ORLEN Warsaw Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
skodafelicia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:43
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zwykle im wcześniej się zapisywałem na jakiś bieg tym tańsze było wpisowe. Tutaj odwrotnie. Im bliżej daty 13 kwietnia, tym będzie taniej?
PKO
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

chabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen

"Drogi Uczestniku,
dystans na 10 km to dopiero rozgrzewka! Dla wszystkich osób, które wystartowały w tegorocznym Biegu Niepodległości w Warszawie przygotowaliśmy specjalne kody zniżkowe na uczestnictwo w biegu maratońskim podczas ORLEN Warsaw Marathon, który odbędzie się 13 kwietnia 2014 roku.
Rejestrując się na stronie www.orlenmarathon.pl, wpisz swój indywidualny kod i uzyskaj 20 % zniżki od aktualnej opłaty startowej na dystans
42,195 km"

super, bardzo fajnie, tylko, że ja już dawno się zarejestrowałem i zapłaciłem, czy w takim wypadku organizator odda mi pieniądze, które bym zaoszczędził rejestrując się z kodem zniżkowym??:)
czy może mam zrezygnować ze startu (ze względu na kolidujący termin) i zapisać się od nowa ze zniżką:)???

chyba coś mało chętnych się zgłasza i stąd takie cyrki jak to, plus przedłużanie terminów niższych wpłat
Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

skodafelicia pisze:Zwykle im wcześniej się zapisywałem na jakiś bieg tym tańsze było wpisowe. Tutaj odwrotnie. Im bliżej daty 13 kwietnia, tym będzie taniej?
Skodafelicia, wiążące dla uczestników są wysokości wpisowego podane w Regulaminie biegów, jednak jak każdy organizator wydarzenia prowadzimy swoją politykę marketingową i promujemy wydarzenie na różne sposoby, dzięki czemu mogą pojawiać się podobne zniżki, lecz nie jest to regułą.
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:
chabcio pisze:dzisiaj dostałem maila od WOSiR, że jest specjalna oferta na zgłoszenia do maratonu Orlen

"Drogi Uczestniku,
dystans na 10 km to dopiero rozgrzewka! Dla wszystkich osób, które wystartowały w tegorocznym Biegu Niepodległości w Warszawie przygotowaliśmy specjalne kody zniżkowe na uczestnictwo w biegu maratońskim podczas ORLEN Warsaw Marathon, który odbędzie się 13 kwietnia 2014 roku.
Rejestrując się na stronie www.orlenmarathon.pl, wpisz swój indywidualny kod i uzyskaj 20 % zniżki od aktualnej opłaty startowej na dystans
42,195 km"

super, bardzo fajnie, tylko, że ja już dawno się zarejestrowałem i zapłaciłem, czy w takim wypadku organizator odda mi pieniądze, które bym zaoszczędził rejestrując się z kodem zniżkowym??:)
czy może mam zrezygnować ze startu (ze względu na kolidujący termin) i zapisać się od nowa ze zniżką:)???

chyba coś mało chętnych się zgłasza i stąd takie cyrki jak to, plus przedłużanie terminów niższych wpłat
Chabcio, niestety nie jesteśmy w stanie dać zniżki osobom, które już uiściły opłatę.
Brawo Orlen !! Na początku zapisywali się uczestnicy I edycji, wydawać się może przyszli wierni uczestnicy biegania z Orlenem. I ci "wierni" najpierw zostali wydmuchani na dłuższy termin mniejszej opłaty startowej - jeśli dobrze pamiętam ogłoszono to ostatniego dnia a teraz jeszcze zniżka która nas nie obejmie bo jesteśmy wierni - czytaj frajerzy dla Orlenu co i tak się zapiszą. Szczerze? Ma w dup..w koszulki, punkty regeneracyjne, dyplomy i inne pierdoły, chcę sobie po porostu pobiec w Wawie bo mam trasę "pod domem", ale skoro Orlen robi ze mnie wała to ja Orlen pier...... do Łodzi jest blisko.
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
Insomiaa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Marketingowo to daliście tutaj ciała. Zamiast wzbudzać emocje i nakręcać pamięć o imprezie. Wzbudzać atmosferę wyróżnienia oraz niedostępności/unikatowości. To Wy uruchomiliście zapisy 9 miesięcy przed imprezą. Po co? Na bieg 11 listopada zapisy trwały chwilę.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Insomiaa pisze:To Wy uruchomiliście zapisy 9 miesięcy przed imprezą. Po co? Na bieg 11 listopada zapisy trwały chwilę.
To jest akurat słaby argument. Maraton planuje się z dużo większym wyprzedzeniem nie 10-tkę. I skala zapisujących się na maraton "na miesiąc przed" jest naprawdę dużo mniejsza niż na 10km (chyba że nie ma limitu i czekają na ostatnią chwilę chcąc wykluczyć ew. kontuzję - ale decyzję mają podjętą).
Poza tym pomimo olbrzymiego wzrostu popularności biegania skala przyrostu chętnych na start na 10km w porównaniu do chętnych na start w maratonie jest jednak znacznie większa.
Obrazek
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mafik pisze:
Insomiaa pisze:To Wy uruchomiliście zapisy 9 miesięcy przed imprezą. Po co? Na bieg 11 listopada zapisy trwały chwilę.
To jest akurat słaby argument. Maraton planuje się z dużo większym wyprzedzeniem nie 10-tkę. I skala zapisujących się na maraton "na miesiąc przed" jest naprawdę dużo mniejsza niż na 10km (chyba że nie ma limitu i czekają na ostatnią chwilę chcąc wykluczyć ew. kontuzję - ale decyzję mają podjętą).
Poza tym pomimo olbrzymiego wzrostu popularności biegania skala przyrostu chętnych na start na 10km w porównaniu do chętnych na start w maratonie jest jednak znacznie większa.
Słaby czy nie ale fakt jest taki, że niższa opłata była za krótko co okazało się ostatniego dnia jej obowiązywania. A potem to juz wiadomo ... :wrrwrr: :wrrwrr: :wrrwrr: :wrrwrr:
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przekombinujecie ... rozumiem ze dzial marketingu potrzebuje jakiegos zajecia zeby sie wykazac. Ale takimi dzialaniami tylko draznicie biegaczy i nie wroze zadnych zyskow z takich ruchow. Fajny sponsor, fajna impreza moglaby z czasem wyrosnac a przez takie "zabawy" marketingowcow moze to wszystko sie zmarnowac. Mam nadzieje, ze ktos tam u was kto trzeba tez to zauwazy i zrobi z tym jakis porzadek.

Rozumiem i popieram punkt widzenia Piotr_Z
Konyagi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:47
Życiówka w maratonie: 3:28:44

Nieprzeczytany post

Myślę że Piotr_Z jest wyrazicielem zdecydowanej większości potencjalnych uczestników OWM, szczególnie tych którzy pobiegli w pierwszej edycji i mieli zamiar powtórzyć start.
10k - 0:42:34 (Warszawa - 11.11.2013)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

tak jest. straty (długofalowo zwłaszcza) mogą być większe niż zyski
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Piotr_Z pisze:Słaby czy nie ale fakt jest taki, że niższa opłata była za krótko co okazało się ostatniego dnia jej obowiązywania. A potem to juz wiadomo ... :wrrwrr: :wrrwrr: :wrrwrr: :wrrwrr:
A z tym to się całkowicie zgadzam. Była skandalicznie za krótko (na co sami w końcu wpadli - chyba że to też miało jakieś uzasadnienie marketingowe).
Ale nie można mówić, że bez sensu jest zaczynanie zapisów 9 miesięcy przed terminem maratonu, bo w biegu na 10k w Warszawie miejsca rozeszły się w 32 godziny. Bo to nie ma nic do rzeczy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapisy zaczęli tak wcześnie bo opłaty startowe pokrywają koszty.
Ciekawe czy przedłużeniem niższej wpłaty chcą sobie zyskać klientów :tonieja:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Drogi Uczestniku,
42,195 km"

Jestem w tej samej sytuacji. Ale mam plan :) Ze względu na zmienioną datę można zrezygnować ze startu. W takim przypadku organizator zwraca wpisowe. Zapiszę się jeszcze raz ze zniżką.
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:

"Drogi Uczestniku,
42,195 km"

Jestem w tej samej sytuacji. Ale mam plan :) Ze względu na zmienioną datę można zrezygnować ze startu. W takim przypadku organizator zwraca wpisowe. Zapiszę się jeszcze raz ze zniżką.
Czy to pewna sprawa? Jak wpłata było po info o zmianie daty to też przejdzie ten numer?
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem. Jestem w trakcie realizacji. Dam znać czy się udało.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ