ORLEN Warsaw Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:
wierciu pisze:
ORLEN Warsaw Marathon pisze:Ruszamy z oficjalnym cyklem treningowym ORLEN Warsaw Marathon 2014! Zajęcia biegowe będą odbywać się w 6 miastach w Polsce, pod fachowym okiem profesjonalnych trenerów. Więcej o oficjalnych treningach, które startują już w najbliższą niedzielę, znajdziecie klikając w link http://orlenmarathon.pl/node/86.

W informacji na stronie jest napisane, że na zajęciach będzie sprawdzana lista obecności, żeby rozliczyć uczestników z 70% zajęć które uprawniają do bezpłatnego startu oraz odbioru pakietu startowego. Dlatego mam dwa pytania:

1. Czy na trening trzeba się wcześniej zapisać czy na pierwszych zajęciach będą tworzone listy.
2. Co z osobami które już zapłaciły za start a ukończą 70% zajęć? Czy pieniądze będą zwrócone?
1. Listy będą tworzone na pierwszych zajęciach i uzupełniane podczas kolejnych treningów.
2. Osoby, które opłaciły już wpisowe, a uzyskają 70% frekwencji na treningach, otrzymają zwrot pieniędzy.
Jednak da się zwrócic już zapłacone wpisowe...

pozdrowionka
PKO
sixstus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kraków Blonia, a dokladniej?
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:
chabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen

"Drogi Uczestniku,
dystans na 10 km to dopiero rozgrzewka! Dla wszystkich osób, które wystartowały w tegorocznym Biegu Niepodległości w Warszawie przygotowaliśmy specjalne kody zniżkowe na uczestnictwo w biegu maratońskim podczas ORLEN Warsaw Marathon, który odbędzie się 13 kwietnia 2014 roku.
Rejestrując się na stronie www.orlenmarathon.pl, wpisz swój indywidualny kod i uzyskaj 20 % zniżki od aktualnej opłaty startowej na dystans
42,195 km"

super, bardzo fajnie, tylko, że ja już dawno się zarejestrowałem i zapłaciłem, czy w takim wypadku organizator odda mi pieniądze, które bym zaoszczędził rejestrując się z kodem zniżkowym??:)
czy może mam zrezygnować ze startu (ze względu na kolidujący termin) i zapisać się od nowa ze zniżką:)???

chyba coś mało chętnych się zgłasza i stąd takie cyrki jak to, plus przedłużanie terminów niższych wpłat
Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.
Szkoda tylko, że zniżka wyłącznie na maraton.
Dlaczego nie na 10 km?
haras
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 37'30"
Życiówka w maratonie: 3h15'

Nieprzeczytany post

Ponawiam pytanie: w Krakowie gdzie na Błoniach?
Strus11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W Krakowie spotykamy się przy Sklepie Biegacza na ul. Focha 1 o godz 10.00
ENCKZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przeczytałem sobie z rana wszystkie Wasze wpisy na tym forum...
Zwracam się do tych, którzy przez X stron marudzą i narzekają na cenę za pakiet startowy oraz na to, że nie było "pomidorowej" na mecie...
Proszę, przeczytajcie sobie artykuł, do którego załączam link:
http://warszawskibiegacz.pl/oplaty-startowe/
i jak ktoś będzie chciał jeszcze podłębić swoją wiedzę na ten temat to jeszcze jeden artykuł:
http://warszawskibiegacz.pl/czy-zarabia ... cos-zlego/

Nie jestem ani PR'owcem Orlenu ani PR'owcem gościa, który ma serce do biegania jak mało kto z nas...

No i życzę dobrego i przyjemnego "zabiegania" tuż przed Świętami... nie koniecznie po sklepach i galeriach handlowych.
Takiego po lesie albo ścieżkach biegowych.
bluerabbit
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W dyskusję na temat wyższych cen pakietów startowych nie chce mi się wchodzić. Choć - jako (po raz kolejny już w tym roku) bezrobotna - nie jestem z tego powodu szczęśliwa. Ale przynajmniej OWM daje mi możliwość, by ten pakiet "wychodzić" sobie na treningach. Co do samych treningów zaś... Byłam stałą bywalczynią warszawskich treningów do pierwszej edycji OWM - i tych, które przy współudziale portalu bieganie.pl organizowane były w soboty w Lasku Bielańskim, i tych, które przy współudziale Sklepu Biegacza organizowane były w niedziele w Parku Skaryszewskim. Porównania więc są nieuniknione. I niestety... Moim zdaniem organizatorzy obecnej edycji nie podołali zbyt wysokiej frekwencji. Oczywiście, liczę na to, że wyciągną oni wnioski i od następnego razu wszystko się poprawi. Ale... coś tak czuję, że treningów z początku tego roku (zwłaszcza tych z Bartkiem Olszewskim i Piotrkiem Łobodzińskim) nie będą one w stanie przebić.

http://wielkaimprowizacja.blogspot.com/ ... rynka.html
ENCKZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zgadzam się z tym, co napisała bluerabbit - jeśli ktoś z forumowiczów miał okazję skorzystać z treningów przygotowujących do Iszego OWM (szczególnie tych pod patronatem biegania.pl) gdzie zajęcia prowadzili Bartek i Piotrek (soboty rano, Kępa Potocka) to wie, o czym myślę i o czym piszę.
Sam tam chodziłem i wiem, ile mi to osobiście pomogło.
W Skaryszewskim treningu też brałem udział (...) ale powiem tak: długie wybiegania można na spokojnie zrobić sobie samemu (bez jakichś szczegółowych podpowiedzi) - natomiast resztę (siłę biegową, wytrzymałość, stabilizację i potrzebne akcenty) już nie jest tak łatwo...
Na Bielanach (podczas sobotnich treningów) to wszystko było!
bluerabbit
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ENCKZ - to znaczy, że my się znamy :D
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przypominamy, że niskie opłaty startowe obowiązują do 31.12.2013 r.! Tylko do wtorku za udział w biegu na dystansie maratonu oraz 10 km zapłacicie kolejno 79,00 PLN i 59,00 PLN. Jeżeli jeszcze nie opłaciliście swojego startu, warto zrobić to jak najszybciej!
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obiecałem, że napiszę jak potoczyła się sprawa.

Od zgłoszenia chęci wycofania z maratonu do zwrotu wniesionej opłaty ( 79 zł) upłynął niespełna miesiąc - długo. Zwrot otrzymałem tuż przed Świętami po dwóch mailach ponaglających. W promocji nie doczytałem, że nie obejmuje osób już zapisanych. Chwila konsternacji. Na szczęście udało się wypisać. Zapisałem się ponownie, wpisałem kod zniżkowy i zapłaciłem 20 % mniej :)

Czekam na nadanie numeru.
EDIT: Numer nadany - trochę na około ale 20% zaoszczędzone, wpłynęło na konto ;) Czekam na kolejną promocję :D
ENCKZ pisze:Przeczytałem sobie z rana wszystkie Wasze wpisy na tym forum...
Zwracam się do tych, którzy przez X stron marudzą i narzekają .....
bluerabbit pisze: Porównania więc są nieuniknione. I niestety... Moim zdaniem organizatorzy obecnej edycji nie podołali zbyt wysokiej frekwencji.
ENCKZ pisze:Zgadzam się z tym, co napisała bluerabbit -
Czy to nie jest narzekanie i marudzenie? ;)
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

UWAGA, BIEGACZE!!!
Dziś mamy dla Was 3 ważne informacje:

1. RYWALIZACJA NA ENDOMONDO - DO ZDOBYCIA PAKIETY STARTOWE!

Zachęcamy do wzięcia udziału w rywalizacji ORLEN Warsaw Marathon na Endomondo dostępnej pod adresem http://www.endomondo.com/challenges/13567344! 20 biegaczy, którzy w styczniu przebiegną największą liczbę kilometrów, otrzyma bezpłatne pakiety startowe na dystans maratonu!

2. ZMIANA GODZINY TRENINGU W TRÓJMIEŚCIE

W odpowiedzi na prośbę uczestników, oficjalne treningi do ORLEN Warsaw Marathon, które odbywają się w Trójmieście, już od najbliższej niedzieli (05.01) będą rozpoczynały się o godz. 09:00, czyli godzinę wcześniej. Godziny treningów w pozostałych lokalizacjach pozostają bez zmian.

3. BADANIA FOOT ID W WARSZAWIE!

W najbliższy weekend (04-05.01) w Warszawie odbędzie się badanie Foot ID, które poprzedza testy obuwia ASICS. Na bazie wykonanych pomiarów dobierane jest odpowiednie obuwie dla osób neutralnych, pronatorów i supinatorów. Badanie trwa tylko 20 minut i jest bezpłatne, dlatego warto skorzystać i zasięgnąć porady, która może pomóc w doborze obuwia, a w przyszłości zminimalizować ryzyko kontuzji. Trójwymiarowe skanowanie stopy będzie można bezpłatnie wykonać w Sklepie Biegacza, w sobotę przy ul. Hanki Czaki 4, a w niedzielę przy al. Komisji Edukacji Narodowej 24a.

Więcej informacji oraz terminy Foot ID w innych miastach znajdziecie na stronie: http://www.orlenmarathon.pl/node/86.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mamy dla Was dwie kolejne ważne informacje!

1. ZMIANA GODZINY TRENINGU W KATOWICACH!
Na kolejne treningi w Katowicach, począwszy od najbliższego (12.01) zapraszamy wszystkich biegaczy na godzinę 09:00! Nie zaśpijcie i poinformujcie znajomych biegaczy!

2. OFICJALNE TRENINGI DO ORLEN WARSAW MARATHON RÓWNIEŻ W LUBLINIE!
Aby jeszcze więcej z Was mogło się jak najlepiej przygotować do ORLEN Warsaw Marathon ruszamy z treningami w Lublinie! Spotykamy się od najbliższej niedzieli (12.01) przy Stadionie MKS START (al. Piłsudskiego 22) o godz. 10:00. Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zapraszamy jutro wszystkich chętnych z Płocka i okolic na ORLEN Arenę przy pl. Celebry Papieskiej 1 (wejście k7, pok. 46) w godz. 10:00-18:00 na badania Foot ID! Specjalne skanery 3D z dokładnością do milimetra zmierzą z każdej strony Wasze stopy, dzięki czemu łatwiej będzie Wam dobrać specjalistyczne obuwie.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Znamy już trasę maratonu! Pobiegniecie szybką trasą z ograniczoną liczbą podbiegów. Będziemy trzymać kciuki za Wasze sukcesy i życiówki! Oto materiał wideo z komentarzem Henryka Szosta:

https://www.youtube.com/watch?v=0qwmQt_wzto
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ