rowerek stacjonarny vs. orbitrek
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Drogi Deckardzie, radziłbym nabrać szacunku do wiedzy ludowej (niewskazane) lub - lepiej - skorygować sobie zdanie o wiedzy, którą na tym forum podaje ta bardziej ogarnięta i wyedukowana część osób.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Zaprawiony W Bojach
a ja bym radził nie karmić trolla.
-
- Zaprawiony W Bojach
@kfadam
sorry ale MAGAZYN KULTURYSTYCZNY "JACEK" to dla mnie żadne źródło. postaraj się lepiej. podpowiedź: jak będziesz googlować idź do wyników w kategorii "artykuły naukowe o.."
ambroziak zaś jest skądinąd piewcą tauryny, pierwszy z brzegu kardiolog wyjaśni Ci że przyjmowanie tauryny w warunkach treningu sportowego gdzie w grę wchodzi odwodnienie (ergo każdego treningu sportowego) grozi arytmią. przyznasz że tego byśmy nie chcieli. jeśli tak to jak dla mnie reszta "wiedzy" z tej strony to także kategoria "wiedza ludowa" dlatego nawet nie będę szukać zalinkowanego artykułu (link nie działa, ale jak się rzekło: nic nie szkodzi)
@kuba
ciekawe wnioskowanie, wyjaśnię, choć jak widzę humanistom już umyka sens tego wątku
Bylon w tym wątku stwierdził:
Wypowiadający się w tym wątku koledzy sugerują że znają się na treningu siłowym. Ze skrępowaniem
jak dotąd weryfikuję te sugestie negatywnie. Np kfadam przysłał artykuł z magazynu kulturystycznego "Jacek". No jeśli MK Jacek coś opublikował to klękajcie narody
.
Nie sądzisz że warto by było dla odmiany posłuchać czy poczytać coś napisanego po polsku przez prawdziwych ekspertów?
a jeszcze
:
kfadam broni stanowiska bylona linkując bez mrugnięcia okiem artykuł zawierający w pierwszym akapicie informację negującą powyższe tezy bylona.
MK "Jacek" mówi tak:
..i bądź tu biegaczu mądry
sorry ale MAGAZYN KULTURYSTYCZNY "JACEK" to dla mnie żadne źródło. postaraj się lepiej. podpowiedź: jak będziesz googlować idź do wyników w kategorii "artykuły naukowe o.."
ambroziak zaś jest skądinąd piewcą tauryny, pierwszy z brzegu kardiolog wyjaśni Ci że przyjmowanie tauryny w warunkach treningu sportowego gdzie w grę wchodzi odwodnienie (ergo każdego treningu sportowego) grozi arytmią. przyznasz że tego byśmy nie chcieli. jeśli tak to jak dla mnie reszta "wiedzy" z tej strony to także kategoria "wiedza ludowa" dlatego nawet nie będę szukać zalinkowanego artykułu (link nie działa, ale jak się rzekło: nic nie szkodzi)
@kuba
ciekawe wnioskowanie, wyjaśnię, choć jak widzę humanistom już umyka sens tego wątku
Bylon w tym wątku stwierdził:
Kobiety, czy te ćwiczące siłowo, czy wytrzymałościowo, czy jakkolwiek inaczej, nie są w stanie nabawić się nadmiernej muskulatury.
Natura wyposażyła je w odpowiednie zabezpieczenia w postaci stosownego układu hormonalnego.
Są to sformułowania radykalne i jednoznaczne a nawet daleko idące. Rozumiem że autor opiera je na ugruntowanej i szerokiej wiedzy. Jak dotąd źródeł tej wiedzy nie ujawnił.I w przypadku amatorów, którzy nie chcą tego szczególnie obejść, obejść się tego nie da.
Wypowiadający się w tym wątku koledzy sugerują że znają się na treningu siłowym. Ze skrępowaniem

Nie sądzisz że warto by było dla odmiany posłuchać czy poczytać coś napisanego po polsku przez prawdziwych ekspertów?
a jeszcze

kfadam broni stanowiska bylona linkując bez mrugnięcia okiem artykuł zawierający w pierwszym akapicie informację negującą powyższe tezy bylona.
MK "Jacek" mówi tak:
..że siła poszczególnych mięśni jest różna. I tak np. górna część ciała u kobiety jest przeciętnie o połowę słabsza, natomiast dolna posiada około 75% siły mężczyzny. Te oceny są jednakże sprzeczne, ponieważ według innych prowadzonych badań, siła nóg u kobiet jest dużo wyższa, a nawet równa męskiej, przez co mogą one podobnie reagować na trening siłowy.
..i bądź tu biegaczu mądry

SBBP.WAW.PL
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
dane podane przez Jacka nie są jego wydumaniem jeśli poszukasz to bez problemu znajdziesz te same dane w wielu opracowaniach. Bylon podał ogólną informacje bez wchodzenia w szczegóły ja podałem ci od razu informacje na której bazuje to jest o wpływie kobiecych hormonów na sylwetkę kobiety. Ty natomiast z uporem gówniarza swoje "NIE BO NIE" i że widzidziałeś laske która miała muskulature i na tym twej wiedzy KONIEC.
Dostałeś odpowiedzi nie pasują ci autorzy to rusz dupe i "wygoogluj sobie artykuły naukowe o..."
Jeszcze raz podaj dowody na swoje twierdzenie.
A tak prywatnie to ta twoja laska robi cię w konia i nie mówi ci prawdy kończ ten związek bo oparty na kłamstwie nie wiele wart. Wiem brak ci będzie objęć jej muskularnych ramion ale przynajmniej maszynka do golenia będzie tylko twoja.
Dostałeś odpowiedzi nie pasują ci autorzy to rusz dupe i "wygoogluj sobie artykuły naukowe o..."
Jeszcze raz podaj dowody na swoje twierdzenie.
A tak prywatnie to ta twoja laska robi cię w konia i nie mówi ci prawdy kończ ten związek bo oparty na kłamstwie nie wiele wart. Wiem brak ci będzie objęć jej muskularnych ramion ale przynajmniej maszynka do golenia będzie tylko twoja.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Oj...
Obrazanie nie jest dobra argumentacja.
Obrazanie nie jest dobra argumentacja.
-
- Zaprawiony W Bojach
kfadam
nie wiem czy zauważyłeś ale ja z Wami wcale nie dyskutuję. pytam jedynie jakie są podstawy Waszej niewiedzy. nie stawiam tezy przeciwnej. pytam o konkretne podstawy tezy postawionej przez bylona.
przykład z dziewczyną - fitnesską który podałem obrazuje (choć chyba nie do końca
) tym mniej ogarniętym uczestnikom tego wątku potrzebę sensownego uzasadnienia głoszonych prawd. "bo znam tego i owego" albo "w Internecie pisali" nie należy do kategorii sensownego uzasadnienia, co sam właśnie stwierdziłeś.
nie wiem czy zauważyłeś ale ja z Wami wcale nie dyskutuję. pytam jedynie jakie są podstawy Waszej niewiedzy. nie stawiam tezy przeciwnej. pytam o konkretne podstawy tezy postawionej przez bylona.
przykład z dziewczyną - fitnesską który podałem obrazuje (choć chyba nie do końca

SBBP.WAW.PL
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Zbyt mocno ugryzłem temat, Deckard, żebym się miał przejmować orzeczeniami nieobeznanych, negującymi moją wiedzę. (Sorq, Qba Krause...
). Możesz mi wierzyć albo nie, Twój wybór.
Dobra, Panowie, STARCZY. Serio.

Dobra, Panowie, STARCZY. Serio.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
Deckar zauważam że nie dyskutujesz co zresztą jasno określiłem, Pytasz wiec ci odpowiadam po raz kolejny że na zbudowanie dużej muskulatury u kobiety nie pozwalają jej hormony ( nie uznajesz tego co ci znalazłem szukaj sam)deckard pisze:kfadam
nie wiem czy zauważyłeś ale ja z Wami wcale nie dyskutuję. pytam jedynie jakie są podstawy Waszej niewiedzy.
Jeśli niewiedzą nazywasz coś czego sam niewiesz i nie potrafisz wyjaśnić to wybacz ale zostanę przy teorii że chodzi o zwykłe zaślepienie związane z miłością do ponadprzeciętnie umięśnionej dziewczyny.
-
- Stary Wyga
<OT mode on>
Panel użytkownika -> Przyjaciele i wrogowie -> Wrogowie.
Wrogowie to użytkownicy domyślne ignorowani. Posty tych użytkowników nie będą wyświetlane, pojawią się tylko informacje, że posty te zostały napisane. Prywatne wiadomości od wrogów są dozwolone. Zauważ, że nie możesz ignorować moderatorów i administratorów.
Wychodzi na to, że możesz PLONKować do woli.
<OT mode off>
Wrogowie to użytkownicy domyślne ignorowani. Posty tych użytkowników nie będą wyświetlane, pojawią się tylko informacje, że posty te zostały napisane. Prywatne wiadomości od wrogów są dozwolone. Zauważ, że nie możesz ignorować moderatorów i administratorów.
<OT mode off>
'They saw that the perfect world is a journey, not a place.'
- Terry Pratchett
- Terry Pratchett
-
- Zaprawiony W Bojach
a jednak dowiedziałem się czegoś przydatnego w tym wątku. dzięks7arema pisze:<OT mode on>
<OT mode off>
SBBP.WAW.PL
-
- Rozgrzewający Się
Ależ żeście odbili od tematu...
Prawda jest taka, że nie ma czegoś takiego, jak "coś lepszego" w sprzęcie z prostej przyczyny - to, co jest dobre dla jednej osoby, nie musi być równie dobre dla drugiej - i to niezależnie od płci. Są różne typy sylwetki, uwarunkowania genetyczne, staż treningowy, czy choćby tryb dnia, który zasadniczo wpływa na nasze treningi i należy go brać pod uwagę.
Jeśli idzie o samą kwestię rowerek stacjonarny vs. orbitrek podobnie - jeśli zależy nam bardziej na budowaniu kondycji - rowerek może być skuteczniejszy; ale tu ponownie pojawia się pytanie - jaki typ rowerka (poziomy? pionowy?) Tak samo jeśli idzie o oribtrek - chcemy robić nim kondycję, czy wzmacniać np. łydki (bo też się da i są na to ćwiczenia). Jaki typ treningu bierzemy - typowy cardio z jednostajnym tempem, czy interwały? A może - przeplatany? Dopiero, gdy ustalimy WSZELKIE szczegóły możemy zaczynać gadkę, co jest lepsze, a co gorsze w osiągnięciu danego celu. A nie, ktoś rzuca hasło "to lub to" i wszyscy zaraz chórem optują za jakąś opcją... Bez sensu. Polecam lekturę choćby blogu fitbay.pl, by zrozumieć, o czym mowa... Pozdrawiam i więcej rozwagi (oraz opanowania) życzę.
Prawda jest taka, że nie ma czegoś takiego, jak "coś lepszego" w sprzęcie z prostej przyczyny - to, co jest dobre dla jednej osoby, nie musi być równie dobre dla drugiej - i to niezależnie od płci. Są różne typy sylwetki, uwarunkowania genetyczne, staż treningowy, czy choćby tryb dnia, który zasadniczo wpływa na nasze treningi i należy go brać pod uwagę.
Jeśli idzie o samą kwestię rowerek stacjonarny vs. orbitrek podobnie - jeśli zależy nam bardziej na budowaniu kondycji - rowerek może być skuteczniejszy; ale tu ponownie pojawia się pytanie - jaki typ rowerka (poziomy? pionowy?) Tak samo jeśli idzie o oribtrek - chcemy robić nim kondycję, czy wzmacniać np. łydki (bo też się da i są na to ćwiczenia). Jaki typ treningu bierzemy - typowy cardio z jednostajnym tempem, czy interwały? A może - przeplatany? Dopiero, gdy ustalimy WSZELKIE szczegóły możemy zaczynać gadkę, co jest lepsze, a co gorsze w osiągnięciu danego celu. A nie, ktoś rzuca hasło "to lub to" i wszyscy zaraz chórem optują za jakąś opcją... Bez sensu. Polecam lekturę choćby blogu fitbay.pl, by zrozumieć, o czym mowa... Pozdrawiam i więcej rozwagi (oraz opanowania) życzę.