, ból pleców....a kazdy przebiegniety wówczas km byl na wage złota.Nie przygotowałem się odpowiednio, więc wszystko wyszło,mało tego "przewiało" mnie jeszcze w dodatku. Podejrzewam, że po maratonie, po prysznicu miałem lekko mokra głowę, która dobrze nie zakryłem. Wyszło to po kilku dniach, ze wstajac z łożka rano, nie moglem ruszyc głową.Na trasie, jak sie nie myle, było dużo punktów z wodą i kilka jeszcze ciepła herbatą, ale chyba tylko jedno z bananami....
Ten bieg, nie jest jakąs wielką prestiżową imprezą. Wzieło udział ponad 1000 uczestników. Po maratonie, skorzystałem z darmowego masażu, trwał gdzies z 15 minut.Potem poszedłem na stacje benzynową. Nie miałem peiniędzy przy sobie, miałem karte bankową,którą n ie mogłem zapłacic, wiec za to że przebiegłem maraton-ciepła czekolade otrzymalem za freee;]ale to tylko taki szczegół.
Pogoda w miarę dopisała tego dnia. Słoneczko gościło na niebie, ale był troche nie przyjemny wiatr. Oczywiście, to co najbardziej lubie -Holendrzy-bardzo fajnie dopingują na trasie maratonu, widać ich szczere uśmiechy na twarzach. Super są pod tym względem.
Warto było wziąść udział w tym maratonie, nie załuje, medal na scianie jest i trzeba zapracować na następne.... a gdzie to jeszcze nie wiem wracam do ojczyzny, a do Nl wróce na 99% na maraton jesienny w Amsterdamie...
-
- Rozgrzewający Się
a 4 miejsce zajął nasz rodak-Bartłomiej Gasparski z Wwy z czasem 2;52;40 , gratulacje