5km ciekawe zawody
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Mam pytanie jakby ktoś mógł powiedzieć gdzie są jakieś biegi na 5km, chodzi o centralną Polskę(Mazowsze,Świętokrzyskie,może być i Lubelskie), wiem że Warszawa i bieg Konstytucji 3 maja ale coś jeszcze ciekawego?Pozdrawiam
Mam pytanie jakby ktoś mógł powiedzieć gdzie są jakieś biegi na 5km, chodzi o centralną Polskę(Mazowsze,Świętokrzyskie,może być i Lubelskie), wiem że Warszawa i bieg Konstytucji 3 maja ale coś jeszcze ciekawego?Pozdrawiam
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 1&bieganie
Go Hard Or Go Home
- Spinnaker
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 41:28
Ja zapraszam w moje strony. Z Warszawy w sumie daleko nie jest.
I Cross Mikołajkowy
I Cross Mikołajkowy
- kamilv
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:53
- Życiówka w maratonie: 3:40:00
Atestowana 5-tka w Konstantynowie Łódzkim - Bieg Wdzięczności - ale to dopiero 11 maja.
We wrześniu była atestowana 5-tka w Kleszczowie koło Bełchatowa.
We wrześniu była atestowana 5-tka w Kleszczowie koło Bełchatowa.
-
- Stary Wyga
no właśnie na bieg konstytucji już jestem chyba zdecydowany na pewno że pojadę bo mi idealnie pasuje tylko szukam jeszcze jednej jakieś piątki ,,prestiżowej'' , Bieg Ursynowa odpada , i ta Łódz też bo tydzien wcześniej jest bieg konstytucji Pozdrawiam i Dzięki
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Bieg Powstania Warszawskiego, dystans 5 km oraz 10 km - oba atestowane, koniec lipca/początek sierpnia, bieg rozgrywany tradycyjnie wieczorem, pętla 5 km
pozdr.
pozdr.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
już 19 stycznia bieg o puchar bielan. prestiż może niezbyt wielki, ale bieg ma swoją historię i atest.
28 września być może FMW zrobi znowu bieg na piątkę przy okazji maratonu
trochę wcześniej będzie bemowski bieg przyjaźni.
no i jest sporo piątek w warszawskich parkach (poczynając od skaryszewskiego parkrunu do morskiego oka, moczydła, kępy potockiej), ale to bez atestu
edit:
a w ogóle to czemuż bieg ursynowa odpada? i prestiż większy (otwarte mistrzostwa polski) i trasa dużo lepsza niż biegi konstytucji i powstania
28 września być może FMW zrobi znowu bieg na piątkę przy okazji maratonu
trochę wcześniej będzie bemowski bieg przyjaźni.
no i jest sporo piątek w warszawskich parkach (poczynając od skaryszewskiego parkrunu do morskiego oka, moczydła, kępy potockiej), ale to bez atestu
edit:
a w ogóle to czemuż bieg ursynowa odpada? i prestiż większy (otwarte mistrzostwa polski) i trasa dużo lepsza niż biegi konstytucji i powstania
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
dokladnie! bieg konstytucji jest taki sobie - trasa poczatkowo jest po waskich uliczkach Powisla, jest zwyczajnie ciasno, bo i duzo ludzi i te uliczki, a w dodatku to taki bieg, ze biegnie duzo ludzi mniej doswiadczonych, w tym roku byl deszcz i wiele osob probowalo omijac kaluze i bieglo zygzakiem czy maszerowalo na pierwszym podbiegu. zastanow sie jeszczef.lamer pisze:a w ogóle to czemuż bieg ursynowa odpada? i prestiż większy (otwarte mistrzostwa polski) i trasa dużo lepsza niż biegi konstytucji i powstania

-
- Stary Wyga
okej dzięki za opinie ja ogólnie jestem z Radomia tak więc nie jest to samo co mieszkanie w Warszawie i nie pasuje mi na dojeżdzanie do Warszawy na biegi po parku
.
Czyli mamy :
bieg ursynowa, bieg konstytucji, bieg na piątke podczas MW,bieg powstania to jest Warszawa a coś innego może?czy raczej będe musiał u siebie w okolicy pobiec jakąś 5 jako sprawdzian i wybrać się do Warszawy znowu po życiówkę
.Pozdrawiam

Czyli mamy :
bieg ursynowa, bieg konstytucji, bieg na piątke podczas MW,bieg powstania to jest Warszawa a coś innego może?czy raczej będe musiał u siebie w okolicy pobiec jakąś 5 jako sprawdzian i wybrać się do Warszawy znowu po życiówkę

-
- Stary Wyga
co do 5 na MW to za póżno jest rozgrywana mi zależy żeby to był bieg do sierpnia i dlatego idealnie pasował mi bieg konstytucji bo był wcześnie a chce się przygotować do 10km w Biegu Niepodległości.Czyli zostają 2 biegi w Warszawie o których wiedziałem Bieg Ursynowa i Bieg Konstytucji, ale chyba jednak wybiorę ten Ursynów, Pozdrawiam
P.S ten Ursynów mi nie odpowiadał bo jest w czerwcu a wtedy zazwyczaj jest strasznie gorąco może być ciężko o dobry wynik, na biegu konstytucji może być lepsza pogoda:)
P.S ten Ursynów mi nie odpowiadał bo jest w czerwcu a wtedy zazwyczaj jest strasznie gorąco może być ciężko o dobry wynik, na biegu konstytucji może być lepsza pogoda:)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Bieg na piątkę w ramach MW nie spełniał warunków atestu.
W marcu jest jeszcze atestowane płaskie 5km w Wiązownej (k. Warszawy) przy okazji półmaratonu. Ale jak już się jedzie taki kawałek to lepiej pobiec połówkę
No i w maju jest Bieg Pamięci (wg regulaminu z atestem) - też ma płaską trasę.
W marcu jest jeszcze atestowane płaskie 5km w Wiązownej (k. Warszawy) przy okazji półmaratonu. Ale jak już się jedzie taki kawałek to lepiej pobiec połówkę

No i w maju jest Bieg Pamięci (wg regulaminu z atestem) - też ma płaską trasę.