Nike Kanthara
- Padre
- Stary Wyga
W hali pod PKiN pojawiły się buty Nike Kanthara - moim zdaniem rewelacja dla pronatorów potrzebujących amortyzacji. Mają wstawiony masywny Footbridge oraz tak miękki Air System, iż dosłownie NIC się nie czuje asfaltu. Oczywiście przez to do szybkich ich zaliczyć nie można, ale do treningu super.
Cena oferowana to 275PLN, ale mnie udało się zejść do 220PLN, więc myślę iż sklepikarze mają duże pole manewru w negocjacjach.
Cena oferowana to 275PLN, ale mnie udało się zejść do 220PLN, więc myślę iż sklepikarze mają duże pole manewru w negocjacjach.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nooo! To dobra wiadomość. Dobre buty, trochę ciężkie ale porządne.
Cena bardzo dobra.
Cena bardzo dobra.
- Padre
- Stary Wyga
Hm, Joy, jak pewnie podejrzewasz odpowiedź brzmi, że nie wiem. Ale warto żebyś spróbowała tam zajrzeć. Na pewno nie jest tak, iż mają tylko olbrzymie "kajaki", gdyż widziałem numerację ok. 42.
Z drugiej strony jeżeli pytasz się czy są specjalne damskie szerokości etc. (np. jak w NB) - to myślę, iż nawet nie ma się co pytać sprzedawcy.
Jeżeli Ty też jesteś pronatorem, to zwróć uwagę na Adidas Ozmosis. Jest to moje nowe odkrycie - estetycznie tragedia, ale jak się te buty założy na nogę to zmienia się szybko zdanie. Są bardzo lekkie, dobrze stabilizujące pronację i całkiem nieźle amortyzujące. Ja traktuję je jako startówki i jest super. Leżą dopasowane jak skarpeta i pamiętam, iż po lekim kilkukilometrowym treningu w nich, zdecydowałem się założyć je od razu na półmaraton (!). Pomimo ulewnego deszczu i zupełnym przemoczeniu po 2-3 km, sprawiły się znakomicie i nie pozostawiły żadnych odparzeń. One mają taką specyficzną, niebieską rzepę zabezpieczającą sznurowanie - nie ma prawa się rozwiązać w trakcie biegu. Cena 195PLN (są już tylko małe numery - więc pewnie coś wybierzesz), ale udało mi się zejść do 180PLN. Tak a'propos to słyszałem, iż damskie numery są też w Tesco za 160PLN. Nie sugeruj się tym, iż polecam Ci buty z Tesco, gdyż w tym wypadku przez przypadek managerom w Tesco udało się zakupić coś naprawdę dobrego
Aha, wracając do Kanthara, nie wiem czy mieliście okazję biegać w butach testowych Nike Bowerman (specjalna promocja na niektórych imprezach w Polsce - Grudziądz, MW). Oni w swoim katalogu mają Kanthara, ale przynajmniej na wiosnę nie udało im się jeszcze ich ściągnąć. Mówili, iż będą latem. Świetna okazja do przetestowania!
Z drugiej strony jeżeli pytasz się czy są specjalne damskie szerokości etc. (np. jak w NB) - to myślę, iż nawet nie ma się co pytać sprzedawcy.
Jeżeli Ty też jesteś pronatorem, to zwróć uwagę na Adidas Ozmosis. Jest to moje nowe odkrycie - estetycznie tragedia, ale jak się te buty założy na nogę to zmienia się szybko zdanie. Są bardzo lekkie, dobrze stabilizujące pronację i całkiem nieźle amortyzujące. Ja traktuję je jako startówki i jest super. Leżą dopasowane jak skarpeta i pamiętam, iż po lekim kilkukilometrowym treningu w nich, zdecydowałem się założyć je od razu na półmaraton (!). Pomimo ulewnego deszczu i zupełnym przemoczeniu po 2-3 km, sprawiły się znakomicie i nie pozostawiły żadnych odparzeń. One mają taką specyficzną, niebieską rzepę zabezpieczającą sznurowanie - nie ma prawa się rozwiązać w trakcie biegu. Cena 195PLN (są już tylko małe numery - więc pewnie coś wybierzesz), ale udało mi się zejść do 180PLN. Tak a'propos to słyszałem, iż damskie numery są też w Tesco za 160PLN. Nie sugeruj się tym, iż polecam Ci buty z Tesco, gdyż w tym wypadku przez przypadek managerom w Tesco udało się zakupić coś naprawdę dobrego

Aha, wracając do Kanthara, nie wiem czy mieliście okazję biegać w butach testowych Nike Bowerman (specjalna promocja na niektórych imprezach w Polsce - Grudziądz, MW). Oni w swoim katalogu mają Kanthara, ale przynajmniej na wiosnę nie udało im się jeszcze ich ściągnąć. Mówili, iż będą latem. Świetna okazja do przetestowania!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chodzi mi po prostu o ma³y rozmiar, taki, ¿eby mi but z nogi nie spada³. To nie musi byæ koniecznie damska szeroko¶æ. Przymierza³am kiedy¶ mêskie Kayano IX: na szeroko¶æ by³y dobre, niestety - o pó³ numeru za du¿e.
Mo¿e w weekend wybiorê siê pod PKiN.
Mo¿e w weekend wybiorê siê pod PKiN.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Byłem tam i niestety oni mają po jednym numerze na całą halę, jednopstkowe pary, jakieś odrzuty których nigdzie im się sprzedać nie udało bo są dosyć brudne.
- Padre
- Stary Wyga
Dziwne, moje były czyściutkie. Natomiast zgadzam się, że była tylko jedna para.
Polecam stoisko J41 w tej hali, gdzie bardzo sensowny facet jest w stanie ściągnąć buty z magazynu. Tel 0602 622 357. Dla mnie wygrzebał nieosiągalne już Adidas Ozmosis.
Polecam stoisko J41 w tej hali, gdzie bardzo sensowny facet jest w stanie ściągnąć buty z magazynu. Tel 0602 622 357. Dla mnie wygrzebał nieosiągalne już Adidas Ozmosis.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No OK, kupiłem, mimo, ze przybrudzone troszkę, to cena super - 220 zł.
Powiedział mi ten człowiek, ze mają jeszcze numer 44,5 (jeden na całą hale) no i maja jeszcze takie małe kobiece numery.
Rzeczywiście - idźcie do J41 - ten gość już teraz jest od biegaczy
Powiedział mi ten człowiek, ze mają jeszcze numer 44,5 (jeden na całą hale) no i maja jeszcze takie małe kobiece numery.
Rzeczywiście - idźcie do J41 - ten gość już teraz jest od biegaczy

- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
To może słynne Mizuno by ściągnął?
Jola
Jola
Pozdrawiam, Jola
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Joycat, były małe ale nie wiem dokładnie jakie, zadzwoń do niego: Tel 0602 622 357.