bieganie z plecakiem

Awatar użytkownika
go
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

trzeba sie starac s tym utrzymaniem czystosci w worze... sa takie specjalne gadgety do czyszczenia rurki (szczoteczka w kształcie wężyka). najbardziej trzeba pilnowac okolicy mocowania rurki do worka i okolic ustnika.
sa takie worki (m in robi to platypus) które maja, oprocz  otworu przez który wlewa sie wode, takze otwieranną górę (taka szczelnie zamykana torebka). taki model jest ciezszy ale za to latwiej sie go czysci.
latwo poznac ze trzeba wyczyscic bo wyrasta od wewnatrz takie czarne cos. nie wnikam co to ale staram sie nie miec tego w swoim zestawie.
gosia
[url]http://www.speleoteam.pl[/url]
PKO
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wydaje mi siê, ¿e nie bêdê fank± systemu hydro, skoro istnieje potencjalne niebezpieczeñstwo, ¿e to zaro¶nie grzybem.
Chyba wolê zwyk³± butelkê 0,5 l z wod±.
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arctic może być, też tak uważam, ale mały plecaczek, odpowiednio mocowany (aby się nie telepał) i wentylowany (by nie tworzył gorącego okładu na plecach) przydałby się.
Jola
Pozdrawiam, Jola
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from joycat on 2:24 pm on July 17, 2003
Wydaje mi się, że nie będę fanką systemu hydro, skoro istnieje potencjalne niebezpieczeństwo, że to zarośnie grzybem.
s. hydro ma przewagę bo nie jest butelka tylko worek i się kurczy, mało miejsca zajmuje. Grzyby rosną w butelkach typu bidon, w hydro - ja napisała Gosia - można dojść ręką do środka i czyścić, choć w "platypus" nie wszystkie, w the northface też jest mały wlot np w 5 litrowym "slim" super plecaczek mniejszy od F.Morgany Obrazek
albo w takich platypus Obrazek
mały wlot ma też fajny 3l camelbak "flush" Obrazek

ale niemieckie mają już dojście swobodne np. T. Bluzer, choć jeszcze w ub.r. też robili bez dojścia i tak jak ameryk. można było tylko palec wsadzić (Fredzio, czy Ty masz już z szerokim wlotem?)

(Edited by ArthurP at 4:12 pm on July 17, 2003)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zainteresowały mnie dwa camelbaki, niestety tych modeli w odróżnieniu od ww. nie miałem w ręce  i dlatego nie mogę ocenić jakie mają worki na wodę- czy jest szeroki dostęp do środka żeby czyścić? A może ktoś z Was wie? Chodzi o:

taki przeciętny camelbak
Obrazek
i taki solidniejszy
Obrazek

p.s. Fredzio, pytałem Cię czy masz mały wlot w worku, bo można wymienić.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja wogóle worka nie mam. Wyrzuciłem go. I nie pamiętam jaki był oprócz tego, że był beznadziejny, kupiony niezależnie od plecaka.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from ArthurP on 2:08 pm on July 17, 2003
Fata M. ma opcję hydro s.(1,2,3l) standardowo jest goła, trzeba dopłacić ~30Eur
Tak było przed 2 laty w Fata M. modelu z 01r, dzis nazywają go Hamlet. A najnowsza Fata M. - jak sprawdziłem- ma jednak hydro w komplecie - przepraszam za pomyłkę. :)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pokorespondowa³am ze sklepem e-horyzont.
Polecili szereg plecaków "dla aktywnych", ale po pierwszy moim mailu siê nie dogadali¶my i dosta³am listê plecaków o pojemno¶ci 20-35 l.
Po sprecyzowaniu, ¿e chodzi mi o co¶ ma³ego do d³ugich wybiegañ, ew. z systemem hydro, dosta³am odpowied¼, ¿e polecaj±:

- JW Fata Morgana, poj. 8 l, posiada camelbaga,

lub

- JW Hamlet, poj. 7 l, nie ma camelbaga w standardzie, ale jest do niego przystosowany. Nie mogê znale¼æ zdjêcia tego Hamleta.

W ogóle trudno jest mi sobie wyobraziæ, jaka to jest wielko¶æ plecaka przy pojemno¶ci np. 8 l.
Fredzio, Twój plecak jak± ma pojemno¶æ?
Awatar użytkownika
go
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wyobraz sobie cztery dwulitrowe butelki cocacoli
;)
plecak jest troche mniejszy...
gosia
[url]http://www.speleoteam.pl[/url]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mój to chyba własnie około 8 l. Ale nie wiem. Tak czy inaczej:
Musisz przymierzyć
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fredzio, jeśli kupowałeś w ub.r. to powinien być troche mniejszy niż 8l - widziałem w Berlinie F.M. 2 lata temu, był bez hydro i miał 6-7l, przypuszczam że masz właśnie ten model, teraz nazywany H.

* 8l (a właściwie 7, bo 1l na wodę) to już można spakować kurtkę ortalionową, parasolkę, mapę, koszulkę na zmianę, cienki sweter, niedużą książkę, kluczyki, portfel... Jest to typowo 1 dniowy plec. :)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co piszesz wynika, ¿e to jest taka optymalna pojemno¶æ plecaka jak na moje potrzeby. Po np. ten 3-litrowy Flush The North Face to ju¿ jest bardzo ma³y. Je¿eli camelbag to 1 -1,5 l, to na spakowanie rzeczy "awaryjnych" typu koszulka na zmianê, ciep³a bluza, ju¿ nie ma miejsca.

Za namow± Fredzia obejrzê ten plecak na ¿ywo w jednym ze sklepów w Wawie.
Awatar użytkownika
mesz
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:51+

Nieprzeczytany post

W sklepie w Bydgoszczy widziałem plecaczek 8L do biegania Campusa (~ 150 plz ). Może być intresujący.
Sam do transportu wody używam bidonu w nerce na biodrach (Runners Point). Nie przeszkadza mi chlupotanie, natomiast żeby nie obijało mi się o plecy zapinam go powyżej bioder, w talii, i to dość ciasno. Czuję się wtedy trochę jakbym chciał szpanować klatą :hej:  , ale nie przeszkadza to w biegu.
Jeżeli ktoś nie biega treningów powyżej 1.5 h to chyba może sobie plecak odpuścić  ?
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zastanowiła mnie ta torebka biodrowa BURN OUT 5l. Jeśli będziesz ją widziała, przyjrzyj się.
Jola
Pozdrawiam, Jola
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from joycat on 12:40 pm on July 18, 2003
Z tego co piszesz wynika, że to jest taka optymalna pojemność plecaka jak na moje potrzeby. Po np. ten 3-litrowy Flush The North Face to już jest bardzo mały.
Dla osoby drobnej postury :), ciekawy może być The North Face "Slim" (na zdjęciu jest powyżej tej obrzydliwej butelki). Jedyny minus, to -jak już pisałem- brak łatwego dostępu do środka worka na wodę (mycie), przynajmniej tak zapamiętałem (0,5roku temu), ale może Amerykanie już poprawili to.  Polecam ten plecaczek, ma 5 litrów.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ