Co czytacie, gdy nie biegacie :)

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
skuzniak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:08
Życiówka w maratonie: 4:36:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pilzz pisze:
skuzniak pisze:Właśnie skończyłem "Sezon Burz" i generalnie nie powalił mnie specjalnie na kolana. Tzn. książka jest spoko i fajnie się czytało, ale po Sapkowskim i jakiejś tam części cyklu opowieści o wiedźminie spodziewałbym się więcej. Niemniej przeczytać warto.
Szczerze to dla mnie chyba najlepsza część sagi.
Interesujący pogląd, z którym wszelakoż się nie zgodzę ;) Ale jak to mówią de gustibus non disputandum est
pilzz pisze:Rewelacja.Najlepsze są teksty w stylu gwary średnowiecznej.
Ależ trzeba mieć warsztat pisarski,żeby tak pisać
Co do warsztatu, to podpisuję się obiema rękoma. Sapkowski jest dla mnie mistrzem operowania słowem i mało znalazłem do tej pory autorów, którzy równie barwnie i różnorodnie potrafią opowiadać historie.
Mój maraton - blog
---
42,195 km - 4:36:50
New Balance but biegowy
Kardion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rozumiem że nowa książka Mistrza Sapkowskiego warta jest kupienia i przeczytania. Długo się zastanawiałem, czy ją kupić. Wszystko przez zakończenie sagi. Chociaż cała ogólnie mi się bardzo podobała, to zakończenie było.... niespodziewane.

Niemniej przekonaliście mnie żeby książkę przeczytać. Dziękuję :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kardion pisze:Rozumiem że nowa książka Mistrza Sapkowskiego warta jest kupienia i przeczytania. Długo się zastanawiałem, czy ją kupić. Wszystko przez zakończenie sagi. Chociaż cała ogólnie mi się bardzo podobała, to zakończenie było.... niespodziewane.

Niemniej przekonaliście mnie żeby książkę przeczytać. Dziękuję :)
Spoko, nic nowego nie zdradze wiec moge Ci napisac, ze ksiazka nie narusza sagi i opowiadan, akcja dzieje sie gdzies w trakcie poprzedniej opowiesci.
Awatar użytkownika
Pocket Rocket
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kangorda pisze:A co powiecie o 50 twarzach Grey'a? Tak się zastanawiam czy zaczynać, bo skończyłam czytać książkę Mario Puzo - Ojciec chrzestny.
Warto odpuścić tą pozycję bo po takim klasyku jak Ojciec Chrzestny nie warto schodzić tak nisko i czytać tego mainstremowego łajna, wystarczy przeczytać recenzje :nienie:
"Stay mentally young"
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

Mam teraz jazdę z dziennikami :). Powtórzyłem Dziennik Pilcha, potem Jerzego Stuhra "Tak sobie myślę", a obecnie "Kronos" Gombrowicza.
meszka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:Mam teraz jazdę z dziennikami :). Powtórzyłem Dziennik Pilcha, potem Jerzego Stuhra "Tak sobie myślę", a obecnie "Kronos" Gombrowicza.
A Kisiela i Tyrmanda oczywiście przeczytałeś, bo jeśli nie, to odłóż Kronos czym prędzej i sięgnij po nie.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
Awatar użytkownika
skuzniak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 54:08
Życiówka w maratonie: 4:36:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze: Spoko, nic nowego nie zdradze wiec moge Ci napisac, ze ksiazka nie narusza sagi i opowiadan, akcja dzieje sie gdzies w trakcie poprzedniej opowiesci.
Hmm, ja się tam doszukałem nawiązania do "Wiedźmina" (to opowiadanie o strzydze), które sugerowałoby, że akcja dzieje się krótko przed zamieszaniem z córką Foltesta...
Mój maraton - blog
---
42,195 km - 4:36:50
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zwroce na to uwage, sam jeszcze ksiazki nie zaczalem mimo, ze kupilem ja przed premiera :-/
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obecnie czytam "Futurospekcję" Roberta J. Sawyera. Wciągnęła mnie ta książka bardzo mocno, niedosypiam przez nią ("OK, jeden rozdział przed snem." "No dobra, to jeszcze jeden." "Nie no, teraz nie mogę przerwać, jeszcze jeden." ;) ). Na podstawie książki powstał serial "Flash Forward", aczkolwiek poza ogólnym pomysłem i paroma postaciami niewiele ma z nią wspólnego. Serial nawiasem mówiąc też mnie wciągnął ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
Jaseq
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 03:35:28

Nieprzeczytany post

A ja obecnie kończę IV tom Samozwańca Jacka Komudy. Jeżeli komuś kiedyś podobała się trylogia Sienkiewicza to na pewno warto sięgnąć po Komudę - jest lepszy!
Biegam, pływam, roweruję.
homelove
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ostatnio wiedźmina :)
Urządzasz zjazdy dla przedsiębiorstw? Przejdź na stronę z przedstawieniem miejsca.
Srubaa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 47:40

Nieprzeczytany post

"Archipelag Gułag" Sołżenicyna - petarda; oraz "Portret Doriana Graya" Wilde'a - angielska klasyka.
Obie polecam.
Awatar użytkownika
Iwonka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:37
Życiówka w maratonie: 3:48:53

Nieprzeczytany post

Ja ostatnio nagminnie czytam synkowi bajeczki dla dzieci, obecnie jego ulubiona to "Kaczuszka Wiki" ;). To dopiero literatura...
Awatar użytkownika
Mabardia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mi się udało dorwać "Zaginiony Symbol" Browna ale okazało się, że nie mam 8 rozdziałów w środku...
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Weź z innej książki Browna, na pewno będzie pasować :bum:
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
ODPOWIEDZ