tomek_runner pisze:obejrzałem jak działa menu na YT i muszę powiedzieć że jest to całkowita porażka. Kto inżynierom z Polara powiedziel że 100% użytkowników właśnie tak będzie chciało oglądać wyświetlanie danych. No i nie wspominając już o tym dziwacznym pojawianiu się najpierw numerów ekranów, można to chociaż wyłączyc?
Funkcjonalność jak najbardziej na plus. Ale polar wypalił sobie z armaty w kolano jeżeli chodzi o obsługę wyświetlanych danych, które są kluczowe w czasie treningu

Oczywiście, że można wyłączyć numerowanie ekranów!
Ja jestem po pierwszym treningu, który sobie sam wgrałem. Jakie wrażenia: działa to bardzo dobrze, ale są minusy:
1. Uruchomienie alarmu (gdy przekraczamy tempo/tętno, kończymy jakąś faze, itp.) nie powoduje jednocześnie podświetlenia ekranu. Jak jest ciemno to trudno się zorientować w czym dokładnie zawodzimy (zwłaszcza jeśli damy dość wąski zakres tempa/tętna)
2. Własny program tworzy dodatkowy ekran, gdzie pokazywany jest parametr jaki sobie zdefiniowaliśmy. Parametr występuje jako linia wszerz ekranu gdzie po obu końcach mamy skrajne wartości tegoż (tempo lub tętno). Przekroczenie ich powoduje alarm i miganie tej wartości, którą akurat przekraczamy Niestety, cyfry są dramatycznie małe !!! Może w dzień jeszcze coś byłoby widać, ale po ciemku kompletnie nic. Poniżej linii są dodatkowo informacje: o dystansie jaki pozostał do końca fazy oraz tętno (przypuszczam, że jeśli parametrem będzie tętno, to poniżej będzie się wyświetlać tempo). Te 2 ostatnie są duże i czytelne. Mnie bardzo podoba się wsteczne odliczanie dystansu
Tak czy tak, cieszę się jak dziecko, bo dziś mam wrażenie, że odpaliłem zupełnie nowy pulsometr