Komentarz do artykułu Najszybsze dzieci na świecie
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Najszybsze dzieci na świecie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
- Życiówka w maratonie: brak
Panie Redaktorze proszę nie dołować czytelników. Masakra jakaś totalna. Trza kończyć z bieganiem. Po analizie zamieszczonych wyników widzę, że na dychę dołoży mi dziesięcioletnia dziewczynka i jedenastolatek a w połówce dostanę baty od trzynastolatki. Na maratonie się nie znam bo nigdy nie biegłem. Chyba zajmę się piciem alkoholu a biegi zostawię młodzieży.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Warto śledzić takie kariery. Zazwyczaj trwają kilka lat.
Przykład mega gwiazdy z Niemiec sponsorowanej przez najka.
5k w wieku 11 lat - 18:17
maraton w wieku 12 lat - 3:10:54
Koniec wpisów w 2009 roku. Świetny materiał do przemyśleń...
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
dziecko zmuszane do sportu szybko się zniechęcayacool pisze:Warto śledzić takie kariery. Zazwyczaj trwają kilka lat.
swojemu 7latkowi pozwalam truchtac, dopiero zaczyna, zabieram go na bieganie do parku, nie więcej jak 3km
natomiast nigdy nie pozwoliłabym mu biec morderczych maratonów
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
W wieku 4 lat 48 maratonów... Szacun. Dla korekty, oczywiście.Chłopak zaczął startować w maratonach i dzięki temu stał się prawdopodobnie najmłodszym maratończykiem świata. W wieku 4 lat miał na swoim koncie aż 48 ukończonych biegów na dystansie 42 km oraz udział w wielu reklamach telewizyjnych. Sława sprawiła, że HBO i BBC Storyville nakręciły o nim pełnometrażowy film dokumentalny pt. Marathon Boy.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Widać, że do pewnego wieku chłopcy i dziewczynki biegaja tak samo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Mnie się wydaje, że talent talentem, ale dobre wyniki to przede wszystkim praca i konsekwencja poparta talentem. W tym wieku takie maluchy nie potrafią np długo się skupić na wynikach, które można uzyskać np. za 10 lat. Oczywiście można dziecko "zmusić" do wielu rzeczy, ale na pewno kosztem innego rozwoju. Po dobroci, to można zachęcać, świecić przykładem itd., ale co z tego wyrośnie to nikt nie wie... Niestety jakby patent na wychowanie był opracowany, to mielibyśmy już dawno ludzi-maszynki-do-biegania. Zresztą z dziecka w końcu wyrasta dorosły, który zawsze powinien mieć prawo wyboru kim chce być. A komicznie wyglądają rodzicie na starcie / mecie zawodów, kiedy próbują zmotywować swoje pociechy wywołując u nich wyrzuty sumienia. Oczywiście dla ich dobra czyli swojego dobrego samopoczucia. Teraz jednak taka moda, że jak już się czymś dziecko zajmie to musi na 100% albo odpada i jest leszcz.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 39:55
- Życiówka w maratonie: 3:47
Przykład chłopca z Indii napawa wielkim smutkiem. Niewolnictwo w czystym wydaniu. Zmuszanie i tortura 4-latka do biegania długich dystansów za jaką cenę ? http://www.youtube.com/watch?v=rQT1EkOeZ4Q - jest tam moment podczas maratonu jak trener motywuje zawodnika !!!!!
- yagoolar
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52:18
Zastanawia statystyka - większość tych "rekordów" pochodzi z USA. Przypadek? Nie sądzę.
Jestem ojcem 6 i 8 latków. Ten młodszy ma ruchy w biegu, których oboje z żoną zazdrościmy. Starszy uwielbia rower. Długie dystanse dla nich w takich tempach? Na pewno nie.
Jestem ojcem 6 i 8 latków. Ten młodszy ma ruchy w biegu, których oboje z żoną zazdrościmy. Starszy uwielbia rower. Długie dystanse dla nich w takich tempach? Na pewno nie.