Problemy z garminem 210

mar_ek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:38
Życiówka w maratonie: 03:20:32

Nieprzeczytany post

Zakupiłem garmina 210 w kwietniu br. Przez ok. pól roku wszystko działało bez zarzutu dodam że włączam go tylko na trening (żeby wydłużyć czas pracy baterii :hahaha: może to był błąd)
Po tym czasie zaczeło dziać się coś dziwnego a mianowicie kiedy chciałem zgrać trening na kompa,pokazywał się komunikat "zapisywanie aktywności" a potem "słaba bateria" i pulsometr sam się wyłączał, nie było by w tym nic dziwnego ponieważ po podłączeniu powinien zacząć się sam ładować otóż NIE, pulsometr się wyłączył i nie reagował na żadne ponowne uruchomienie,oczywiście pierwsza myśl dobrze że jest na GWARANCJI.
Na drugi dzień ponownie próbuje go uruchomić i ku mojemu zaskoczeniu włączył się, szybko podłączyłem go do sieci i naładowałem, udało się :uuusmiech: .
Niestety za tydzień ponownie powtarza się ta sama akcja :wrrwrr: , dodam że wyłącza się TYLKO po podłączeniu do kompa(potem trzeba odczekać ok. doby żeby ponownie go uruchomić i naładować)
Jeżeli ktoś miał taką sytuacje to niech da znać

Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

co się szczypiesz, masz pomoc techniczną Garmina, skontaktuj się, odeślesz dostaniesz nowy :)
sojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:co się szczypiesz, masz pomoc techniczną Garmina, skontaktuj się, odeślesz dostaniesz nowy :)
A do tego zrobią to tak szybko, że niemal nie zauważysz :)
mar_ek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:38
Życiówka w maratonie: 03:20:32

Nieprzeczytany post

Kontaktowałem się działem technicznym kazali mi przeprowadzic aktualizacje oprogramowania, przesłali na meila jak to zrobić.
Jeżeli to nie poskutkuje to wymienią pulsometr.
Znalazłem strone jak resetować Garmina są 3 sposoby u mnie zadziałał drugi.

Resetowanie Garmin Forerunner 210 z pustym ekranem.
Sposób 1:
Naciśnij przycisk kilka okrążenie sekundach / reset, a następnie naciśnij przycisk, aby przełączyć światła na urządzeniu Garmin ponownie. Naciskając jednocześnie przycisk LAP / RESET i przycisk światła może lepiej: trzymać oba przyciski wciśnięte przez kilka sekund, aż zegarek 210 jest "wskrzeszone" ponownie.

Metoda 2:
Jeśli to się nie powiedzie można spróbować twardego resetu, należy pamiętać o następujących 3 przyciski wciśnięte razem podczas kilku sekund: Strona / menu, lap / reset i lekki. Zwolnij przyciski i ponownie nacisnąć przycisk światła.

Metoda 3:
Miękki reset: utrzymanie strony / U i mężczyzn wciśnięty przez kilka sekund przycisk LAP / RESET.

Obrazek
Awatar użytkownika
kowalos
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:44:04
Życiówka w maratonie: 3:58:45

Nieprzeczytany post

Miałem podobny problem. Zadziałał reset nr 1.

Ale mam teraz inny problem, jak podłączam Garmina do kompa i przez Garmin Connect chce zgrać trening to znajduje mi zegarek ale nie wyświetla żadnych treningów.
Dziwne, bo wyświetlając folder Garmin z treningami to są one tam i muszę je wgrywać ręcznie jeden po drugim.

Czy można to jakoś zmienić/naprawić? Miał ktoś taki problem?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ