Siłownia do średnich dystansów!!! góra ciała!
- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
witam mam pytanie jakie polecacie cwiczenia na gorną częsc ciała do srednich dystansów (głownie chodzi mi o 1500) czy np. jak robie drążek na plecy to jest to zbedne bo tylko wiekszy balast czy nie? pozdrawiam
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
lukaskl123 pisze:witam mam pytanie jakie polecacie cwiczenia na gorną częsc ciała do srednich dystansów (głownie chodzi mi o 1500) czy np. jak robie drążek na plecy to jest to zbedne bo tylko wiekszy balast czy nie? pozdrawiam
nie wydaje mi się, żeby to przeszkadzało. Na drążku ćwiczysz bez dodatkowego obciążenia (obciążenie własnego ciała). Każde wzmocnienie mięśni jest korzystne. Przy intensywnym treningu biegowym raczej Ci dużo nie przybędzie (balast), a będziesz mocniejszy.
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
Mateusz Listek pisze:Ja biegam 800 w 2;01 ale powiem że chcę 1;55 w przyszłym sezonie. Robię drążek 1 raz w tygodniu 6 serii przerwa 2 minuty. Oraz dwa razy w tygodniu pompki. Oraz oczywiście brzusio :D Zastanawiam się nad barkami :P Ale ja z natury barki mam duże...Nogi to tylko robię ze swoim ciałem. Oczywiście 2 głowe robię z małym obciążeniem na maszynie. 2 głowe najważniejsze mięśnie w bieganiuOraz pupcia ;d
Jak biegasz over 50 km tygodniowo to nie przybędzie masy. Drążek ważny bo mocny biegacz ma mocne plecy :D
nie zapominaj o grzbiecie ! :-D
- lukaskl123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: brak
no czyli najprosciej mówiac robic góre nawet przy takim dystansie i jakos nie odczuje drastycznie na wynikach z tego co mowicie no ok, bede robił dalej jak robiłem