Kwiat: głos ma opinia publiczna

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Bieniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50m:22s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kwiat pisze:Nie, na BBL nie chodzę - to nie moja pora na bieganie (a przynajmniej do początku października, bo teraz najchętniej idę biegać w okolicach 10-13) ;). A wspomniane łąki są za Cmentarzem Wilkowyja - na zdjęciu poniżej mapka (kliknij, to powiększysz rozmiar). Fajne do biegania łąki są też pomiędzy ulicą Wyspiańskiego (tam gdzie są ogródki działkowe) a ulicą Staroniwską. Tylko przez nieuwagę można wlecieć na teren wojskowy albo spotkać obozujące tam wojsko, ale nie niesie to za sobą żadnych problemów :ble:.

Obrazek

Ok, dzięki :) tam mnie jeszcze nie było. Chodzi Ci o te pola za Realem? Tam biegałem kilka razy, jutro też się wybieram właśnie tam raczej. Chyba, że mi się będzie chciało to podjadę do Boru pod Głogowem Młp., bardzo fajny las do biegania :)
New Balance but biegowy
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:36:34
Życiówka w maratonie: 02:53:58

Nieprzeczytany post

Mateusz, fajne tereny. Będę musiał się wybrać w tą część miasta trochę "pozwiedzać" ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy w przyszłym tygodniu na ścieżce wzdłuż Wisłoka nie spróbuje zrobić sesji szybkiego biegania - jeśli uda mi się kontrolować tempo w sposób akceptowalny, to będzie to miła odmiana i alternatywa dla Resovii :).

Btw. za tamą, po stronie Politechniki, na ścieżce są oznaczenia co 500 m - bodaj do 2500 m.
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szanowny kolego Panie!
Ja z takim technicznym pytaniem a w zasadzie dwoma.
Primo - jak w sporttracks dodać sprzęt. np. buty. Ni chuchu nie mogę rozkminić tej zagwozdki.
Secudno - gdzie można znaleźć plugin do Spark Export Plugin? Trafiłem na jego ślad na jakimś blogu ale link do pobrania nieaktywny do diaska.
Za wszelką pomoc dozgonnie wdzięczny będę :taktak:

Edit: sprzęt już rozkminiłem ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu, napisz mi na PW Twój adres e-mail, to wyślę Ci Spark oraz potrzebne do niego szablony :). Nie wiem czy gdziekolwiek w necie można jeszcze spotkać ten plugin. Mnie się chyba nie udało i ostatecznie Mimik był tak miły, że wysłał mi Spark i wspomniane szablony.
Obrazek

Blog|Komentarze

Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Inaczej, wrzuciłem Spark na MEGA, więc można teraz spokojnie pobrać potrzebne rzeczy: Spark i szablony.
Obrazek

Blog|Komentarze

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Ci dobry człowiecze :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Dzięki Ci dobry człowiecze :)
Tylko bez zdziwienia, jeśli wszystko nie będzie takie cacy i robione z automatu jak się pozornie wydaje; to co jest na moim blogu opiera się na szkielecie Sparka, a resztę wklepuję ręcznie, bo szkoda mi czasu na zabawę z generowaniem kolejnych rzeczy potrzebnych do uzupełnienia danego wpisu treningowego :) Piechu, jakbyś rozkminił w jaki sposób edytować poszczególne szablony, to daj znać, bo moja wiedza wystarcza wyłącznie do zmienienia koloru znaczników, a nie np. zmiany formatu zapisu czasu ;)
Obrazek

Blog|Komentarze

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Póki co jest klops bo plug-in nie działa z wersją 3 :) muszę zainstalować wersję 2.1 i sprawdzić :)
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, Spark jest tylko dla wersji 2.1.
Obrazek

Blog|Komentarze

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szkoda, że stadion Resovii nie jest osłonięty od strony trybun północnych. W marcu robiłem tam szybkie treningi przed poznańską połówką i pamiętam, że piździło z tamtej strony niemiłosiernie co dość mocno utrudniało trening i odbierało wszelką przyjemność ;)
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tupanie po tartanie daje mi okazję do pełnego kontrolowania tempa, co przy treningu Danielsa jest istotne, i mimo że średnio lubię biegać po bieżni (mam wrażenie, że wtedy moja technika biegu przezywa pewne kłopoty, a praca nóg jest nierównomierna, co daje się bardzo odczuć), to i tak doceniam możliwość, jaką daje stadion Resovii - tartan, o każdej porze dnia i nocy, w dodatku za friko. Mam tylko nadzieję, że śnieg nie będzie zalegać na bieżni :). Dla porównania, w Gliwicach bieżni na stadionie tuż obok mojego bloku przez kilka lat podupadła analogicznie do całego klubu - teraz zamiast bieżni mam pod nosem 400-metrowy trawnik, który i tak jest zamknięty na cztery spusty...
Obrazek

Blog|Komentarze

kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W niedzielę uruchamiali oświetlenie świąteczne to pewnie dlatego ten brak oświetlenia na Powstańców Warszawy, kasa musi się zgadzać :hahaha:
Obrazek
kamilo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja bym zrobił tak jak piszesz. Jutro ten progowy, a w czwartek/piątek coś spokojnego z przebieżkami. Progowy może da się we znaki (jakim tempem będziesz go biegał?) więc lepiej z jednego akcentu zrezygnować.

Powodzenia w niedziele ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Jeżeli plan nie zakłada zawodów, a chcesz się na takowe przejść, to zmieniać.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
ODPOWIEDZ