"Oddychająca" podeszwa

ormo

Nieprzeczytany post

Jestem dopiero poczatkujacym, i (chyba) nie potrzebuje wachowego obuwia do biegania. Przegladajac forum nie znalazlem osoby ktora by powiedziala cos o firmie geox, wiec podrzucam wam linka i polecam (czytalem kilka artykulow) te buty. Nie wiem jak wy zawodowcy :-P odniesiecie sie do niego, ale czekam na komentarze.

www.geox.com
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Adidas ClimaCool są na podobnej zasadzie chyba.
Ale nie biegałem.
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wiesz nie ma pewności, że jak bedziesz biegał w pepegach to coś Ci sie stanie. Ale jak sie juz stanie to potrafi się to ciągnąć długo i zniechęca strasznie i na bezsensowne wizyty lekarskie wydasz więcej niż na te buty więc raczej wszyscy tu radzimy zaczynać w odpowiednich butach. Odpowiednie nie musi oznaczać astronomicznej ceny a bardziej może trochę wiedzy o swojej stopie i o butach i trochę namysłu. No i niestety nawet najlepsze buty nie dają gwarancji, ze się żadna kontuzja nie trafi.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
luskan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tak apropo "oddychających podeszw" - ostatnio biegałem po deszczu i miałem wrażenie że podeszwy nabrały trochę wody - później miałem ból śródstopia - ciekaw jestem czy to normalne że podeszwa może wchłonąć trochę wilgoci i przez to stać się bardziej twarda, moje buty są dość nowe : Nike te z systemem BRS 1000, nie znam dokładnej nazwy modelu.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

luskan

"BRS 1000" to nazwa gumy służącej jako ostatnia (czarna) warstwa buta - firmy takie różne patenty wymyślają coby się to czarne wolniej ścierało.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
luskan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No więc najprawdopodobniej jest to model NIKE Jet Stream - z tego co wyczytałem są przeznaczone dla początkujących biegaczy. Nie ma to jak poznawać model sprzętu w miesiąc po jego zakupie ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ