[2015.01.01] Noworoczny Guzik z Pętelką, Warszawa, 10 km

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

EDYCJA: Zmiana tematu wątku na aktualniejszy

Zapraszam na tradycyjne noworoczne ściganie w Lesie Kabackim po Żółtej Trasie dnia 1 stycznia 2014 roku "Noworoczny Guzik z Pętelką" na dystansie 10 km, w tradycyjnej formule handicapu czasowego. Meta o godz. 12.00.

Obrazek

Zapisy internetowe może zostaną uruchomione, ale niekoniecznie. Będzie się można zapisać przed biegiem.

Wpisowe to dobry humor, ale też niekoniecznie, może być w zamian stres przedstartowy lub posylwestrowy kac.

Rezerwujcie sobie czas, zabierajcie rodziny, możecie nie zmywać sylwestrowego makijażu, przebrania mile widziane.

Spontaniczny Regulamin:

1. Organizacja trasy: Laski Kabackie;

2. Termin i Miejsce: 1 stycznia 2014, start z handicapem, osoba startująca na 1 godz. 10 minut wyrusza o godz. 10:50, osoba startująca na 1 godzinę rusza o godz. 11.00, osoba startująca na 50 minut rusza o godz. 11.10,... etc.; oczekiwane dotarcie do mety o godz. 12:00; Las Kabacki.

3. Trasa: Guzik z Pętelką 10 km - start w miejscu oznaczonym "START" i żółte "0" i meta w miejscu oznaczonym "META" (kierunek zgodny z ruchem gałek ocznych w fazie REM)
Nawierzchnia - leśne ścieżki, być może ośnieżone/oblodzone/ubłocone. Start i meta przy ul. Moczydłowskiej.

4. Uczestnictwo: do startu zostaną dopuszczeni wszyscy chętni. Od uczestnika wymaga się znajomości trasy, którą można zobaczyć poniżej. Deklaracja uczestnika dotycząca udziału w zawodach jest jednocześnie oświadczeniem o dobrym stanie zdrowia i starcie na własną odpowiedzialność.

5. Zgłoszenia: na miejscu tuż przed biegiem - należy podać swój szacowany wynik i wpisać go na jakąś kartkę (od godz. 10:40 ja będę zbierała deklaracje, ale osoby startujące wcześniej muszą to zrobić same).

6. Przebieg: uczestnicy startują z handicapem czasowym w stosunku do najlepszego zawodnika. Teoretycznie wszyscy w tym samym momencie powinni wpaść na metę.

7. Pomiar czasu: każdy zawodnik dokonuje pomiaru czasu samodzielnie i przekazuje go sędziemu na mecie lub zapisuje na kartce, która będzie wisiała na mecie. W przypadku braku wyniku z biegu zawodnik zostanie zdyskwalifikowany i usunięty z tabeli wyników.

8. Coś tu było, ale wykasowałam. To może dopiszę, że można biec z psem, suką, wózkiem dziecięcym (wypełnionym dzieckiem lub niewypełnionym), można być na gazie, kacu, w życiowej formie lub zupełnie bez formy. Pamiętajcie jednak, że Las Kabacki jest rezerwatem przyrody i trzeba się zachowywać zgodnie z zarządzeniem:
static1.money.pl/d/akty_prawne/pdf/MP/1980/19/MP19800190094.pdf

9. Opłaty: brak jest opłat startowych.

10. Postanowienia końcowe: organizatorzy nie zapewniają szatni, pryszniców, napojów, posiłku, opieki medycznej. Interpretacja regulaminu należy do organizatorów. Mimo tego postanawiamy, że będzie fajnie.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 gru 2014, 22:40 przez MEL., łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Biegająca z 2 husky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:36
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej Mel,
taki regulamin i biegi to my lubimy :hej:
Stawię się do najdłużej biegnącej grupy, czyli najwczesniej.
Z dwiema sukami i jednym psem. Może jeszcze kogoś ze sobą przywlekę do pomocy :bum:
Może uda się z jednego psa do wózka zapakować :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ja, Arika, Hasanka i Fidel życzymy wesołych Świąt i szampańskiej zabawy w Sylwka!
Do zobaczenia!

A jeśli ktoś z Was też uwielbia bieganie, spacery i inne sporty ze swoimi pupilami to zapraszamy do odwiedzenia naszej strony (fan page'a) i dzielenia się z nami swoimi doświadczeniami na ten temat.
Pozdrawiamy!
Biegająca z psami petsitter
https://www.facebook.com/biegajacazpsami
montalb
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

Ja wstanę na tyle wcześnie, by dopedałować z Bemowa to jestem :)

Wobec tego pytanie. Z perspektywy gościa, który z Lesie Kabackim był 2 razy (sorewicz, ale mieszkam blisko Kampinosu, także tego :bum: ). Czy ta żółta trasa jest jakoś oznaczona? Czy też należy nie przejmować się i po prostu biec z tłumem, w tym z Ariką, Hasanką i Fidelem?

pzdr
montalb
BYĆ JAK MEL GIBSON W "CZEGO PRAGNĄ KOBIETY"
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

montalb pisze:Wobec tego pytanie. Z perspektywy gościa, który z Lesie Kabackim był 2 razy (sorewicz, ale mieszkam blisko Kampinosu, także tego :bum: ). Czy ta żółta trasa jest jakoś oznaczona? Czy też należy nie przejmować się i po prostu biec z tłumem, w tym z Ariką, Hasanką i Fidelem?
Jeśli ktoś nie zna LK, to przede wszystkim dobrze jest wydrukować sobie mapkę i zabrać ją ze sobą. Dodatkowo na trasie znajdują się trwałe oznakowania kilometrów wykonane żółtą farbą po prawej stronie (wyjątkiem jest 6 km, który wypada przy szlabanie i chyba oznaczenia nie ma oraz na 9 km, gdzie oznaczenie jest po lewej).

Dodatkowo co roku rozwieszam w newralgicznych miejsca tasiemki, które wskazują właściwą trasę (ale one mogą zostać zniszczone lub zabrane przez przechodniów), te zazwyczaj są gdzieś na skrzyżowaniach, gdy ich nie ma to prawie zawsze trzeba biec prosto (chyba, że były, ale ktoś zerwał, wtedy wracamy do naszej mapy).

Nie polecam biegania za innymi biegaczami, gdyż w LK biega sporo osób i można przypadkowo pobiec za kimś, kto wyznaczył sobie zupełnie inną trasę. Uwaga dla osób, które biegną bardzo wolno - startujecie jako pierwsze, więc znajomość trasy i czujność podczas biegu (tasiemki) jest po prostu niezbędna.
Być może zastosuję jakieś oznakowanie dla biegaczy na Guziku (jakiś ogonek przyczepiony z tyłu), aby osoby biegnące za nimi wiedziały, że to też uczestnicy wyścigu.

Info dla osób, które znają "starą" trasę kabackich biegów na dychę - ta trasa jest bardzo do niej podobna, jedyne różnice, to między 3-4 km biegniemy do końca "dziubka", czyli do szlabanów (nie ma skrótu przez las) oraz po 8 km nie skręcamy w prawo, ale biegniemy aż do wiaty ("domku" po prawej) i dopiero tam skręcamy w prawo - widać to na załączonej mapce ("stara" trasa jest pociągnięta grubszą czarną linią).

Czy są jeszcze jakiś pytania?

Dodam jeszcze, że w tych zawodach nie wygrywa ten, kto jest najszybszy, ale ten, kto najprecyzyjniej oszacował swój czas biegu. To z regulaminu nie wynika, więc pozwalam sobie dodać tę uwagę. Ci, którzy przybiegną za szybko nazywani są ściemniaczami, a Ci, którzy za późno - fantastami.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Zapisałem swoje imię i nazwisko, a kartkę przyczepiłem do swojej lodówki - to powinno wystarczyć do rejestracji, mam nadzieję ;)
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:Zapisałem swoje imię i nazwisko, a kartkę przyczepiłem do swojej lodówki - to powinno wystarczyć do rejestracji, mam nadzieję ;)
Nie zapomnij zabrać lodówkę na start!

Prawidłowe zgłoszenie powinno wyglądać mniej więcej tak (przykład):
Imię i nazwisko/pseudonim . . . . . deklarowany czas biegu . . . . . godz. startu . . . . wynik
Jan Kowalski / JanKo . . . . . . . . . . . . 0:54:25 . . . . . . . . . . . . . . 11:05:35 . . . . . . . . .
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super bieg! Brawa dla organizatorów!
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Noworoczny Guzik z Pętelką odbył się. W przemiłej atmosferze, za którą dziękuję bardzo wszystkim przybyłym (nie tylko tym biegającym).
Startowały chyba 53 osoby, w tym 1 biegła 20km, 51 biegło 10km, 1 biegła 5km.
Wyniki opracuję gdy do mnie jakoś spłyną. Nie spodziewajcie się, że szybko. Mam na to chyba... cały rok(?). Trasa posprzątana z tasiemek.
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chodzi to za mną od kilku dni i muszę to z siebie wyrzucić:

Wśród wielu biegaczy podziwiam zawsze grupę Spartan, którzy potrafią połączyć swoją pasję biegania z działalnością charytatywną. To - według mnie - prawdziwi rycerze osadzeni w XXI wieku.

I właśnie chyba dlatego zabolało mnie, że na tym nieoficjalnym biegu nie pobiegli tak jak by się oczekiwało od zawodników grających "fair play". Przybiegli za szybko wobec deklarowanego czasu i kilka centymetrów przed metą podskakiwali, aż nadejdzie punkt 12:00, aby w ten sposób wygrać.

Oczywiście, w regulaminie nie było nic, że trzeba biec równym tempem, że nie wolno się zatrzymać, itp. Formalnie wszystko wygląda OK.

Kochani Spartanie - chciałbym tylko abyście wiedzieli, że ten bieg był jednym z bardzo nielicznych, gdzie ktoś bardzo początkujący ma szansę być nie tylko zwycięzcą dla siebie, ale zwycięzcą biegu. Wystarczyło biec zgodnie z planem i w głowie sobie przeliczać międzyczasy oraz odpowiednio zwalniać lub przyspieszać. Jak już przesadziliście z czasem biegu - to może warto było to przyjąć na klatę i pogodzić się, że źle wyliczyliście o te pół minuty czy 40 sekund.
I swoim podejściem do tego biegu być może udało Wam się zabrać zwycięstwo komuś, kto zgodnie z fair play byłby na podium.
Szkoda, że nie potraktowaliście tego biegu tak poważnie jak traktujecie inne swoje biegi.

Nie zmienia to mojej jak najlepszej opinii o całym ruchu "Spartanie Dzieciom" i mam nadzieję sam kiedyś przywdziać strój i pobiec jako jeden z Was.

Acha - i jeszcze zdjęcie medalu, który otrzymał każdy z kończących bieg:
Obrazek
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bacio, miło, że wpadłeś, ale wyluzuj z tą oceną Spartan - w tym biegu nie ma pudła, wyniki nie są ważne. Liczy się ciepła, radosna atmosfera i jej nie zabrakło.

Medale ufundowała i wykonała Pasmanteria ENTLICZEK PENTLICZEK, której siedziba mieści się przy na bazarku al. Lotników 1 w Warszawie. Właścicielka też jest biegaczką (i moją przyjaciółką), ale nie mogła stawić się osobiście na Guziku.

O biegu można przeczytać trochę tutaj:
http://www.festiwalbiegowy.pl/biegajacy ... snBd_tpUUI
http://www.festiwalbiegowy.pl/biegowe-r ... snAT_tpUUI
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:Wyniki opracuję gdy do mnie jakoś spłyną. Nie spodziewajcie się, że szybko. Mam na to chyba... cały rok(?).
To już niedługo te wyniki! Hurra :-)

P.S. Będzie "Guzik z Pętelką" w tym (znaczy przyszłym) roku?
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wyniki są. Wciąż u mnie na kartkach.
Będzie Guzik w 2015. Taki jak zwykle.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszam na tradycyjne noworoczne ściganie w Lesie Kabackim po Żółtej Trasie dnia 1 stycznia 2015 roku "Noworoczny Guzik z Pętelką" na dystansie 10 km, w tradycyjnej formule handicapu czasowego. Meta o godz. 12.00.

Obrazek

Zapisy internetowe nie zostaną uruchomione. Będzie się można zapisać przed biegiem.

Wpisowe to dobry humor, ale niekoniecznie, może być w zamian stres przedstartowy lub posylwestrowy kac.

Rezerwujcie sobie czas, zabierajcie rodziny, możecie nie zmywać sylwestrowego makijażu, przebrania mile widziane.

Spontaniczny Regulamin:

1. Organizacja trasy: Laski Kabackie;

2. Termin i Miejsce: 1 stycznia 2015, start z handicapem, osoba startująca na 1 godz. 10 minut wyrusza o godz. 10:50, osoba startująca na 1 godzinę rusza o godz. 11.00, osoba startująca na 50 minut rusza o godz. 11.10,... etc.; oczekiwane dotarcie do mety o godz. 12:00; Las Kabacki.

3. Trasa: Guzik z Pętelką 10 km - start w miejscu oznaczonym "START" i żółte "0" i meta w miejscu oznaczonym "META" (kierunek zgodny z ruchem gałek ocznych w fazie REM)
Nawierzchnia - leśne ścieżki, być może ośnieżone/oblodzone/ubłocone. Start i meta przy ul. Moczydłowskiej.

4. Uczestnictwo: do startu zostaną dopuszczeni wszyscy chętni. Od uczestnika wymaga się znajomości trasy, którą można zobaczyć poniżej. Deklaracja uczestnika dotycząca udziału w zawodach jest jednocześnie oświadczeniem o dobrym stanie zdrowia i starcie na własną odpowiedzialność.

5. Zgłoszenia: na miejscu tuż przed biegiem - należy podać swój szacowany wynik i wpisać go na jakąś kartkę (od godz. 10:40 ja będę zbierała deklaracje, ale osoby startujące wcześniej muszą to zrobić same).

6. Przebieg: uczestnicy startują z handicapem czasowym w stosunku do najlepszego zawodnika. Teoretycznie wszyscy w tym samym momencie powinni wpaść na metę.

7. Pomiar czasu: każdy zawodnik dokonuje pomiaru czasu samodzielnie i przekazuje go sędziemu na mecie lub zapisuje na kartce, która będzie wisiała na mecie. W przypadku braku wyniku z biegu zawodnik zostanie zdyskwalifikowany i usunięty z tabeli wyników.

8. Można biec z psem, suką, wózkiem dziecięcym (wypełnionym dzieckiem lub niewypełnionym), można być na gazie, kacu, w życiowej formie lub zupełnie bez formy. Pamiętajcie jednak, że Las Kabacki jest rezerwatem przyrody i trzeba się zachowywać zgodnie z zarządzeniem:
static1.money.pl/d/akty_prawne/pdf/MP/1980/19/MP19800190094.pdf

9. Opłaty: brak jest opłat startowych.

10. Postanowienia końcowe: organizatorzy nie zapewniają szatni, pryszniców, napojów, posiłku, opieki medycznej. Interpretacja regulaminu należy do organizatorów. Mimo tego postanawiamy, że będzie fajnie.

Mapa Lasu Kabackiego i Żółtej trasy się nie zmieniła: http://www.maratonypolskie.pl/dokument/ ... k_mapa.jpg
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Forum rozwala linki do MP, więc: http://tinyurl.com/nt4mehp

lub http://junior.csl.pl/PUB/BIEG/17590_328_mapa.jpg

Pomniejszony:

Obrazek
dtr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam już w szufladzie chyba z pięć guzików, a każdy z pętelką.
1 stycznia 2015 wybieram się do lasu po kolejny guzik do kolekcji.

Aha.
Tylko raz był elektroniczny pomiar czasu:
IMG_4637.jpg
I to był chyba ten ostatni raz, kiedy nie zostały ogłoszone wyniki...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ