Zwracam się do Was z prośbą drodzy forumowicze bo mam pewne dylematy co do treningu.
Mianowicie chciałbym się przygotować do półmaratonu Warszawskiego który odbędzie się z tego co pamiętam 30 marca. Problem tkwi w tym iż jestem aktywny fizycznie już kilkanaście lat począwszy od wioślarstwa , biegania, tudzież jazdy na rowerze a nie bardzo wiem jak zabrać się do ułożenia planu treningowego pod bieganie i tak wielką imprezę jaką jest ten półmaraton. Nie wiem czy warto się sugerować planem który widnieje na stronie głównej czy samemu coś ułożyć. Wiem że są tutaj osoby które są w stanie mi pomóc, więc do nich zwracam się z tą prośbą.
Druga kwestia jest taka , iż na co dzień jestem kurierem rowerowym i średnio robię dziennie 80-100 km . Jak odnieść się do tego i jaki ma to wpływ na trening?..
Na końcu ale w sumie najważniejsze , dieta i suplementacja.. Nie wiem co biegacz powinien jeść a czego nie powinien jeść aby zbudować jak najlepszą formę. Z ułożeniem diety nie będę mieć problemów, raczej prosiłbym o informację co wolno a czego nie wolno

Za wszelkie przydatne info z góry dziękuję

Pozdrawiam