I to jest, moim zdaniem, jedyny minus Ambita.
Tylko pika, a nie pryka

Cześć, to niezupełnie tak. Rzetelny opis i porównanie obu modeli jest oczywiście tu: http://www.dcrainmaker.com/2013/04/suun ... eview.html Czytamy tu między innymi: "Both the Ambit2 and Ambit2 S deliver on all three sports for triathlon, and they have multisport mode – critical for racing".siena_driver pisze: Ambit 2 ma barometr, altimetr, takie tamZegarek multisportowy, triathlonowy i do tego outdoorowy dla tych, co lubią po górach łazić. 2S tego nie posiada.
Mój egzemplarz przy próbkowaniu co sekundę wytrzymuje około 7 godzin normalnej eksploatacji (tzn. z przełączaniem ekranów co najmniej raz na godzinęsiena_driver pisze: Przy próbkowaniu co 5 sekund 2S wytrzyma 12 godzin na rowerze.
Oczywiście nie podważa to zdania Qby, wersja S ma słabszą, sporo słabszą baterię od dwójki.
Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli potwierdzałoby się, że częstotliwości próbkowania nie ustawimy z poziomu zegarka, musimy w celu wejść na serwis movescount.siena_driver pisze: Próbkowanie: Wchodzisz z poziomu movescount na Gear (Przekładnia) i swój zegarek
Potem sekcja 'personalizacja ustawień' > wybór/edycja trybu sportowego > 'ustawienia zaawansowane' i masz 'dokładność GPS' (1s,5s,60s,off) ustawianą per tryb sportowy
Mniej więcej to samo pisze DC Raimmaker.Qba Krause pisze:jednak jeżeli multisport nie jest konieczny, to między ambite1 a 2 nie ma wielkiej różnicy.
Aż wszedłem na movescounta, żeby to zaobaczyć tę "przekładnię". Co ciekawe, jest to chyba świadomy zabieg (chybiony moim zdaniem), bo w miejscu, gdzie pokazane są urządzenia z jakich korzystamy, gear jest już tłumaczone jako sprzęt.Qba Krause pisze:tak, na marginesie, jeżeli ktoś tłumaczył stronę movescounta to powinien się udławić tą kasą. Gear = przekładnia? wtf?
dzięki, normalnie piwo w Twojej intencji wypijesiena_driver pisze:http://www.seckle.ch/tools/suunto-ambit ... erval-app/
piramidę czy inne interwały bez problemu tym wygenerujesz
gear to po angielsku sprzet/osprzet a nie przekladniasiena_driver pisze:Mój błąd, skrót myślowy. Oczywiście z rozpędu w brakach 2S podałem (jako różnicę z 2) multi i TRI, co oczywiście nie jest prawdą.
Próbkowanie:
Wchodzisz z poziomu movescount na Gear (Przekładnia) i swój zegarek