System kwalifikacji do II Biegu Granią Tatr
- bmejsi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3.32
Te alpejskie biegi to jakoś tak dziwnie w jednym worku (UTMB i CCC) no i o TDSie jakoś zapomnieli.
I ran. I ran until my muscles burned and my veins pumped battery acid. Then I ran some more.
komentarze do bloga viewtopic.php?f=28&t=33659
komentarze do bloga viewtopic.php?f=28&t=33659
-
- Zaprawiony W Bojach
i 90km trasa KBL ma jeden punkt a 75km Rzeźnika dwa?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
jakbyśmy miały wszystkie biegi na świecie wypisać to można by oszaleć na stronie www na bieżąco dopisujemy prośby. A KBL choć długi, to zdecydowanie łatwiejszy technicznie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Patrzę na mapę i ciągle się nie mogę nadziwić temu, jak marketing wygrywa z prawdą - nazwa sugeruje, że jest to bieg główną granią Tatr, a w rzeczywistości jest to bieg dolinami i kilkoma graniami pobocznymi (dwa fragmenty głównej grani Tatr to tak na oko zaledwie 20% całej trasy).
- Katarina
- Zaprawiony W Bojach
gocu, to dopatrz się jeszcze na tej mapie, iż jest to teren parku narodowego, w którym należy poruszać się po wyznaczonych szlakach, a szlakiem nie przejdziesz całej grani.
poza tym gdyby to była tylko 100% graniówka nie nabiłoby się tyle przewyżenia, nie zaliczyłoby się tylu trudnych zbiegów, więc te dolinki to raczej nie ułatwienie
btw przypomina mi to trochę zdziwienie, że bieg 7 dolin nie prowadzi dolinami i że trzeba góry zdobywać
a jeśli intryguje Cię grań Tatr Wysokich, zalecam uprzednio porzucenie mapy, przejście trasy i zwizualizowanie 250 osób ścigających się na tym odcinku, gdzie nawet poza sezonem zdarza się... korek.
poza tym gdyby to była tylko 100% graniówka nie nabiłoby się tyle przewyżenia, nie zaliczyłoby się tylu trudnych zbiegów, więc te dolinki to raczej nie ułatwienie
btw przypomina mi to trochę zdziwienie, że bieg 7 dolin nie prowadzi dolinami i że trzeba góry zdobywać
a jeśli intryguje Cię grań Tatr Wysokich, zalecam uprzednio porzucenie mapy, przejście trasy i zwizualizowanie 250 osób ścigających się na tym odcinku, gdzie nawet poza sezonem zdarza się... korek.
cats do not go for a walk to get somewhere, but to explore
-
- Zaprawiony W Bojach
proponuję w takim razie przemianować BUGT na Bieg W Okolicach Tatrzańskich Trochę Granią Trochę Nie.
konsekwentnie należy zwrócić uwagę innym organizatorom.
Piotrek Hercog koniecznie powinien przemianować Maraton Gór Stołowych na Bieg Na Dystansie 43km (Chyba-Że-Zaleje-Czechów-To-Więcej) Trochę Po Parku Narodowym Gór Stołowych Ale Też po PN Broumowskich Stem,
a Krzysiek Dołęgowski idiotyczną nazwę Chudy Wawrzyniec powinien zastąpić logiczną: Bieg na Dystansie Osiemdziesięciu Kilku (Bo-Każdemu-Wychodzi-Inaczej-I-Nikt-Nie-Wie-Ile-Dokładnie) Km ćzęściowo Szlakami Beskidu Żywieckiego.
Mirek Bieniecki zrozumie z pewnością, że nazwa Bieg Rzeźnika jest nielogiczna, w końcu większość uczestników nie przynależy do klubu, więc bieg powinien nazywać się Bieg Bieszczadzki Poprowadzony Głównie Głównym Szlakiem Beskidzkim Z Małym Wariantem Asfaltowym w Okolicach Smereka.
niech zatriumfuje logika!
konsekwentnie należy zwrócić uwagę innym organizatorom.
Piotrek Hercog koniecznie powinien przemianować Maraton Gór Stołowych na Bieg Na Dystansie 43km (Chyba-Że-Zaleje-Czechów-To-Więcej) Trochę Po Parku Narodowym Gór Stołowych Ale Też po PN Broumowskich Stem,
a Krzysiek Dołęgowski idiotyczną nazwę Chudy Wawrzyniec powinien zastąpić logiczną: Bieg na Dystansie Osiemdziesięciu Kilku (Bo-Każdemu-Wychodzi-Inaczej-I-Nikt-Nie-Wie-Ile-Dokładnie) Km ćzęściowo Szlakami Beskidu Żywieckiego.
Mirek Bieniecki zrozumie z pewnością, że nazwa Bieg Rzeźnika jest nielogiczna, w końcu większość uczestników nie przynależy do klubu, więc bieg powinien nazywać się Bieg Bieszczadzki Poprowadzony Głównie Głównym Szlakiem Beskidzkim Z Małym Wariantem Asfaltowym w Okolicach Smereka.
niech zatriumfuje logika!
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
no i git.
dorzucę jeszcze "mniej-więcej maraton karkonoski czyli co roku inna trasa i inny dystans"
dorzucę jeszcze "mniej-więcej maraton karkonoski czyli co roku inna trasa i inny dystans"
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Stary Wyga
Nie rzucajcie się tak na kolegę, jak rozumiem nie twierdzi on, że bieg jest łatwy.Katarina pisze:a jeśli intryguje Cię grań Tatr Wysokich, zalecam uprzednio porzucenie mapy, przejście trasy i zwizualizowanie 250 osób ścigających się na tym odcinku
Katarina, mapę warto jednak zabrać ze sobą
Byłem w listopadzie na urlopie w Tatrach (w ogóle polecam listopad w Tatrach - zero ludzi, a pogoda potrafi być świetna - na ten miesiąc z tego co pamiętam przypada minimum opadów, ale mniejsza o to) i przeszedłem i to. O ile podejścia mnie osobiście mniej ruszają, to zbieganie trudnymi technicznie trasami i to jeszcze miejscami w ekspozycji to (nawet biorąc poprawkę na brak oblodzenia w czasie BUGT). Na samą myśl o kilku zbiegach mam zwiastuny zapalenia przyczepów czwórek
pzdr wesoło
montalb
BYĆ JAK MEL GIBSON W "CZEGO PRAGNĄ KOBIETY"
-
- Rozgrzewający Się
Oj ludziska, taka nasza polska natura jest, że zawsze się nie podoba i zawsze będzie źle. (to tak apropo górnych wpisów).
Oglądając fotki z biegu poprostu się w nim zakochałem i troszkę mi żal, że w 2014 roku go nie będzie.
Będzie za to lepsza forma w 2015
Jedno mogę powiedzieć na 100%, nie ma piękniejszego pod kątem widoków biegu w Polsce.
Liczę, że dożyję i się dostanę na listę, a potem to już ....
Oglądając fotki z biegu poprostu się w nim zakochałem i troszkę mi żal, że w 2014 roku go nie będzie.
Będzie za to lepsza forma w 2015
Jedno mogę powiedzieć na 100%, nie ma piękniejszego pod kątem widoków biegu w Polsce.
Liczę, że dożyję i się dostanę na listę, a potem to już ....
- AvantaR
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39m:54s
- Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
- Kontakt:
Z ciekawości - dlaczego na liście nie ma BUTa?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 40:31
- Życiówka w maratonie: 3:19:03
Lipa że w 2014 bieg się nie odbędzie A co do punktów za biegi to moim zdaniem dobrze są przyznane A jak się w 2015 odbędzie to na bank startuje o ile uda się zapisać http://wypoczynek.turystyka.pl/tatry.html
Ostatnio zmieniony 21 cze 2017, 13:14 przez kaziuuu, łącznie zmieniany 1 raz.
1000m - 2:53, 1500m - 4:41, 3000m - 10:44, 5km - 18:53, 10km - 40:31, 15km - 1:00:52, 21km097m - 1:25:45, 42km195m - 3:16:33
-
- Rozgrzewający Się
biegi kwalifikacyjne do Grani Tatr maja mniejsza rangę (MNIEJSZA ILOŚĆ PUNKTÓW) niż te same biegi do UTMB, TO CHYBA JAKIŚ PRZEJAW MEGALOMANII I TOTALNA BZDURA, to nie jest ani poprawne ani w porządku, pozdrawiam
krzych
krzych