Kontrola tempa aplikacja android

Grzesiekbu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Mam problem z za szybkim bieganiem i utrzymaniem zadanego sobie tempa. Czy ktoś zna jakąś aplikację ktoś ma taką opcję? Np informuje o wyjściu poza zadane widełki? Obecnie korzystam cały czas z Endo ale tej opcje tam nie ma.
PKO
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Jak nie miałem zegarka to korzystałem z adidas micoach, który ma możliwość ustawienia "widełek" tempa na treningu lub biegu, który sobie wygenerujesz lub zaplanujesz. Wadą jest brak eksportu treningu do innych platform.
Testowałem jeszcze kiedyś RunKeeper (chyba że to był Runtastic) i miał on opcję która mówiła ile jesteś do przodu lub do tyłu wg. zakładanego tempa
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Ja biegając z endomondo i runtasticiem miałem bardzo duże wahania tempa chwilowe. Jedyna możliwość kontroli to co kilometrowe informacje z aplikacji. Ja nigdzie nie znalazłem opcji, monitorującej tempo w jakiś widełkach. Przy wahaniach tempa jakie miałem i tak chyba by się to nie sprawdziło.

Może wahania tempa o których piszę zależą od mojego telefonu i w innych przypadkach takich nie ma.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem najlepiej sprawdzi się tu odpowiednie skonfigurowanie komunikatów głosowych. Korzystam z tego w Endo przy jeździe na rowerze (do biegania Garnek 610 podaje wszystko co potrzeba zależnie od konfiguracji treningu, ale tu mowa o aplikacjach na telefon) i co kilometr mam informację o średniej prędkości i czasie ostatniego kilometra. Przy bieganiu pewnie bardziej się sprawdzi częstsze informowanie, np. co 500m. Zdaje się tylko, że zaawansowane konfigurowanie powiadomień audio jest w wersji PRO.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Grzesiekbu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki. Tak też zrobiłem. Zostawiłem sobie tylko tempo i skrócony interwał czasu.
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Można ustawić nawet na pół kilometra, dla mnie to optymalne rozwiązanie. A używam runkeepera.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ