Komentarz do artykułu Nike Shield Flash Jacket - TEST i zapowiedź konkursu
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak, ale jak się wpiszę na uczestnika konkursu i nie wygram kurtki to same straty,..
- nie mam kurtki,
- udostępnia e-maila redakcji która ponownie zaczyna mi spamować skrzynkę,...
Nie czytałem tego tekstu ale czy ta kurtka zastąpi mi czołówkę czy tylko powoduje, że jestem bardziej widoczny dla innych użytkowników dróg i ścieżek,...
Wypasiona czołówka to jakieś 400 pln,...
- nie mam kurtki,
- udostępnia e-maila redakcji która ponownie zaczyna mi spamować skrzynkę,...
Nie czytałem tego tekstu ale czy ta kurtka zastąpi mi czołówkę czy tylko powoduje, że jestem bardziej widoczny dla innych użytkowników dróg i ścieżek,...
Wypasiona czołówka to jakieś 400 pln,...
-
- Zaprawiony W Bojach
biegałem trochę z czołówką zamiast kurtki i ta druga daje jednak trochę więcej ciepła.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kuba, ja kombinuje aby zaciągnąć tą kurtkę na łeb,...Qba Krause pisze:biegałem trochę z czołówką zamiast kurtki i ta druga daje jednak trochę więcej ciepła.
Lubię być ładny,...

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
Kurtka fajna. Co do ceny to nie ma o czym mówić... to produkt dla zamożnych, a czy wart swojej ceny to już inna sprawa.
btw. Adam... żółty cię postarza
btw. Adam... żółty cię postarza

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A jaki odmładza? 

- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Widziałem tę kurtkę moment po premierze. Podobała mi się, nawet sympatyczna była. Kiedy jednak spojrzałem na cenę... "Pomyłka" - pomyślałem. Serio.
Takich pieniędzy kurtka bezwzględnie nie jest warta. Prawdę powiedziawszy, NIE WYOBRAŻAM SOBIE, żeby wydać na biegową "narzutę" 1000 złotych (abo i 750, nawet 600, 500 i 400 też nie).
Da się znaleźć bardzo dobre kurtki biegowe za 100, 200, 300 złotych. Dla każdego coś miłego - ja niedawno upolowałem wspominaną w artykule, hiperlekką błonkę cenionej i ceniącej się marki za 100 złotych. Moja druga kurtka, już bezkapturowa, zauważalnie cięższa i bardziej ocieplana, ale nadal typowo lekka, kosztowała niewiele więcej.
Jak dla mnie - ciekawa kurteczka, będąca jednak - przez cenę - całkowitym nieporozumieniem. Jak kupujący ten model uzasadniają jego nabycie...?
Jak już o cenach się rozpisałem, to trochę offtopując, ale dalej będąc w temacie odzieży biegowej, wspomnę o cenach. Myślę, że jeśli się CHCE kupić coś w dobrej cenie, nie będzie z tym najmniejszego problemu. Tym bardziej nie rozumiem osób kupujących rzeczy tak wartościowe, jak Nike FJ.
Niedawno w NB widziałem - si! - przecenionego na 80 złotych T-shirta, którego kupiłem za trzy dychy. Kompresyjny bezrękawnik Adidasa, w posiadanie którego wszedłem za 50 złotych, nadal można znaleźć w cenie 130 PLN.
Zachęcam do oszczędnego kupowania: przede wszystkim dlatego, że takie kupowanie wcale nie równa się posiadaniu rzeczy słabych jakościowo, a pozwala oszczędzić mnóstwo pieniędzy.
Takich pieniędzy kurtka bezwzględnie nie jest warta. Prawdę powiedziawszy, NIE WYOBRAŻAM SOBIE, żeby wydać na biegową "narzutę" 1000 złotych (abo i 750, nawet 600, 500 i 400 też nie).
Da się znaleźć bardzo dobre kurtki biegowe za 100, 200, 300 złotych. Dla każdego coś miłego - ja niedawno upolowałem wspominaną w artykule, hiperlekką błonkę cenionej i ceniącej się marki za 100 złotych. Moja druga kurtka, już bezkapturowa, zauważalnie cięższa i bardziej ocieplana, ale nadal typowo lekka, kosztowała niewiele więcej.
Jak dla mnie - ciekawa kurteczka, będąca jednak - przez cenę - całkowitym nieporozumieniem. Jak kupujący ten model uzasadniają jego nabycie...?
Jak już o cenach się rozpisałem, to trochę offtopując, ale dalej będąc w temacie odzieży biegowej, wspomnę o cenach. Myślę, że jeśli się CHCE kupić coś w dobrej cenie, nie będzie z tym najmniejszego problemu. Tym bardziej nie rozumiem osób kupujących rzeczy tak wartościowe, jak Nike FJ.
Niedawno w NB widziałem - si! - przecenionego na 80 złotych T-shirta, którego kupiłem za trzy dychy. Kompresyjny bezrękawnik Adidasa, w posiadanie którego wszedłem za 50 złotych, nadal można znaleźć w cenie 130 PLN.
Zachęcam do oszczędnego kupowania: przede wszystkim dlatego, że takie kupowanie wcale nie równa się posiadaniu rzeczy słabych jakościowo, a pozwala oszczędzić mnóstwo pieniędzy.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Zaprawiony W Bojach
Służę kilkoma uzasadnieniami ... do wyboru:Bylon pisze:(...) Jak kupujący ten model uzasadniają jego nabycie...?
a.) podoba mi się, stać mnie, a co mi tam
b.) życie jest za krótkie żeby biegać w byle szmatach
c.) a kto bogatemu zabroni ?
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
Szujałem butów na tydzień przed pierwszą reklamą tej linii na bieganie... i akurat rzuciła mi się w oczy - no trudno żeby nie bo oczywiście była wyeksponowana na pierwszym miejscu....
obejrzałem pomyślałem że fajna... i że pewnie z 600 stów kosztuje ... i że gdyby kosztowała połowę to może bym kupił.
Spojrzałem na metkę i zrozumiałem że kosztuje x2...
wniosek jest jeden - ciągle za mało zarabiam...
albo płacę za duże podatki...
obejrzałem pomyślałem że fajna... i że pewnie z 600 stów kosztuje ... i że gdyby kosztowała połowę to może bym kupił.
Spojrzałem na metkę i zrozumiałem że kosztuje x2...
wniosek jest jeden - ciągle za mało zarabiam...
albo płacę za duże podatki...
-
- Zaprawiony W Bojach
Po tej dyskusji na temat ceny wyobraźcie się sobie w tej kurtce biegającego ot tak sobie, w sobotę przed południem na Akrykoli. To lepsze od zegarka za 17 tyś., Tą kurtkę i wasz status rozpoznać można ze stu metrów. 

Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 00:43 przez PAwel, łącznie zmieniany 1 raz.
ENTRE.PL Team
- pejot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:44
- Życiówka w maratonie: 3:32:39
- Kontakt:
Ciekawe jak to się zachowuje po pewnym czasie.
Co z praniem tych kosmicznych materiałów?
Nie tracą na elastyczności, nie matowieją itd.?
Co z praniem tych kosmicznych materiałów?
Nie tracą na elastyczności, nie matowieją itd.?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48:36
Witam jestem nowy, aczkolwiek czytam od dłuższego czasu bieganie.pl. Na co dzień pracuję z produktami firmy Nike i pytanko do Adama Kleina.
Co do parametrów Storm Fit 10, których nie udało sie znaleźć
Czy wystarczy jako uzupełnienie do recenzji, że materiał Storm Fit 10 wg. Nike wytrzymuje napór słupa wody do 5000 mm przy jednoczesnym blokowaniu wiatru
??
PS. Czy w konkursie jest jakaś nazwijmy to "podpucha" z średnim czasem :P
Co do parametrów Storm Fit 10, których nie udało sie znaleźć

Czy wystarczy jako uzupełnienie do recenzji, że materiał Storm Fit 10 wg. Nike wytrzymuje napór słupa wody do 5000 mm przy jednoczesnym blokowaniu wiatru

PS. Czy w konkursie jest jakaś nazwijmy to "podpucha" z średnim czasem :P
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dzięki za uzupełnienie recenzji.
Podpuchy nie ma.
Pejot - nie wiem jak z praniem, boję się prać.
Podpuchy nie ma.
Pejot - nie wiem jak z praniem, boję się prać.