Strój na zimę
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, od lata zaczęłam biegać, biegam nie długie dystansy od3/5km staram się wydłużać. Teraz jak się zrobiło zimno trochę to ograniczylem, więc kupiłem męskie legginsy na zimę do biegania w decathlonie, i mam kilka pytań może głupich bo się nie znam:P
1. Biegać w samych leginsach czy zakładać coś na wierzch że względów estetyke aby nic się nie odznaczalo (tu pytanie do męskiej części)
2. W tej chwili jak wczoraj biegałem było mi zimno trochę w kroczu więc czy warto kupić bieliznę specjalną do biegania, czy zakładać na wierzch spodenki a jak będą temperatury minusowe to dresy, czy zostać w samych leginsach nawet jak będą temp -15
3.Jeszcze pytanie o górę bo nie kupiłem żadnej bluzki ubieram się na cebulkę:) więc może lepiej kupić koszulkę z długim rękawem specjalną do biegania na zimę i na to jakaś bluzę?
Wysłane .
1. Biegać w samych leginsach czy zakładać coś na wierzch że względów estetyke aby nic się nie odznaczalo (tu pytanie do męskiej części)
2. W tej chwili jak wczoraj biegałem było mi zimno trochę w kroczu więc czy warto kupić bieliznę specjalną do biegania, czy zakładać na wierzch spodenki a jak będą temperatury minusowe to dresy, czy zostać w samych leginsach nawet jak będą temp -15
3.Jeszcze pytanie o górę bo nie kupiłem żadnej bluzki ubieram się na cebulkę:) więc może lepiej kupić koszulkę z długim rękawem specjalną do biegania na zimę i na to jakaś bluzę?
Wysłane .
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
zakładanie spodenek na leginsy wygląda zwyczajnie kiepsko.mateuszb1 pisze: 1. Biegać w samych leginsach czy zakładać coś na wierzch że względów estetyke aby nic się nie odznaczalo (tu pytanie do męskiej części)
spodenek na leginsy nie zakładasz, bo wygląda to słabo. zakładasz coś cieplejszego pod. ewentualnie cieplejsze leginsy lub dres.mateuszb1 pisze: 2. W tej chwili jak wczoraj biegałem było mi zimno trochę w kroczu więc czy warto kupić bieliznę specjalną do biegania, czy zakładać na wierzch spodenki a jak będą temperatury minusowe to dresy, czy zostać w samych leginsach nawet jak będą temp -15
tak będzie lepiejmateuszb1 pisze: kupić koszulkę z długim rękawem specjalną do biegania na zimę i na to jakaś bluzę?
Go Hard Or Go Home
-
- Dyskutant
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak zakładam to, co się sprawdza i w czym mi dobrze, ubieranie się _do_biegania_ tak, żeby "wyglądać dobrze" to żałosne pozerstwo. Wiem, ostre słowa, ale inaczej się twojej rady nie da nazwać.WojtekM pisze:
zakładanie spodenek na leginsy wygląda zwyczajnie kiepsko.
spodenek na leginsy nie zakładasz, bo wygląda to słabo.
-
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest "żałosne pozerstwo" - nie każdy ma w dupie, że wygląda niechlujnie. I nie piję tutaj do osób biegających starych dresach bawełnianych (mam dla nich ogromny szacunek), ale do tych co mają na sobie samobiegające legginsy za 1k PLN, a na nie krótkie spodenki za 200. Wygląda to tak, jakby ktoś do dobrego gajeru założył sandały i białe bawełniane skarpetki, czyli tak jak napisał WojteM - "zwyczajnie kiepsko".gocu pisze:Jak zakładam to, co się sprawdza i w czym mi dobrze, ubieranie się _do_biegania_ tak, żeby "wyglądać dobrze" to żałosne pozerstwo. Wiem, ostre słowa, ale inaczej się twojej rady nie da nazwać.WojtekM pisze:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
zakładanie krótkich spodenek na pończoszki ma wieloletnią tradycję:pehop pisze:To nie jest "żałosne pozerstwo" - nie każdy ma w dupie, że wygląda niechlujnie.".gocu pisze:Jak zakładam to, co się sprawdza i w czym mi dobrze, ubieranie się _do_biegania_ tak, żeby "wyglądać dobrze" to żałosne pozerstwo. Wiem, ostre słowa, ale inaczej się twojej rady nie da nazwać.WojtekM pisze:
pzdr
gl
gl
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
gl, w Polsce tradycję ma też ubieranie białych skarpetek do czarnych mokasynów - jak ktoś już powyżej zauważył.
cóż, o gustach się nie dyskutuje. jeden nie chce kiepsko wyglądać, a innemu jest wszystko jedno i ubiera spodenki na leginsy - co kto lubi.
cóż, o gustach się nie dyskutuje. jeden nie chce kiepsko wyglądać, a innemu jest wszystko jedno i ubiera spodenki na leginsy - co kto lubi.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
a skąd wiadomo, że zakładanie krótkich spodenek na leginsy wygląda "słabo"? Wojtek, serio? Jakoś nie zauważyłem takiego podejścia wśród biegaczy, jesteś pewien, że nie jest to wyłącznie Twoje zdanie?
-
- Zaprawiony W Bojach
po stopniu rozwinięcia wypowiedzi widać też stopień pewności

- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
a co? powinienem bełkotać na pól strony?Qba Krause pisze:po stopniu rozwinięcia wypowiedzi widać też stopień pewności![]()
![]()
ubierasz spodenki na leginsy?
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
tak, zawsze
naprawdę!
i tak jak białe skarpety do sandałów rozpoznaję jako wiochę, tak nie mam żadnej takiej intuicji co do spodenek na leginsy. naprawdę szczerze mnie to dziwi, stąd moje pytania. przecież to podobna zasada co długi rękaw na krótki, buff na czapkę z daszkiem...

i tak jak białe skarpety do sandałów rozpoznaję jako wiochę, tak nie mam żadnej takiej intuicji co do spodenek na leginsy. naprawdę szczerze mnie to dziwi, stąd moje pytania. przecież to podobna zasada co długi rękaw na krótki, buff na czapkę z daszkiem...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
spodenki na legginsach są śmieszne, serio?
śmieszne
śmieszne

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu