Nike Air Pegasus +30 vs Nike LUNARGLIDE +5

Radsoon.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Które buty waszym zdaniem powinienem wybrać, może ktoś je miał i może polecić, ważę 57 kg przy 177 cm wzrostu.
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Na pewno do ciorania w codziennych treningach pegasus będzie niezniszczalny.
Radsoon.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Odświeżam.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy do czego potrzebujesz buty?

Lunarglide u mnie sprawdziły się do biegania z średnimi prędkościami i dużym kilometrażu (tzw. drugi i trzeci zakres oraz biegi z narastającą prędkością).

Pegasus to buty do spokojniejsze bieganie (wycieczki biegowe), ale jak trzeba to też się nadadzą do żwawszego biegania w terenie :-)
rojass
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Osobiście zmieniłem Kalenji Eliofeet na Pegasusy 30 i dopiero teraz wiem co to amortyzacja.
Inna sprawa, że Kalenji kupiłem totalnie bez namysłu...
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Zrobiłem w pegasusach 30 1500km w 29 jakieś 2000km super buty do codziennego treningu. Zastanawiam się tylko czy przy Twojej wadze potrzebna taka amortyzacja? W lunarglaidach biega mój kumpel 190cm i 95kg i nie narzeka :)
Radsoon.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kupiłem Nike Lunarglide +5, są boskie, nie przeszkadza mi wysoka amortyzacja, mimo tego, ze waze zaledwie 57 kg, swietnie stabilizują stopę i są ultra lekkie! Po prostu kosmos, a więc pora je prześwięcić ;D
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Radsoon. pisze:Kupiłem Nike Lunarglide +5, są boskie, nie przeszkadza mi wysoka amortyzacja, mimo tego, ze waze zaledwie 57 kg, swietnie stabilizują stopę i są ultra lekkie! Po prostu kosmos, a więc pora je prześwięcić ;D

napisz jak się zachowują, bo miałem 2 i 3 i zastanawiam czy kupić 5. Jak te siateczki w nich?
Radsoon.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zakup butów uważam za bardzo udany, aczkolwiek wspomniałeś o tych siateczkach, generalnie but jest świetny, dla mnie nie posiada żadnych wad. Wracając do tych siateczek, trzeba uważać na większe kałuże, śnieg, ponieważ może namoknąć i nie jest to zbyt fajne uczucie, chyba to jest tylko jedyny minus tych butów, ale ja biegam głównie po asfalcie i nie mam z tym problemu. Dzisiaj miałem trening na bieżni i na niej również świetnie się spisują, siatka lekko mi namokła, bo bieżna nie odśnieżona, ani nic. Święcenie butów uważam za udane :) Polecam każdemu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ