Trwałość pulsometrów

m40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Od 2009 roku używam Polara RS200. Stwierdziłem, że czas "przesiąść się" na coś ciekawszego.

Wiem, zaraz ktoś napisze - sprawdź sobie forum. Jednak nie chodzi mi o parametry pulsometrów, ale o ich trwałość.
RS200 był bardzo precyzyjny, rzadko gubił puls (jedynie przy słabym zwilżeniu elektrod lub przy mrozach poniżej -20 stopni). Zawiodłem się jednak co do wykonania - wysiadło podświetlenie, wysiadł lewy górny przycisk (na szczęście był on odpowiedzialny za "szybkie menu", więc pusometr dalej działa). Do tego od dłuższego czasu, zegarek zachowuje się, jak gdyby był na wyczerpanej baterii. No i pasek - nie dość że popękał w paru miejscach i musiałem go prowizorycznie zszyć, to jeszcze tarcza zegarka ma tendencje do wyślizgiwania się z paska. Generalnie pulsometr był zaprojektowany na 2 lata użytkowania, czyli po gwarancji wszystko zaczęło się sypać.

Jest to jeden z podstawowych pulsometrów, dla tego mniemam, że te droższe powinny być lepiej wykonane.
Jak jest z Garminem i jego trwałością? Bo szczerze mówiąc, na Polarze się z deka zawiodłem. Jeśli mam zainwestować grubszą kasę w pulsometr, a po 2 latach znowu dosłownie rozsypie mi się w rękach to dziękuję.

Zastanawiam się nad Polarem RC3 GPS, ale nie wygląda on dużo porządniej od RS200. Może ktoś z Garminowców będzie w stanie coś polecić podobnego, za podobne pieniądze?
Ostatnio zmieniony 23 lis 2013, 17:11 przez m40, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przynajmniej go używałeś. W moim Polarze RS200 wyświetlacz się posypał w czasie, gdy przez ponad rok leżał wyłączony w pudełku w szafie :hahaha:
Z kolei na zegarek Timex gwarancja wynosiła 3 lata i dokładnie wtedy zaczął pękać pasek do zapinania na rękę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
garmin.sklep.pl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: 3,32

Nieprzeczytany post

Jesteśmy GoldPartnerem Garmina od 2007 roku, więc mamy jakieś rozeznanie jeśli chodzi o trwałość produktów tej firmy i naprawdę wygląda to dobrze. Chyba dobrym przykładem będzie tu informacja, że kadra Polskiego Związku Biathlonu korzysta z forerunner-ów Garmina i mimo dość dużej intensywności używania tego sprzętu nadal większość pracuje bez problemów. Oczywiście zdarzają się też egzemplarze mniej wytrzymałe na stawiane im wymagania ale są to marginalne przypadki. Naprawdę polecam.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakkolwiek nic do Garmina nie mam, wręcz przeciwnie - bardzo sobie kilka ich urządzeń chwalę - to jednak wybacz, użytkowniku garmin.sklep.pl - nie można twojego posta uznać za obiektywny.
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Jakkolwiek nic do Garmina nie mam, wręcz przeciwnie - bardzo sobie kilka ich urządzeń chwalę - to jednak wybacz, użytkowniku garmin.sklep.pl - nie można twojego posta uznać za obiektywny.
A kto może obiektywnie napisać - użytkownik który miał 1 ewentualnie 2 egzemplarze? Właśnie dystrybutor sprzętu - szczególnie jeśli ma serwis gwarancyjny najdokładniej może określić statystyczną trwałość konkretnych modeli. Jedynie pozostaje pytanie czy uczciwie napisał czy nie.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

axell pisze:Jedynie pozostaje pytanie czy uczciwie napisał czy nie.
A jak myślisz, o czym ja pisałem?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ