BUTY - SKLEPY INTERNETOWE

C
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

CZE:

Ponieważ w Krakowie po prostu nie ma butow ktore bym chcial, postanowilem zakupic takowe przez internet.

Ktos moze polecic jakis dobry sklep internetowy? Taki w ktorym kupowal i ma pozytywne doswiadczenie? Chyba przy obecnym kursie eur i dolara taniej bedzie kupowac z usa niz z europy?
PKO
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ten jest najlepszy: http://www.roadrunnersports.com/cgi-bin ... rrHome.jsp ale przesylka do Polski kosztuje 40 USD

kledzik
Awatar użytkownika
Pirx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

40$ to prawdziwa zapora. Ja rowniez jestem z Krakowa. Buty kupuje w Katowicach na ul. Mlynskiej 17 (w bramie).Wybor dosc duzy, NB,  Asics, Nike, Adidas. Kompetencja sprzedawcow zblizona do zera. Dobra lokalizacja, tuz obok dworca kolejowego.
[b][url=http://www.republika.pl/maraton2003/]KKB "Dystans"[/url][/b]
Ibex
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja korzystalem juz z Roadronnersport. Jestem bardzo zadowolony z obsługi z ich strony, ale faktycznie ta cena :-((. Ale chyba można wysłać taniej, tylko że wtedy bedzie bardzo długo trwała dostawa. Można sie umówić w kilka osob i kupić kilka par.
Ibex    
C
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

40$ za wysylke do PL to zaporowa cena...  wiedzialem ze wysylka musi kosztowac - ale sadzilem ze bedzie to kwota w granicach 10-15$... 95+40=135$ za NB1022 ktore wedlug strony internetowej maja kosztowac w Polsce 270 zeta o ile dobrze pamietam... tylko ze ich po prostu nie ma w Krakowie...

Tak sie zastanawiam... tak chwalicie ten sklep w Warszawie "669 28 08 - prowadzi to Pan Rysio" - cytat z postu o Mizuno, i wydaje sie ze moglbym tam dostac NB... ale przecierz nie bede sie tlukl po jedna pare butow do Wawy... chyba zadzwonie do czlowieka i sprobuje go namowic zeby mi buty pchnal za zaliczeniem pocztowym - powiedzmy ze bylbym gotow zaplacic za to 50 zeta powyzej ceny skelpowej (20 za opakowanie i wysylke i 30 za fatyge) - wydaje mi sie ze to sensowna oferta - co o tym myslicie?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jasne - spróbuj.
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio we "Wprost" widziałem reklamę firmy, która wysyla paczki do Polski, także ze sklepów i-netowych. Może to ciut taniej wyjść, na pewno jeśliby się w parę osób zgadać. Po prostu przy zakupach podajesz adres tej firmy spedycyjnej, potem firmie dajesz swoje namiary. Jeśli trafisz na darmową wysyłkę ze sklepu, to jesteś już $15 do przodu.

Z tego co pamiętam 10-funtowa paczka kosztowała $25 (najtańsza). Adres to bodaj www.shipsmartusa.com czy jakoś tak, gdyby ktoś chciał, mogę sprawdzić.
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

C, a w ogóle to napisz do sport-górski (newline@post.pl). Oni powinni mieć NB1022 (ja próbowałem załatwić, ale niestety nie mieli rozmiaru, ditto w Katowicach, czyżby w calej Polsce nie było ani pół sztuki 1022 w tym rozmiarze)?

mucher
C
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i zalatwione :) Pan Rysio spoko gosc! :)
Zadzwonilem... niestety okazalo sie ze nie ma NB1022 w moim rozmiarze ale za to sa KAYANO IX... drogie ale... tak je niektorzy chwalili (Pan Rysio takze) ze postanowilem je lyknac! I jestem mile zaskoczony - z wysylka nie dosc ze nie ma zdanych klopotow to odbedzie sie ona jeszcze na koszt firmy! Widzialem w postach ze inne osoby z Krakowa tez narzekaly ze nie moga nic dla siebie znalezc w naszym pieknym miescie - wiec jak wiecie co dokladnie chcecie a tego po prostu nie ma w sklepach to dzwoncie do Wawy!
Awatar użytkownika
mucherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

C, ale o ile się nie mylę, to Kayano a 1022 to jednak buty różnego typu. Kayano jest czymś między stability a motion-control (tak mi się wydaje), natomiast 1022 to zdecydowanie cushioned. Więc nie sugeruj się tak opiniami forumowiczów, bo może to nie być to, czego potrzebujesz dokładnie.
C
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mucherek: wiem ze to nieco inne buty - Kayano to stability (wedlug opisu) a 1002 cushion... ale mi powinny pasowac jedne i drugie (jestem calkowicie 100% neutralnym biagaczem) i ze skromnego doswiadczenia biega mi sie ok i w cushion i w stability - wazniejsze sa cechy poszczegiolnego modelu (dobre tlumienie) niz scisla przynaleznosc do jednej czy drugiej kategori. Mysle ze beda dla mnie O.K. :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ