Buty z USA
Do zakupów w USA dolicz "haracz UE" czyli cło, chyba, ze buty przyjdą do EU jako np. używane o wartości np. 20 euro
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Haracz UE. A myślisz, że zamawiając z jakiegoś kraju poza wspólnotą to się cła nie płaci?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
td0 pisze:Dwa lata temu zamówiłem w Stanach (eBay) buty dla córki. Były to co prawda buty do tańca a nie do biegania, ale też buty. Do tej pory nie zobaczyłem ani butów, ani pieniędzy, które zapłaciłem. Wszelkie próby reklamowania spełzły na niczym. Reklamowałem zarówno u sprzedawcy jak i oficjalnie na eBayu. Dostałem raz odpowiedź, że buty zostały wysłane. Później zero odpowiedzi.
Próbowaliście kiedyś odzyskać pieniądze przez chargeback? W przypadku 20 PLN się nie opłaca, ale przy większych sumach można próbować.fotman pisze:Kupiłem DVD przez eBay w UK. I nic nie doszło.
Nie reklamowałem. Wartość transakcji była na poziomie 20zł. Szkoda zachodu.
Sprawdź najpierw w samym sklepie czy na pewno. Ostatnio próbowaliśmy zamówić coś wspólnie w USA lub UK i się okazało, że sklep bierze dla siebie lwią część tego zysku zwiększając koszty przesyłki z każdym dodatkowym zamówionym towarem. Po doliczeniu ewentualnych kosztów rozesłania butów pomiędzy sobą, zysk stopniał prawie do zera.boodzik pisze:A gdyby tak umówić się w kilka osób, zamówić kilka par butów, koszty przesyłki by się porozkładały to może gra jest warta świeczki.
Ktoś coś na ten temat?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- natny
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:09:41
a dlaczego? Jeśli się nie pali, to tydzień różnicy nie zrobi. A kilkadziesiąt PLN będzie na głupotyspedytor pisze:ale uważam, że nie warto czekać tydzień-dwa na przesyłkę wzamian za za kilkadziesiąt złotych?
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
- Stary Wyga
No nie wiem, czy ceny będziecie mieli znacznie lepsze niż tutaj: http://www.biegshop.pl/buty-do-biegania ... -biegania/
pozdrawiam