Asics w Polsce

grek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie przeszkadza wam to, że asicsy mają wąskie czubki? Mierzyłem swego czasu kilka modeli i stwierdziłem, że szkoda moich palców i paznokci u nóg.
pzdr
grek
PKO
Awatar użytkownika
raner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Leżan nie rozumiem piszesz że:  rzekomo najlepszy model dla supinatorów to Nimbus  a dalej ze masz o nich niska opinię ?
wiec jak to jest
czy chodzi o to za Asics poleca ten model supinatorom a ty sprawdziłeś i jest do niczego ?
czy tez jest taka opinia wsród biegaczy ze niby najlepszy a ty sie z tym nie zgadasz?
oceniaj swój sukces na podstawie tego z czego musiałeś zrezygnować żeby go osiągnąć[/b]  gg310854
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

dzieki Kledzik. No dobre pytanie zadal Raner.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
asics
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak już wspomniałem będę się starał odpowiadać na wszelkie pytania ( w miarę możliwości czasowych) i tak zaczniemy od pytań które rozwieją lekko tajemnice :)
Quote: from FREDZIO on 11:40 am on Sep. 6, 2003
1. Czy to znaczy, że Asics wreszcie oficjalnie zawitał do Polski?
2. Od kiedy i w jakich sklepach będzie sprzedawany
3. Czy pełna oferta czy tylko podobnie jak Adidas i NIKE oferta dla krajów trzeciego świata?
Odp. 1. TAK, ASICS na dobre zawitał do Polski
Wyłącznym dystrybutorem jest firma ZG Plus Trading Company z Krakowa
Odp. 2. Najnowsza kolekcja (Jesień Zima 2003) jest juz dostępna na terenie kraju. Większość modeli dostępna jest w sieci sklepów The Athlete`s Foot oraz w dobrych skepach sportowych. (skąd ja ten tekst znam???) :)
Odp. 3. W kolekcji JZ 2003 pojawiły się wybrane modele butów.
Od sezonu Wiosna Lato 2004 dostępna będzia praktycznie pełna kolekcja butów.
Awatar użytkownika
asics
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from lcs on 7:21 am on Sep. 6, 2003
czy jest jakas polska strona asics i czy mozna zamowic sprzet przez internet
Polska strona ASICS`a jest obecnie w przygotowaniu.
Awatar użytkownika
asics
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Ibex on 7:21 pm on Sep. 7, 2003
Oj chyba ten asics nie odpowiada :-( Ja bym chetnie kupił jakąś koszulke z długim rękawe np Kayano? I co? Jak z dostępnością i ceną?
Część kolekcji ubrań sportowych dostępna będzie w tym roku natomiast jeśli chodzi o modele i przybliżone ceny poznamy w przyszłym tygodniu
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O kurcze!! Ciekawie sie zapowiada. Będę czekał z niecierpliwościa na informacje. Czy będziecie mieli jakiś "firmowy" sklep w Krakowie??
Ibex    
Awatar użytkownika
slaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Większość modeli dostępna jest w sieci sklepów The Athlete`s Foot
drogi asics....jesli 2 pary na krzyz to wiekszosc to tak...szukalem w 2 sklepach AF w Bydgoszczy...w jednym nic (slownie zero modeli) w drugim bodaj 2 pary...halowe

AF = kpina a nie handel Asics...na pytanie czy mozna zamowic = nie ma takiej mozliwosci

i co i kropa...szukam butkow w teren (las, gorki) wiec halowe raczej odpadaja...nie ;-)

prosil bym moze o jakas sugestie = czyli gdzie by tu mozna dorwac Asics'a do trialu ;-)

to moj pierwszy post na tym forum...niniejszym pozdrawiam zatem wszystkich forumowiczow
pozdro
slaw
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgadza sie w obydwoch punktach- tzn asics twierdzi ze to sa ich najlepsze buty z rodzaju cushioning a ja ze ich nie lubie. Jak powiedzialem sa wyraznie ciezsze niz innne modele i stopien ugiecia podeszwy pozostawia wiele do zyczenia. Pamietaj raner ze opinia to rzecz subiektywna- ja lubie buty o latwo zginajacej sie podeszwie stad Cumulus, ktory przymierzalem bardziej mi odpowiadaly poza tym sa to buty lzejsze. Inna wada Nimbus bylo (bylo bo zostalo to zmienione w ostatnim modelu) ulozenie gumy na podeszwie.  Dosc niewielkie "slupki" z gumy i duze przerwy miedzy nimi powodowaly zlokalizowany nacisk i bol. Powiedziawszy to musze uczciwie przyznac ze buty Nimbus dosc dobrze stabilizowaly stope w pozycji neutralnej.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Piotr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przeczytałem, iż w przyszłym roku pełna oferta butów Asics.  Mam uwierzyć, iż będą wszystkie (no może prawie) modele czy tylko to co zamówi dany sklep?
Pzdr
Piotr
Awatar użytkownika
lecho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo duży wybór butów i odzieży asics można kupić u http://www.bednarek-sport.pl/
Facet jeździ po większych imprezach i zawsze ma dość aktualną propozycje sprzętu,zwłaszcza butów ASICS.
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(Edited by MarekC at 1:58 pm on Sep. 9, 2003)
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from asics on 6:18 pm on Sep. 8, 2003
. Większość modeli dostępna jest w sieci sklepów The Athlete`s Foot oraz w dobrych skepach sportowych. (skąd ja ten tekst znam???) :)
Czy mógłbyś podać swoją definicję dobrego sklepu sportowego.
Bo według mojej nie ma takich sklepów, przynajmniej w Warszawie(może w Krakowie jest odwrotnie).
Moja definicja: to sklep, w którym buty ustawione są na półkach według przeznaczenia i płci (oczywiście nie płci butów a nabywcy).
Do każdego buta przyczepiona jest na małym karteluszku nazwa modelu.
W sklepie dostępny jest (nie na zapleczu)  polsko języczny katalog (mogą być odbitki ksero), w którym są podstawowe informacje o konstrukcji buta, systemach amortyzacyjnych, typie (stabilty czy trail) itp.(chodzi mi o informacje a nie folder reklamowy: na każdy dystans, profesjonalne, dla każdego)
Ponieważ moim zdaniem takich sklepów nie ma, to czy firma ZG Plus Trading Company zadba o to aby np: w sieci sklepów autoryzowanych, sprzedających buty Asicsa, było gwarantowane pewne minimum informacji dla klienta(spis tych sklepów byłby dostępny na waszej stronie internetowej).
Czy też wybierzecie strategię typową dla innych dystrybutorów: niech handlarze sprzedają jak chcą, bylebyśmy tylko mieli jak największy obrót.
Awatar użytkownika
asics
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Piotr on 1:26 pm on Sep. 9, 2003
Przeczytałem, iż w przyszłym roku pełna oferta butów Asics.  Mam uwierzyć, iż będą wszystkie (no może prawie) modele czy tylko to co zamówi dany sklep?
Przygotowana jest pełna kolekcja butów ASICS`a startując od GEL-KAYANO X aż do LEGATO natomiast to w którym sklepie będą one dostępne zależeć będzie wyłącznie od sklepów
Awatar użytkownika
asics
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Quote: from Ibex on 10:50 pm on Sep. 8, 2003
O kurcze!! Ciekawie sie zapowiada. Będę czekał z niecierpliwościa na informacje. Czy będziecie mieli jakiś "firmowy" sklep w Krakowie??
Co do sklepu firmowego to jeszcze na niego poczekamy, ale w niedalekiej przyszłości kto wie.....
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ