Polar s810i,s610i,s410i

Awatar użytkownika
Leon Zawodowiec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy urządzenia Polar z serii S działają z portem irda
kupionym osobno do komputera(na śledziu)???
PKO
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie.

R.
Awatar użytkownika
Leon Zawodowiec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak w takim razie podłączyć te urządzenia do komputera? Trzeba kupić dedykowany port IRDA Polara?
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Laptopy mają własny port podczerwieni. Do stacjonarnych musi być polarowski interfejs za 150 zł (com1) lub 170 zł (USB)

R.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Muszę zdementować takie stwierdzenie. Porty IrDa w laptopach nie są w jakiś sposób szczególne. Mój egzemplarz S810i działa z dokupionym osobno portem IrDa do komputera stacjonarnego - wydatek z tego co pamiętam chyba 30-40zł, a jak ktoś ma zamiłowanie elektroniczne, to może sobie zrobić sam: schemat i części do dostania bez problemui i będzie jeszcze taniej :).
Radzę jednak ostrożność z wersjami podłączanymi przez USB - nawet interfejs Polara nie działa idealnie (vide WinXP)
Nie widzę też powodów, żeby miało być inaczej w przypadku innych modeli z serii "i".

W internecie można znaleźć także informacje jak zmusić Polar nie "i" do pracy z innym Windowsem niż 95 - link podawałem zresztą jakiś czas temu.
Awatar użytkownika
Leon Zawodowiec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Panie Ryszardzie co Pan na to???CZy to prawda???
Czy Romek ma rację? Jak to w końcu jest z tą IRDĄ?
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z uwagi na dużą ilość producentów i tym samym różne parametry zewnętrznych portów irda, Polar zaproponował własny zewnętrzny port podczerwieni. Być może większość portów zewnętrznych będzie działać ale Polar nie może zapewnić, że każdy będzie działał.
W laptopach porty podczerwieni działają z Polarami. Interfejs na USB również już działa w XP.

R.
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Korzystałem z rady romka i mój Polar S610 (bez "i" ) świetnie działa ze standardowym portem IrDA w moim laptopie (IBM ThinkPad R30, Windows 98).

Szczerze mówiąc wydaje mi się, że firma Polar po prostu nie przyłożyła się do wyposażenia swojegu sprzętu w dopracowane oprogramowanie skupiając się na wypuszczaniu nowych modeli. Niestety jest to obecnie norma i podejrzewam, że postawa Polara jest wymuszona przez rynek.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
Scarabeus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Romek! Prosze o pomoc mam polara 610i. Kupilem Irde do komputer stacjonarnego, zainstalowałem bez problemu potrzebne sterowniki, ale sygnal z polara nie jest odbierany przez port??? Czy masz jakis sugestie co moze byc przyczyna.
[url]http://www.SBBP.PL[/url]
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W miarę możliwości spróbuję Ci pomóc. Wysłałem Ci maila na priva.
Awatar użytkownika
geko
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mam zainstalowany port IRDA na plycie glownej, komputer rozpoznaje Polara 720i bez problemu, ale w PPP 4 nie moge przeslac plikow z cwiczeniami z pulsometru do programu. Co wiecej , po wcisnieciu ok, ze ma przeslac wszystkie pliki, na Polarze widac jak idzie procent przeslanych danych, a po wcisnieciu ikony - polacz z monitorem - pojawia sie komunikat ze nawiaanie polaczenia z monitorem bylo nie mozliwe. Gdzie jest problem i jak go naprawic?
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przejdz tylko do menu Connect, ale do niego nie wchodz - np. żadne "Select All" (czyli trzymaj sie dokladnie instrukcji :))
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ