New Balance 830
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Hej! Po powrocie z gór, postanowilem się wziąć za znalezienie bucików dla siebie. Dlatego proszę o opinię na temat NB 830... Czy są to dobre buty dla suplinatorów? Pozrawiam
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Jak najbardziej. A dokładniej mówiąc dla supinatorów (z angielska underpronation) lub osób z prawidłowym stawianiem stopy.
Zobacz tutaj:
http://www.runningtimes.com/shoes/01web ... alance.htm
Zobacz tutaj:
http://www.runningtimes.com/shoes/01web ... alance.htm
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Jesli tylko masz okazje do zakupu NB 830 to zrób to. But ten znika ze sklepowych półek a w naszym kochanym kraju nie doswiadczymy zapewne jego nastepcy.
U mnie NB 830 zajmuje miejsce buta startowego, jest bardzo lekki i przewiewny. Trwały i solidny - troche u mnie juz nabiegał a oznak zużycia prawie nie widać. Szczególnie polecam go na asfalt i inne raczej równe nawierzchnie.
Jest to but z poczatku roku 2002 więc powinienes go nabyć z jakimś rabatem i nie daj sie nabrać, że przecenino go go z 289 zł na 230 ( widziałem takie coś ) - jako nowośc kosztował własnie 230 zł
U mnie NB 830 zajmuje miejsce buta startowego, jest bardzo lekki i przewiewny. Trwały i solidny - troche u mnie juz nabiegał a oznak zużycia prawie nie widać. Szczególnie polecam go na asfalt i inne raczej równe nawierzchnie.
Jest to but z poczatku roku 2002 więc powinienes go nabyć z jakimś rabatem i nie daj sie nabrać, że przecenino go go z 289 zł na 230 ( widziałem takie coś ) - jako nowośc kosztował własnie 230 zł

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzięki serdeczne za opinie
Kosztują 239.... no, spróbuję się potargować. Pozdrawiam.

Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
New Balance 830 nie jest typowym butem startowym, to lekki but treningowy, który może pełnic taką rolę. Radzi on sobie swietnie nie tylko na asfaltach ale także i na innych w miarę równych nawiezchniach naturalnych.
Co do jego stabilnośc to może nie jest "super" ale też nie "kiepska" - ja bynajmniej nie narzekam a biegałem w nim także krosy.
Jesli interesują Cie startówki z New Balanca to poszukaj modeli RC 330, RC 240, RC 150 i RC 1001. Trzy ostatnie dostepne w Polsce
Co do jego stabilnośc to może nie jest "super" ale też nie "kiepska" - ja bynajmniej nie narzekam a biegałem w nim także krosy.
Jesli interesują Cie startówki z New Balanca to poszukaj modeli RC 330, RC 240, RC 150 i RC 1001. Trzy ostatnie dostepne w Polsce

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:

- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Dobry zakup - napewno bedziesz z nich długo zadowolony Cieszę sie, ze mogłem pomóc 

( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- kichol
- Wyga
ja też kupiłem ten model new balance i jest zadowaolany bo mam je dopiero 3 m-ące ale są wytrzymałe dobrze amortyzują na kolana tylko coś ostatnio stopy mnie bolą a dokładnie kości i tak jakby stawy po cięższym treningu nie wiem czy to wina nieodpwiedniego buta czy tak zawsze jest u początkujących
Jest jedna rzecz dla której warto żyć bieganie
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo lubię te buty ale chyba nie miałem do nich szczescia.
Kupiłem je jako startowe (dla mnie) przed Dębnem w tym roku no i faktycznie biega się fajnie ale przebiegłem w nich 4 maratony i praktycznie ani kilometra więcej i mam bardzo mocno starty bieżnik. Wiem że to nie typowy objaw dla nich ale taki model mi się trafił. A nie jest też tak,ze ja biegam jakoś destrukcyjnie dla butów bo z innymi nie ma tego problemu. No i dałem za nie 300:( ale tak to wygląda w wawie.
Kupiłem je jako startowe (dla mnie) przed Dębnem w tym roku no i faktycznie biega się fajnie ale przebiegłem w nich 4 maratony i praktycznie ani kilometra więcej i mam bardzo mocno starty bieżnik. Wiem że to nie typowy objaw dla nich ale taki model mi się trafił. A nie jest też tak,ze ja biegam jakoś destrukcyjnie dla butów bo z innymi nie ma tego problemu. No i dałem za nie 300:( ale tak to wygląda w wawie.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
A to dlaczego ?? Czyzby NB mial sie wycofac z naszegoQuote: from Dawidek on 4:44 pm on Aug. 28, 2003
Jesli tylko masz okazje do zakupu NB 830 to zrób to. But ten znika ze sklepowych półek a w naszym kochanym kraju nie doswiadczymy zapewne jego nastepcy.
jak to napisales kochanego kraju , czy moze cos innego
o czym nie wiem ...?
[i]swim - bike - run [/i]