9 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cinkownik pisze:Planuję na wiosnę zadebiutować w półmaratonie. Ten warszawski będzie odpowiedni? Dodam, że jestem z Gdańska. Na północy coś posucha z takimi dystansami.
Jak najbardziej. Ale z tą posuchą na północy to bym nie przesadzał :) Żeby nie być gołosłownym wymienię tylko:

Półmaraton Gochów, Półmaraton Wyspy Sobieszewskiej, Półmaraton Ziemi Puckiej, Półmaraton Żarnowiecki, Półmaraton w Tczewie, Półmaraton w Iławie, Półmaraton w Ostródzie, Półmaraton Stolema, Półmaraton Bronka Malinowskiego Grudziądz - Rulewo, Półmaraton Jakubowy. A to są tylko te imprezy, w których biegałem (w większości) w ostatnim czasie, które na szybko przyszły mi do głowy. Podejrzewam, że jest jeszcze cała masa innych :) Naprawdę nie mamy co narzekać :)
PKO
tupacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ruszyli trochę wcześniej niż o 12.
Postanowiliśmy nagrodzić tych biegaczy, którzy do udziały w 9. Półmaratonie Warszawskim zapiszą się jako pierwsi. Wśród najszybszych 1000 osób, które dokonają pełnej rejestracji do udziału w biegu i otrzymają numery startowe rozlosujemy 10 wysokiej klasy koszulek technicznych adidas ze specjalnym nadrukiem.
Każdy uczestnik 9. Półmaratonu Warszawskiego ponosi koszty opłaty startowej (wpisowego). Do dnia 28 lutego 2014 r. wpisowe wynosi 80 zł; w dniach 1-26 marca 2014 opłata wynosi 120 zł. Opłata startowa w biurze zawodów wynosi 160 zł. Opłata wpisowa w całości przeznaczana jest na działalność statutową Fundacji Maraton Warszawski.
Posiadaczom Karty Prenumeratora BIEGANIA przysługuje zniżka w opłacie startowej w wysokości 15% od kwot podanych w p. 1. Karta Prenumeratora musi być ważna w dniu dokonywania opłaty startowej oraz w dniu rozgrywania zawodów.
Wszystkim chętnym, którzy na adres mailowy nocleg@maratonwarszawski.com nadeślą do dnia 28 lutego 2014 informację o chęci skorzystania z bezpłatnego noclegu przed biegiem, Organizator zapewnia miejsce noclegowe w hali sportowej. Organizator nie zapewnia materaców ani śpiworów. Skierowania na noclegi będą wydawane w Biurze Zawodów. Zawodnicy będą przyjmowani na nocleg za okazaniem skierowania.
To chyba tyle z ważniejszych rzeczy - resztę możecie przeczytać na stronie.
cinkownik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:56
Życiówka w maratonie: 4:02:13

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
cinkownik pisze:Planuję na wiosnę zadebiutować w półmaratonie. Ten warszawski będzie odpowiedni? Dodam, że jestem z Gdańska. Na północy coś posucha z takimi dystansami.
Jak najbardziej. Ale z tą posuchą na północy to bym nie przesadzał :) Żeby nie być gołosłownym wymienię tylko:

Półmaraton Gochów, Półmaraton Wyspy Sobieszewskiej, Półmaraton Ziemi Puckiej, Półmaraton Żarnowiecki, Półmaraton w Tczewie, Półmaraton w Iławie, Półmaraton w Ostródzie, Półmaraton Stolema, Półmaraton Bronka Malinowskiego Grudziądz - Rulewo, Półmaraton Jakubowy. A to są tylko te imprezy, w których biegałem (w większości) w ostatnim czasie, które na szybko przyszły mi do głowy. Podejrzewam, że jest jeszcze cała masa innych :) Naprawdę nie mamy co narzekać :)
W Tczewie chyba był całkiem niedawno. Ziemi Puckiej przełom lipca i sierpnia bodajże. Znajomy biegł w tym roku i narzekał na pogodę strasznie (okres największych upałów w tym sezonie). Chciałbym wystartować wczesną wiosną. Jest jakaś alternatywa dla PMW?
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
Konyagi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:47
Życiówka w maratonie: 3:28:44

Nieprzeczytany post

Dość pobieżnie przejrzałem regulamin, ale wydaje mi się że nie ma górnego limitu miejsc w PMW.
10k - 0:42:34 (Warszawa - 11.11.2013)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
Awatar użytkownika
Dawid.krakow
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy mi się źle wydaje czy jeszcze nigdzie nie podali trasy?
Obrazek
21 km - 01:37:24 (BMW Półmaraton Praski 2017)
42,195 km - 04:03:30 (39. PZU Maraton Warszawski 2017)
Konyagi
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42:47
Życiówka w maratonie: 3:28:44

Nieprzeczytany post

Trasa 9 Półmaratonu Warszawskiego będzie podana na początku 2014 r. Aktualnie dostępna jest jedynie trasa z 8 edycji biegu.
10k - 0:42:34 (Warszawa - 11.11.2013)
21k - 1:37:05 (Warszawa - 28.09.2014)
42k - 3:28:44 (Warszawa - 28.09.2014)
chabcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zapisany:)
szkoda, że nie jest podawana trasa przed rejestracją, ale widzę, że to problem wszystkich organizatorów i imprez
tupacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chabcio pisze:zapisany:)
szkoda, że nie jest podawana trasa przed rejestracją, ale widzę, że to problem wszystkich organizatorów i imprez
Nie ma limitów, nie ma bonusów za wcześniejsze zapisanie się, cena wzrasta dopiero na miesiąc przed biegiem, więc równie dobrze możesz się zapisać za 3 miesiące, a prawdopodobnie wtedy już trasa będzie znana.
Zgadywanie, co będzie się działo w stolicy, które remonty będą trwały, a które się skończą, na parę miesięcy do przodu, to loteria. :hej:
przyszły maratończyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 51:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:
cinkownik pisze:Ale z tą posuchą na północy to bym nie przesadzał :) Żeby nie być gołosłownym wymienię tylko:

UWIELBIAM TAKICH LUDZI!
odpowiedź miażdżąca:) Zazdroszczę ilości, bo...w świętokrzyskim tooo dopiero jest posucha:)
zapraszam na bloga (zwykłego): www.szuranie.pl

BLOG na forum bieganie.pl:: TUTAJ
zapraszam do komentowania: TUTAJ

szuranie.pl na Facebooku: TUTAJ
Obrazek
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

świętokrzyskie na szarym końcu niestety...
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cinkownik pisze:
maly89 pisze:
W Tczewie chyba był całkiem niedawno. Ziemi Puckiej przełom lipca i sierpnia bodajże. Znajomy biegł w tym roku i narzekał na pogodę strasznie (okres największych upałów w tym sezonie). Chciałbym wystartować wczesną wiosną. Jest jakaś alternatywa dla PMW?
na maratonypolskie.pl w sekcji kalendarz masz świetny zbiór biegów w Polsce - wyszukiwarka po miesiącu i województwie
ja kojarzę P. Marzanny w Krakowie
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:

co tu dodać ;)

Fakt jednak, że w samym Trójmieście brak (dobrego) półmaratonu.
Na dobre półmaratony trzeba trochę dojechać - Iława, Bytów.

Aaa, wiem co dodam - obok Wejherowa w Kępinie: BORTEX.PL Półmaraton
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No niby racja. Ale do Iławy czy Bytowa jest około 100 kilometrów, a kolega bierze pod uwagę Warszawę oddaloną o ponad 300 kilometrów więc tutaj raczej taka odległość nie ma znaczenia.
A co do imprez w samym Trójmieście? No cóż też marzyłby mi się półmaraton u nas na miejscu z metą powiedzmy pod Neptunem. Ale z drugiej strony na taką masówkę mogę się wybrać do Poznania, WWA czy chociażby Piły. A tutaj u nas wolę brać udział w mniejszych biegach. Po pierwsze organizatorzy mają zupełnie inne podejście. Tutaj biegacze są traktowani jak ludzie, a nie jak szara masa. Jest nas góra kilkaset osób. Do tego malownicze trasy ze świetnie zlokalizowanymi startami (np. niemalże na plaży na Wyspie Sobieszewskiej) i metami (np. na dziedzińcu zamku w Bytowie). Po ostatnim biegu w Gdyni widać, że nie jest łatwo walczyć o życiówki na zatłoczonych trasach, a te które mamy w okolicy na pewno do takich nie należą. Ok - część nie ma atestu. Jednak można znaleźć też takie z atestami. Także nie narzekajmy, bo nie mamy powodów :)
cinkownik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:56
Życiówka w maratonie: 4:02:13

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:
na maratonypolskie.pl w sekcji kalendarz masz świetny zbiór biegów w Polsce - wyszukiwarka po miesiącu i województwie
ja kojarzę P. Marzanny w Krakowie
Przejrzałem kalendarz i u nas w województwie pokazał tylko ten koło Wejherowa w kwietniu na wiosnę. Pewnie nie jest jeszcze zaktualizowany do końca. Chyba się skuszę na tą Warszawę, impreza ma rozmach i robi wrażenie. Jak debiutować to z pompą :)

Wybaczcie za mały off topic w temacie.

Pozdrawiam
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
lesambro
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Niestety kolega cinkownik ma rację. W całej północnej Polsce nie ma połówki, na której można byłoby się sprawdzić przed kwietniowymi maratonami.

Wszystkie imprezy wymienione przez małego89 odbywają się w późniejszych terminach :-(

Pozostaje nam tylko poszukiwanie biegów w centrum lub na południu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ